© Shutterstuck

Gør madlavningen lettere - uden at gå på kompromis med kvaliteten

20. december 2022 af Annoncør

Madlavning kan til tider virker både besværlig og uoverskuelig - specielt efter lange dage, hvor tiden bare ikke rækker. Derfor har vi her set på, hvordan du kan gøre madlavningen lettere, uden at du behøver at gå på kompromis med kvaliteten.

Lav en madplan

En madplan kan være en god idé af flere grunde. For det første kan planen hjælpe dig til at spare tid og energi, fordi du ikke skal stå og tænke over, hvad du skal have at spise hver dag. Du kan planlægge dine måltider på forhånd og mindske irritationselementerne, der ellers kan opstå op til spisetid.

En madplan kan også hjælpe dig til at spare penge, fordi du kan planlægge dine indkøb på forhånd. Du kan købe ind efter madplanen, så du undgår at købe for meget, som så går til spilde. På den måde kan du også undgå at skulle købe dyre take-away-måltider, fordi du ikke har tid eller overskud til at lave mad.

Endelig kan en madplan også være med til at sikre en sund og varieret kost. Du kan planlægge måltider, der indeholder forskellige fødevarer og næringsstoffer, så du får den næring, du har brug for. På den måde kan du også undgå at spise for ensformigt og kedeligt.

Alt i alt er der mange gode grunde til at lave en madplan.

Find opskrifter på forhånd

Dét at finde opskrifter på forhånd, inden du begynder selve madlavningen og planlægningen, kan være med til at give inspiration til, hvad du kan lave af mad. Hvis du altid laver det samme, kan du hurtigt komme til at kede dig. Derfor er det en god idé at finde opskrifter på mad, så du kan prøve noget nyt og varieret.

Opskrifter kan også hjælpe dig til at planlægge dine måltider. Du kan finde opskrifter, der bruger nogle af de samme råvarer, så du kan genbruge elementer eller bruge eksempelvis hele salathovedet, inden ugen er omme. 

Køb ind én gang om ugen

Hvis du har fundet de opskrifter, du gerne vil bruge, og hvis du har lavet en madplan for hele ugen, kan du spare både tid og energi ved at købe ind til alle måltiderne på én gang. Du slipper derved for at skulle handle flere gange om ugen, og du kan dermed bruge tiden på noget andet - og ofte sjovere eller vigtigere.

En anden grund til at købe ind én gang om ugen er, at det kan hjælpe dig til at spare penge. Du kan eksempelvis planlægge dit indkøb og på den måde undgå at købe for meget, som så går til spilde. Og så mindsker du samtidig dit madspild.

Ved at købe det hele ind på én gang, kan du altså gøre madlavningen lettere hver aften, da du med garanti ved, at du har de råvarer, du skal bruge hjemme i køkkenskabet eller i køleskabet. 

Få nem hjælp og lækker mad med HelloFresh

Selvom selve madlavningen bliver lettere, kan det virke som meget arbejde at skulle lægge planer og finde opskrifter hver uge. Har du det sådan, kan vi varmt anbefale måltidskasser. Her får du leveret opskrifter og råvarer til din dør, og så er alt, du skal gøre, faktisk at lave maden, når det nærmer sig aftensmadstid. Du slipper altså for at skulle handle ind og forberede madplanen selv. Du får alle råvarerne leveret lige til døren, og du skal blot følge den medfølgende opskrift. Hertil er måltidskasser en god måde at prøve nye retter og smagsvarianter.

Se ugens menu på HelloFresh, og læs om, hvad du kan se frem til.