Kvinder | Mand | Is | Kærlighed | Sommer
© iStock

Disse 17 forfriskende is-steder SKAL du besøge, mens det er godt vejr

Kender du en, der skylder dig en lækker sommeris?

5. maj 2018 af Amalie Kjær Boel

Solen er endelig begyndt at varme vores vinterblege kroppe op, og vi kan så småt begynde at sætte sommermøblerne ud på altanen. Dog er det allerbedste ved denne årstid, at det er blevet issæson! Og hvor skal vi dog bare have fingrene i alle landets bedste is i år – alt fra ispinde og isvafler til issandwich. Ja, vi skal da have en til hver hånd! Hvis du ligesom os elsker is overalt på jorden, så bliver du nødt til at besøge disse 17 forfriskende issteder. 

1. Enø Bageri i Karrebæksminde

Dette er det perfekte issted til dig, der går op i, at din is er økologisk – og fedtfattig uden alle mulige tilsætningsstoffer. Og hvis du gerne vil have en kugle af hyldeblomstisen, så er det skam også lokale hyldeblomster, der er blevet brugt. Du kan sidde og nyde solens stråler, imens du nyder isen, da bageren ligger lige ned til havnen. Det er da en win-win! Og hvis du er lidt i tvivl om, hvor det helt præcist ligger – så er det en lille by på Sjælland tæt på Næstved. 


2. Gelato di Natura i Esbjerg

Hvis du befinder dig i Vestjylland og bare gerne vil have en ordentlig omgang is, så bør du besøge dette sted på gågaden i Esbjerg. Det er en vaskeægte dessertcafé, hvor de serverer ufatteligt lækkert italiensk is – mums! Og hold nu fast – du kan også få desserttapas derinde eller tage det med hjem at nyde. Det kan da snart ikke blive meget bedre?

3. Mammis Gelato i Aarhus

Vi vil påstå, at dette er er det bedste issted i Aarhus (Rosensgade 34)! De har kæmpe udvalg af ispinde, issandwich, islagkager, flødeis og sorbet. Ikke nok med at de er supersøde derinde, så må du altid lige få en ekstra smagsprøve, hvis du stadig ikke kan beslutte dig for, hvad du skal have som din femte kugle – ja, så godt er det.

A post shared by Mammisgelato (@mammisgelato) on

4. Guf & Kugler på Havnen i Nibe

Hvis du skal til Nordjylland, så bør du i den grad tage en smuttur til Nibe. For her ligger der en gennemført isbar, hvor du vil blive mødt af dejlige isforkælere – jeps, det kalder de dem selv. Deres isbar er fyldt med hele 24 forskellige slags hjemmelavet is fra Vebbestrup (tæt på Hobro) mejeri. Udover de klassiske isvarianter har de også nogle nye og spændende af slagsen – nemlig Konge Eskimo og rabarbersorbet. Til sidst kan du lige toppe din is med lidt gourmet-topping. Og til jer i Aalborg: Der åbner også snart en hos jer! 


5. Isoteket på Østerbro

Dette lækre issted ligger på Bopa Plads i København. Her sælger de urban økologisk gelato. Hvis du godt kunne tænkte dig at prøve nogle nye isvarianter, så er det stedet lige for dig. De har nemlig varianter såsom citron/birkes mælke-is og rødbede/lime/stjerneanis-is.

A post shared by ISOTEKET (@isoteket.kbh) on

6. Acacia på Frederiksberg

Er du glutenallergiker eller veganer? Så er det her et supergodt sted for dig! Der findes selvfølgelig også mange andre steder, men her kan du faktisk spise vaflen, da den er glutenfri. Derudover bruger de blandt andet også kokossukker i stedet for almindeligt sukker. Det er en virkeligt hyggelig café, hvor servicen er i top, og isene er vildt instaværdige! Kan det blive meget bedre?   

A post shared by Acacia (@acacia_kbh) on

7. Gelato Italia i Svendborg

Bor eller skal du til Sydfyn, så bør du tjekke dette sted ud. De laver selv alt deres italienske is. Du kan cirka vælge imellem 22 isvarianter – blandt andet mangosorbet, kirsebær/mandel og lækker Zuppa Inglese (italiensk æggelikør). Og hvis du føler for at nyde isen hjemme frem for derinde, så kan du købe den med hjem – måske endda to liter? For kan vi overhovedet få nok is?

A post shared by Gelato Italia (@gelato.italia) on


8. Roberts isbar i Vejle

Dette issted har ligget i Vejle siden 1942. De har et vildt udvalg af udsøgt hjemmelavet, italiensk is, som bare får vores mund til at løbe i vand. Der er noget til enhver smag! Da det kan være et svært valg at vælge imellem alle de lækre isvarianter, bør du overveje en Amerikaner. Det er nemlig en is, hvor du vælger fire kugler, som lige bliver toppet med en flødebolle og hjemmelavet guf eller flødeskum! 

