Banan | Banana | Sund mad | Sommermad | Gul | Frugt
© iStock

Go bananas i bananer! Her er 5 grunde til, at bananer gør dig meget sundere, end du tror

Det er altså ikke kun rynker, som bananen forhindrer

13. maj 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Ikke nok med at bananer smager himmelsk både i smoothies, kager og ikke mindst bare som Gud skabte dem, så indeholder den gule guldklump også en masse gode ting, der er sunde for din krop og dit sind. Disse fem sunde bonusser ved bananen giver dig god grund til at spise løs af de gule banditter! 

1. Bananer bekæmper forstoppelse

Bananer indeholder et højt indhold af pektin, som fremmer fordøjelsen og renser kroppen for unødvendige affaldstoffer. Derudover er de mange fibre i bananen med til at bekæmpe forstoppelse, hvis det er et problem, du døjer med. 

2. Bananer forhindrer rynker

Antioxidanternes egenskaber i den skønne banan bekæmper celleskaderne i huden og kan være med til at forhindre rynker, da vævet på den måde bliver repareret. 

3. Reducér PMS med en banan

Bananen er ikke mindst et lækkert – men også et stresslindrende måltid! Tro det eller ej, så slapper du bedre af, efter du har spist en banan. Derudover kommer du i meget bedre humør, da bananen regulerer dit blodsukker, så det bliver stabilt, og af den grund bliver du ikke nær så irritabel, når du for eksempel har din menstruation. 

4. Bananer kan hjælpe til et sundt vægttab

Mange har før frygtet bananen på grund af de mange kalorier og kulhydrater, som der kan gemme sig i den. Sådan bør du dog ikke tænke! Bananen bidrager nemlig til et varigt vægttab, hvis du erstatter dine mellemmåltider med en simpel banan. Den giver dig mæthedsfornemmelse længe, og den giver dig en mindre sukkertrang. 

5. Bananer lindrer kløe og irritation 

Hvis du er blevet brændt af en brændenælde eller har fået et lille insekt-bid, kan du altså lindre kløen og irritation ved at gnide indersiden af bananskrællen på udslettet. Smart!

Kilder: Healthline

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori