Fastelavnsboller
Bare en af hver fastelavnsbolle, tak!© Instagram: @Andersenbakery, @Hamanns_emma1990, @Bagerietbrod

10 steder med vanvittigt gode fastelavnsboller (anbefalet af os, der ELSKER fastelavnsboller)

Er du til fastelavnsboller med matcha og rosencreme eller måske mere til en klassisk med creme?

9. januar 2022 af Ida Storm Frøslev Hansen

Det kan godt være, vi ikke længere klæder os ud som hekse, prinsesser eller Pippi Langstrømpe og vandrer fra dør til dør, mens vi synger: “Boller op, boller ned, boller i min mave”, men det har heller aldrig været det fedeste ved fastelavn, vel? Det absolut bedste ved fastelavn er derimod fastelavnsbollerne, og dem bliver vi aldrig for gamle til!

Her på redaktionen kan vi hverken få nok af den smørfyldte dej, den fløjlsbløde creme eller den søde flødeskum, og vi har derfor fundet 10 steder med helt vanvittigt gode fastelavnsboller. 

Velbekomme!

1. Fastelavnsboller fra Bageriet brød i København

Er du vild med croissanter? Og er du vild med fastelavnsboller? 

Så ville denne crossiant-semlor helt sikkert sætte dine tænder i vand! En semlor er svenskernes bud på en fastelavnsbolle, og den er helt ærligt ikke helt dum. Slet ikke i denne udgave, du kan sætte tænderne i på Vesterbro i København. 

Du kan få fingrene i denne lækre sag på Enghave Plads 7 i København.

2. Fastelavnsboller fra Lagkagehuset, der ligger i hele Danmark

På denne tid af året står kæden Lagkagehuset fuldstændig i fastelavnenstegn – til vores held! Og særligt hvis du er vild med flødeskumsudgaven af den lækre bolle. 

Der er nemlig hele fem enormt lækre flødeskumsudgaver at vælge imellem hos din lokale Lagkagehuset: den klassiske med vanilje, en udgave med blåbær og nougat, en med hindbær og Sarah Bernhardt, en med rabarber, og sidst, men ikke mindst, en udgave med kaffe og karamel. Vi skal bare have en af hver, tak!

Lagkagehuset har afdelinger i hele Danmark. Du kan se lige her, hvor du finder din nærmeste butik. 

3. Fastelavnsboller fra Andersen Bakery i København

Se lige, hvor smukke de her fastelavnsboller fra Andersen Bakery på Islands Brygge er! 

Og vi lover jer for, at alle seks versioner er lækre. Du kan vælge imellem: choko-saltkaramel-nougatcreme (oh my god), rabarber-vaniljecreme, yuzu-æble-vaniljecreme (wow!), matcha-hindbær-vaniljecreme, solbær-citronverbena-mascarponeskum (mmmh) og ristetmandelcreme-vanilje-flødeskum. De er tilmed lavet på en bund af smørbagt croissantbolle og toppet med mandelkiks. 

Hvis du skal have fingrene i denne fastelavnsbolle, skal du dog være indstillet på lidt kø – den er populær, og folk står gerne i kø for at få denne basse med hjem til kaffen.

Find de overdrevent lækre (og smukke!) fastelavnsboller på Thorshavnsgade 26 i København. 

4. Fastelavnsboller fra Mor Anna i Aarhus

Mor Anna er en gammel kending i Aarhus, og her har så mange gymnasieelever fra “Katten” og den resterende befolkning i Mejlgade fået stillet deres kaffe og kagetrang i utallige år. 

På Mor Anna laver de blandt andet helt traditionelle gammeldags fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme, remonce og chokolade samt dekoreret med chokoladeganache på toppen. Hvor lækkert lyder det ikke lige? Derudover laver de de lækreste versioner med fløde. Blandt andet en citron fastelavnsbolle. Ja tak!

Du finder Mor Anna på Mejlgade 5 i Aarhus.

5. Fastelavnsboller fra Cafeministeriet i Aalborg

Okay, okay, okay – hvor vanvittig overdådig ser denne lækkerbisken ikke lige ud? Og der er gode nyheder til dig, der skal et smut forbi Aalborg, for der findes nemlig ikke mindre en to udgaver, af den her mundvandsfremkaldende bolle. 

Cafeministeriets Bestseller bolle er fyldt af vaniljecreme, oreos, toffee, flødeskum og blåbær samt toppet med chokoladesauce, nøddeknas, frysetørrede hindbær og bærstøv. Men det er ikke den eneste bolle, cafeen byder på. Du kan nemlig også sætte tænderne i deres bounty bolle, der uden tvivl vil få dig til at drømme dig væk til en eksotisk palmestrand, når du sætter tænderne i den ristede kokos, sultede mango med Malibu, tonkanød og flødeskum – nam!

Slå vejen forbi Møllegade 19 i Aalborg og glæd en sukkermund (dig selv, eventuelt?) med disse lækre boller. 

6. Fastelavnsboller fra Il Buco i København

Er du vild med de lidt anderledes fastelavnsboller?

Så skal du slå vejen forbi Il Buco på Islands Brygge. Her sælger den nemlig en brioche med fyld af en blød creme og stærk smag af solbær. Deres fastelavnsboller ligner ikke helt dem, der var at finde i bagerdisken, da vi var børn, men vi lover dig for, at denne anderledes og nytænkende fastelavnsbolle får dig til at glemme alt om de tørre boller fra din barndom! Ses vi i køen til Il Buco nede på Bryggen senere? Det tror vi nok lige, at vi gør. 

Il Buco ligger på Njalsgade 19 i Købehavn. 

7. Fastelavnsboller fra Cafe Kaf i København

Denne fastelavnsbolle ser måske ikke ud af så meget – men helt seriøst, giv den et skud! De smager himmelsk!

Fastelavnsbollerne er veganske, og du kan dermed sætte tænderne i en skum af soya, lækker mørk chokolade og fløjlsblød creme. Dejen er så sprød og dekoreret med chokoladeglasur, og det er altså alt sammen uden skyggen af animalske produkter – ret godt gået!

Du finder Kaf' på Birkegade 21 i København. 

8. Fastelavnsboller fra MIB i Aarhus

Ved MIB Bageriet i Aarhus skal der træffes svære valg – skal det være en gammeldags fastelavnsbolle med creme og syltetøj eller en fastelavnsbolle med fløde?

Årets flødeversioner hos MIB er med Sarah Bernhardt mousse, creme, remonce og solbær samt den anden variant med hindbær, creme, remonce og friskpisket fløde. Den gode gammeldagsversion kan fås med remoncecreme og belgiske chokoladestykker eller med hindbær og remoncecreme. 

Du finder MIB bageren flere steder i Aarhus. Du kan blandt andet finde den i Pakhusene nede på Aarhus Ø, på Langenæs (inde i Meny), i Brynet i Risskov, i MIBFoodcourt i Book1 nede ved Mølleparken, i Frischparken (de gule bygninger) i Åbyhøj og sidst, men ikke mindst, i Aarhus lufthavn. Så der er ingen undskyldning, for ikke at smage de lækre fastelavnsboller fra MIB. 

9. Økologiske fastelavnsboller fra Meyers i København

Hvad siger du til en testvindende fastelavnsbolle? Ja tak, ikke? Så skal du en tur på Meyers. Deres fastelavnsboller med sveskefyld var nemlig den store testvinder sidste år, og vi må bare sige, at det kan vi godt forstå. 

Hvis du ikke er så meget til svesker, så fat mod! På Meyers kan du nemlig også få en version med hindbærflødecreme, en med abrikosmarmelade og kardemommeflødecreme eller den gode gamle gammeldags fastelavnsbolle med remonce og creme. NAM!

Du finder Meyers og de testvidende fastelavnsboller på Amagerbro, Classensgade på Østerbro, Jægerborgsgade på Nørrebro eller inde på Kongensgade i København K. 

10. Fastelavnsboller fra Hamanns i Aarhus

Der er nogle fastelavnsboller, der bare er at se ALLE steder på Instagram, og nogle af dem er disse lækre boller fra Hamanns i Aarhus. 

Det er en lidt særlig bolle: Den ser ud som en gammeldags fastelavnsbolle, men indholdet er alt andet end gammeldags. Bollen er nemlig fyldt med marcipan, rosencreme og solbær, og hele molevitten er hjemmelavet. 

Bollerne er så populære, at rigtig mange går forgæves til Gammel Munkegade efter dem, og derfor er et godt tip at forudbestille dem på hjemmesiden her, og derefter hente dem på Gammel Munkegade 5. 

Lav dine egne fastelavnsboller

Hvis fastelavnsbolle spisning var en fritidsaktivitet, ville vi gå til den hver evigt eneste dag! Der er bare et problem: Vores pengepung. De labre boller er ikke gratis, og derfor kan det også være, du skal lære at svinge piskeriset hjemme i dit eget køkken? Det er ikke kun din pengepung, der vil takke dig, men helt sikkert også dine venner, naboer og hvem, du ellers lade smage dine fastelavnsboller, for en hjemmelavet fastelavnsbolle kan altså bare noget helt særligt. 

Så frem med Margrethe-skålen og kokkehuen: Der skal fastelavnsboller i ovnen! 

Fastelavnsboller
Den svenske fastelavnsbolle hedder en Semlor, og den kan du også finde i mange danske bagerier.© Getty Images

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.