A post shared by Roberts Isbar (@robertsisbar) on

9. Social Foodies i Aarhus

Hvis du køber dig en lækker is her, bør du på ingen måde få dårlig samvittighed! For Social Foodies er nemlig et bæredygtigt kvalitetskoncept, som hjælper socialt udsatte gennem projekter i både Afrika og Danmark. Du bør næsten købe en is til hver hånd! Du kan også finde Social Foodies på Frederiksberg, Østerbro, Lyngby, Hellerup, Ordup og i Vedbæk, hvis du ikke lige kommer til Arhus lige foreløbig.


10. Olufs is i København

Er du mere til ispinde eller sodavandsis frem for en stor gammeldags? Så bør du helt sikkert tage på Olufs, der både ligger i København og i Aarhus. De kører med det samme faste issortiment hver dag, men udover det, laver de også ofte nye is, der til gengæld skifter fra dag til dag. Som noget helt nyt tilbyder de også, at du kan bestille deres frisklavede italienske is, som kan blive leveret direkte til dig. Og hvis du lige mangler det sidste for at blive overtalt til at besøge stedet, så koster den dyreste is kun 32 kroner! 

A post shared by olufs_is (@olufs_is) on

11. Ishuset på Marselisborg Havn

Dette fantastiske issted ligger i hjertet af Aarhus med en suveræn udsigt. Hver dag tilbyder de 28 forskellige slags iskolde isvarianter, der bliver lavet på gammeldags manér. Hvis du gerne vil nyde din lækre is i flotte omgivelser, så er det her stedet for dig. I kan også altid gå en tur efter jeres is, for så er I sikkert (is)sultne, når I kommer tilbage igen og kan lige snuppe en ekstra is. Det er en snedig tanke! 

12. Østerberg Ice Cream i København

Hvis du gerne vil overraskes med nye issmage, bør du tage herhen! Du kan altid smutte forbi dem og få en snak med om de forskellige smagsvarianter – og måske en enkelt smagsprøve eller to, inden at du bestemmer dig for, hvad du skal have. Det kan være, at du er heldig og eksempelvis kan smage rød dragefrugt eller aloe vera/granatæble!

A post shared by Isdamen (@isdamen.dk) on

13. Okkels is i Silkeborg

Hvis du befinder dig i Silkeborg eller i Risskov (Aarhus), så bør du også lige smutte herhen. For hvis du elsker mere utraditionelle isvarianter, så vil du blive kæmpe fan af Okkels is! Hvis du er i det gode festhumør en skøn sommerdag, kan du faktisk købe en kugle med champagnesorbet – det lyder jo for lækkert! Men hvis du mangler lidt energi, så kan du få en ekstra kugle med Red Bull.  

14. Istid i København 

Hos Istid kan du her købe økologisk is, der er lavet på friske råvarer og flydende nitrogen! Istid er det første sted i Skandinavien, hvor du kan købe og få is, der er lavet på flydende nitrogen – så sejt. Du kan endda se, hvordan isen bliver lavet – omringet af en røgsky af nitrogen.

15. Artistico i Espergærde

Hvis du elsker italiensk is af hele dit hjerte, og ved at der også er noget, som hedder gelato, så skal du til Nordsjælland! Du kan både komme ind og få is i bæger eller i en vaffel og derefter gå ud til vandet og nyde det forhåbentligt gode vejr. Eller så kan du købe en af deres lækre isvarianter med hjem i en boks – og tro det eller ej, der er flere varianter, end du lige går og regner med. Vi vil i den grad anbefale deres kokos- og hasselnøddeis!

16. Muchies på Christianshavn 

Smid alt, hvad du har i hænderne, for dette er stedet, hvis du vil prøve det kendte issted fra alle de flotte Instagrambilleder! Det er det første sted i Danmark, hvor du kan købe bubble waffles – men også issandwichs! Hvis du vælger en af de sprøde issandwich, så foregår det i tre stationer. Du skal først vælge den småkage, som du gerne vil have. Derefter vælger du isen, og til sidst kan du gå crazy med valg at topping! Det er da noget, der skal prøves. 

17. Ismageriet på Amager (ved DR byen)

Hvis du virkelig er en iselsker – med stort i! Så bliver du simpelthen nødt til at besøge dette fantastiske isparadis. Hvis du ikke bor eller lige kommer til Amager, så kan du snildt besøge den i Søborg, der er ligeså lækker. De har et kæmpe issortiment med så labre is, at din mund bare vil løbe i vand, når du står ved disken. Der er nemlig både sorbet, fløde og dagens is. Du kan også snildt købe en isboks med hjem eller en islagkage, hvis du ikke kan beslutte dig... Og hvis du føler dig ekstra doven, så kan du bestille det over nettet – det er da smart! 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori