Iskaffe i Aarhus
Sommeren kalder på iskaffe© Instagram: @NaboKiosk og @MaybeJensen

8 steder i Aarhus med vanvittig lækker iskaffe, du bare MÅ prøve

Er det sommerens lækreste forfriskning eller er det sommerens lækreste forfriskning? Det tror vi vist nok lige, det er!

14. juni 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

“Temperaturen stiger for det hot, hot, hot, hot, HOT!”, som Nik & Jay sang det. Temperaturen stiger, jakken smides i kælderen og det betyder, at sommeren er lige på trapperne. Og hvad kalder det på? Iskaffe, selvfølgelig! Hvad er lækrere end at blive afkølet og samtidig få et solidt skud koffein? Intet, hvis du spørger os. 

Hvis du kommer fra smilets by, ved du måske, at der er mange forskellige steder i byen, der byder på den lækre, afkølende drik. I denne artikel har vi samlet otte lækre steder i Aarhus, der brygger dig en iskaffe, der er hver og en af dine hårdttjente skejser værd. 

1. La Cabra i Graven, Borggade og Banegårdspladsen

La Cabra er en vaskeægte Aarhus-klassiker, og hvis du har din daglige gang i byen, har du sikkert gnasket dig igennem en af deres himmelske avocado-madder eller inhaleret et par af deres lækre cappuccinoer. Hvis du endnu ikke har smagt deres iskaffe, har du nu en lovlig undskyldning for at fræse ned til din nærmeste La Cabra, for oh my, de laver en luksus iskaffe!

2. RS28 Kaffebar på Strøget

Står dagen på at endevende butikker på Strøget i Aarhus? Så skal du måske overveje lidt koffein-benzin til din store shoppetur. Heldigvis for dig, ligger RS28 lige i toppen ad Strøget, og vi lover dig for, du kan få opfyldt selv din vildeste koffein-drøm i denne lille biks. Særligt, hvis du drømmer om en af Aarhus' bedste iskaffer, lover vi dig for, at RS28 er (en af) de bedste til jobbet!

3. Nabo Kiosk på Ingerslevs Plads

Skal du have en øko' kaff', en Space Kiks og en Nabo-toast til dit ugentlige besøg på Ingerslevs marked? Så ses vi helt sikkert i køen til Nabo Kiosk, for vi skal uden tvivl ind og have en af deres vidunderlige iskaffer! Du må ikke snyde dig selv for et besøg i denne lille, finurlige biks, der uden tvivl vil tage dig tilbage til kantinen i folkeskolen med Mini Muh, Guldkorn, Knoppers og hindbærbrus i lange baner. 

4. Bills Coffee på Vestergade

Endnu en velkendt Aarhus institution byder på en iskaffe, der får vores tænder til at løbe i vand: Bills Coffee. De har de sødeste baristaer, der altid er klar på en snak om løst og fast, og de lækreste boller, der altid kalder på en mere. Hvis du er nede på havnen og lige pludselig trænger til en Bills iskaffe, har de heldigvis også åbnet en lille to-go biks der. 

5. Jumbo på Ankersgade og Mindet 

Jumbo har taget Aarhusianerne med storm – med god grund! Deres surdejsboller smager himmelsk, deres madbrød er af en anden verden, og deres kaffe lige så stærk, som dagen er lang. Hvis du er på iskaffe-jagt og ender på Jumbo, må du endeligt ikke snyde dig selv for noget af deres bagværk: Vi anbefaler deres spandauer med marcipan og rabarber eller en surdejsbolle med pisket smør. Og hey, nu du er der, må du også gerne købe en iskaffe med til os!

6. Fika på Jægergaardsgade og Nørregade

Hvis du er en hund efter lækre salater, æggewraps og juices, kender du sikkert allerede Fika, men vidste du, at de også laver en hæderlig iskaffe? Du kan få den på både havremælk, mandelmælk og ko-mælk, og vi lover dig, at ligegyldigt hvilken mælk, du vælger, vil Fikas iskaffe få dine smagsløg til at synge. 

7. Streetcoffee på Vestergade, Brammersgade, Jægergaardsgade og Bassin 7 

Streetcoffee er en af Aarhusianernes foretrukne kaffesteder, og det er med god grund. Her bliver der virkelig kræset om kaffekunsten, og kun den bedste kop kaffe er god nok. Derfor er deres iskaffe også lidt af en oplevelse i sig selv: Du kan både vælge mellem en islatte, fyldt med lækker mælk og sirup, eller en cold brew on the rocks, og vi lover dig for, at begge kaffe-oplevelser er værd din tid, smagsløj og monetos

8. Bådcaféen på Marselisborg Havn 

Marselisborg er fyldt af vidunderlige skatte: Baderiget, der ligger skjult bag de store sten, verdens bedste is fra Ishuset og ikke mindst skønne Bådcaféen. Her kan du få en gyngende spiseoplevelse, men du kan også bare få dig en skøn iskaffe, til at forsøde din spadseretur på den smukke havn. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.