Bagværk fra hart bageri og juno i København
Åh, hvad vi ikke ville give for en kanelsnurrer lige nu... © Hart Bageri @hartbageri, Juno the Bakery @juno_the_bakery

12 velduftende danske bagerier, du er nødt til at besøge

Er du enig i vores valg af bagerier?

24. september 2020 af Amalie Remmer Kildebro

Bagværk, bagværk, åh skønne bagværk – vi kunne spise det hver dag i alle former og størrelser. Det helt rigtige bagværk føles jo som et dejligt stort og varmt kram. Men hvor skal vi lige tage hen for at få en uforglemmelig bagværksoplevelse? Hos Woman har vi forsøgt at samle en række bagerier i Danmark, som du er nødt til at besøge og spise dig igennem. 

Læs med her, men vi advarer – du bliver helt sikkert ekstrem lækkersulten af at læse denne artikel!  

1. Hart Bageri på Frederiksberg 

Der er næsten altid rekordlange køer hos Hart Bageri på Gammel Kongevej i København, og dette er ikke uden grund – stedets altid friskbagte brød og kager er uden tvivl noget af det lækreste bageværk. Og så er de altid opfindsomme – var det noget med en drømmekagesnegl eller kardemomme-croissant? Så er det om at smutte en tur forbi Hart Bageri. 

2. Sankt Peders Bageri i Indre København 

Det velduftende Sankt Peders Bageri befinder sig i det hyggelige Latinerkvarter og kan prale af at være Københavns ældste bageri. Og ikke uden grund har Sankt Peders Bageri kunne holde åbent siden 1652 – de sælger det lækreste brød, bagværk og kager, men ikke mindst er de kendt for deres populære snaskede onsdagssnegle, som de sælger flere tusinde af hver onsdag. 

3. Juno the Bakery på Østerbro 

Hvis kardemommesnurrer er noget for dig, skal du helt sikker lægge vejen forbi Juno the Bakery på Østerbro. Men vær forberedt på lange køer, da Juno's velsmagende bagværk ikke er en velholdt hemmelighed efter de vandt Politikens Byens Bedste Bageri i 2019. Men dine smagsløg vil helt sikkert takke dig efter en tur på Juno's på Århusgade. Så det er bare afsted! 

4. Briançon i Århus midtby 

Lyder afhængighedsskabende kanelsnegle eller smørbagte croissanter som noget, der kunne friste dig? Så er det på tide at lægge vejen forbi Briançon bageriet på Åboulevarden i Århus. Hvis du leder after andet til den søde tand, bager bageriet også deres egne durumbrød, italienske baguettes og lækre brød i familiestørrelse.  

5. La Cabra i Århus

Hvis surdejsbrød er din kop te, så må du skyde dig forbi La Cabra på Graven i Århus. Selvom surdejsbrød er La Cabras signaturbagværk, kan du altid ty til deres nybagte bananbrød, kardemommesnurrer eller en mandel- eller chokoladecroissant. 

6. Jumbo på havnen i Århus 

Hvis duften af friskbagt brød får dit mundvand til at løbe, så skal du passe på med at besøge bageriet Jumbo på Århus havn. Her bages der surdejsbrød dagen lang, og deres menu skifter alt efter årstiderne, så der er altid nyt spændende bagværk at smage. Deres hvedeboller er et helt sikkert hit.

7. Behag Din Smag i Aalborg 

Hvis du godt kan lige at forkæle sig selv med bagte lækkerier som kage, bliver du nødt til at hoppe forbi Behag Din Smag på Slotsgade i Aalborg. Her bager de alt fra lækker klassisk gulerodskage til cheesecake med havtorn og citrus. Og så er der dæmle god kaffe til! 

8. Mirabelle Bakery på Nørrebro

Hos Mirabelle Bakery på Guldbergsgade på Nørrebro er surdejsbageriet i højsædet, men du kan også finde en masse andre goder som deres rugbrød, croissanter, søde sager og deres morgenboller, som er bagværk, der bare må smages! 

9. Stjerne Bageriet i Odense

Uha, var det noget med en brunsviger eller en god gammeldags romkugle? Så skal du uden tvivl besøge Stjerne Bageriet på Rødegårdsvej i Odense. Her vil du i hvert fald ikke blive skuffet.

10. Batting Bakery i Charlottelund 

På Ordrupvej i Charlottenlund finder du bageriet Batting Bakery. Bageriet holder det simpelt ved bare at lave godt bagværk helt fra bunden. Der er tit rift om godterne hos Batting Bakery – så kom i god tid eller ring og bestil. Og så skal du virkelig passe på, at du ikke bliver en stamkunde – så godt er det! 

11. Andersen & Maillard på Nørrebro 

Croissanter i et hav af udgaver, surdejsbrød og lækre paninis er bare nogle af de ting, som bageriet og risteri Andersen & Maillard på Nørrebrogade i København har at tilbyde. Og så er det ikke et risteri for ingen ting – du kan få en seriøst god kop kaffe. Afsted med os!

12. Mor Anna i Århus

I Latinakvarteret i Århus finder du det søde bageri Mor Anna, som altid byder dig velkommen med duften af det lækreste brød og bagværk med fokus på detaljen og omsorgen. De er specialister i Coffins – en blanding af en croissant og en muffin. Det er da noget, som skal prøves.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.