Tre veninder drikker rødvin
© iStock

Er du træt af, at din veninde ikke kan lide rødvin? Lær hende at elske rødvin med 4 lette tricks

Hvilken veninde bør snart invitere dig på sangria?

20. juni 2018 af Amalie Kjær Boel

Det er nu dejligt at slå benene op efter en lang dag på arbejdet eller studiet med et glas rødvin i den ene hånd. Det kan også nogle gange være lige så lækkert at få et godt glas rødvin, når du er ude at spise med veninderne. Men ville det ikke være endnu bedre, hvis mindst én af dine veninder også delte den samme kærlighed for rødvin som dig? 

Hvis din veninde gerne vil lære at kunne lide rødvin, har vi her samlet fire lette tricks dig, som du kan bruge, når du skal lære hende at elske de røde dråber.

1. Start med de milde og frugtige rødvin 

Det bedste du kan gøre, hvis du gerne vil lære hende at drikke – og nyde – rødvin, er ikke at starte med at få hende til at bælle de røde dråber i de vildeste og sjoveste drukspil... I stedet vil det være sødt af dig at invitere hende på en hyggelig aften hjemme ved dig, hvor du introducerer hende for din favorit-rødvin. 

Hvis din veninde bare ikke kan foredrage rødvin til at starte med, er det en dum idé at starte med at få hende til at drikke en knastør rødvin – også selvom det er din favorit. Det er derimod smart, hvis du starter med de behagelige og milde vine og træner hende i at arbejde sig op mod de mere kraftige med tiden. Hvis hun godt kan lide hvidvin og rosé, kan det jo være, at hun foretrækker de søde eller halvsøde smage, og så ved du, hvor du kan starte på skalaen. 

2. Lav sangria (eller gløgg!) til hende

Det kan også være, at din veninde simpelthen bare nægter at drikke rødvin, selvom hun gerne vil lære at kunne nyde et glas i weekenden. Derfor kan du lære hende det på en lidt mere snedig måde. For hvem elsker ikke en god hjemmelavet sangria? Hvis du og dine veninder skal hygge en aften, eller i byen, kan du mikse en sangria sammen. Du kan faktisk bare gå ned at købe en pærecider, en appelsinjuice, frugt og noget rødvin (også gerne bare den billigste), og vupti så har du en sangria.  

Det er i hvert fald en måde at få hende til at vende sig til de røde, frugtige dråber. Hvis du ved, at din veninde elsker julen, kan du også lave gløgg til hende. 

Det er vigtigt lige at pointere, at selvom du gerne vil lære hende at drikke rødvin, så gør det med måde. For selvom vin smager godt, er det ikke sundt at drikke hver eneste dag. Husk: Alt i moderate mængder. 

3. Få et glas rødvin til det rigtige mad 

Rødvin kan nogle gange godt virke meget tung, hvis du og din veninder bare sidder og deler en flaske uden at spise noget. Det er måske heller ikke den smarteste måde at lære din veninde at elske det på. Tænk i stedet over, hvad rødvinen passer til af mad. Hvis I for eksempel er ude at få noget lækkert kraftigt mad eller en steak, vil det være oplagt at få et godt glas rødvin til retten. 

4. Vær tålmodig 

Det er næsten helt sikkert, at din veninde ikke kommer til at elske rødvin efter blot 24 timer, så vær tålmodig – specielt hvis hun ikke kunne lide vinen før. Men det kan være, at hun en skønne dag har indset, hvor fantastisk godt, rødvin smager? Hvem ved, måske inviterer hun lige pludselig dig på en flaske rødvin en aften? 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide