Pizza med ost
© iStock

Her er beviset, vi har ventet på! Ost er nemlig overraskende sundt for vores helbred

Så er det vist tid til en cheeseburger

19. januar 2017 af Diana Bjerregaard Kristensen

Det kommer ikke som nogen hemmelighed, at vi er temmelig lykkelige, når undersøgelser viser, at vores guilty pleasures som eksempelvis chokolade rent faktisk har gode og sunde egenskaber for vores helbred.

Der er nok mange, som har skullet lære at elske ost (med mindre det var smeltet ovenpå en pizza eller i en toast), men som nu slet ikke kan få nok af det – og ost har jo også vist sig at have gode egenskaber for dit hår. Og nu er der faktisk endnu en god grund til at spise mere ost. 

Ja tak til mere ost

En helt ny undersøgelse udgivet i British Journal of Nutrition viser nemlig, at det er godt for dit hjerte at spise ost.

Forskere hos Penn State University undersøgte, hvilken indvirkning ost har på det kardiovaskulære system, og resultatet viste overraskende og til stor glæde for os, at mælk og specielt den, der findes i ost, har en positiv effekt på dit hjerte, da mælkeproteinerne og -fedtet hjælper med at øge blodcirkulationen i kroppen.

‘Rigtig’ ost vinder

Samtidig ville forskerne være sikre på, at niveauet af natrium i osten ikke opvejer for de mange fordele med mælkeindholdet. Derfor spurgte de en gruppe af de deltagende om at spise ‘rigtig’ ost, imens den anden gruppe skulle spise sojaost og saltstænger – alt indholdt samme niveau af natrium. Og resultatet blev, at dem, der spiste ‘rigtigt’ ost, stadigvæk havde et bedre blodtryk.  

Yes! Det skal da vist fejres med en cheeseburger, hva'?

Læs mere fra samme kategori