Burger med pommes frites
Der er mange lækre og prisvenlige spisesteder rundt omkring i landet.© iStock

Lækre (og prisvenlige) spisesteder til dig på SU

Nu behøver du hverken gå sulten eller fattig i seng

1. juni 2018 af Louise Elisabeth Bartels og Simone Overgaard Aaberg

Er du studerende? Og har du lyst til at komme ud og spise en god og lækker middag, uden at du behøver at springe dit SU-budget? Så læs med, når vi guider dig til 11 gode og billige spisesteder i Danmarks store studiebyer.

1. Madklubben – København 

Madklubben byder på himmelsk mad til små priser. Med en masse forskellige restauranter rundt i København kan du opleve alverdens køkkener, og du kan få lige det, du har lyst til. På Madklubben finder du altid en afslappet og uhøjtidelig atmosfære, hvor der er plads til alle.

Madklubben, Vesterbrogade 62 – 1620 København V (Madklubben har også restauranter på blandt andet Østerbro og Frederiksberg) 

2. Copenhagen Street Food – Refshaløen, København

Har du ikke lyst til at sætte dig ind på en restaurant, så kan vi anbefale at tage en tur ud til Refshaløen og opleve Copenhagen Street Food. Her kan du finde retter i alle afskygninger. Det bedste sted, hvis du og kæresten eller veninden ikke kan blive enige om, hvad I skal have til aftensmad.

Reffen, Refshalevej 167A – 1432 Copenhagen K

3. OliNico – Århus

Hos OliNico Gastro Grillbar får du lækker mad uden dikkedarer. Du går ikke galt i byen, hvis du vælger en af stedets klassikere: Moules frites eller Fish’n chips – men du kan også kaste dig ud i en omgang ‘Aftenens menu’. Retterne er lækre, enkle og veltilberedte, og frem for alt bliver du ikke ruineret, når du hopper ind hos OliNico i Mejlgade.

OliNico, Mejlgade 35 – 8000 Aarhus C

4. Pondus – Århus

Hvis du vil opleve luksus og Michelin-mad, men ikke synes, at dit budget holder til en tur på den trestjernede Michelin-restaurant Substans, så kan vi anbefale Pondus, som Michelin-anmeldere roser til skyerne. Her kan du få tre retter til 325 kroner og smovse løs i lokale og økologiske råvarer.

Pondus, Åboulevarden 51 – 8000 Aarhus

5. Vaca – Århus

Her kan du finde mexicansk mad i lange baner, og hvem elsker ikke en god og snasket burrito, som kan skylles ned med en lækker og billig drink? Vaca har noget for en hver smag, kur og lyst – også til dig som er vegetar eller veganer.

Vaca, Mejlgade 17, 8000 Aarhus C (Vaca har også restauranter i Aalborg og Valby)

6. Sæson Spisested – Odense 

Tag din veninde eller kæreste i hånden, og gør jer selv den tjeneste at nyde et lækkert måltid hos Sæson Spisested. Her vil I opleve mad, hvor kvalitet altid er i højsædet, og hvor der bliver kræset om detaljerne, så man kan smage det fynske tvist.

Sæson Spisested, Vindegade 73 – 5000 Odense C

7. RICETERIA – Odense

Leder du efter en sund og nærende frokost, så er RICETERIA helt sikkert et besøg værd. Restauranten er indrettet i bedste tøsestil, så du ikke kan andet end at føle dig hjemme, lige når du træder ind af døren.

RICETERIA, Mageløs 1 – 5000 Odense C

8. Bluefin – Odense

Sushi plejer du nok ikke umiddelbart at forbinde med rimelige priser, men hos Bluefin er det lige præcis det, du vil opleve – lækker sushi til gode priser, hvor du får 20% studierabat på Takeaway. Det perfekte sushisted til en date for dig og din veninde på SU.

Bluefin, Klaregade 7 – 5000 Odense

9. Soup Stone Café – Odense

Er du til simpel og uimodståelig mad, hvor du ved, at smag og kvalitet altid er i top, uden at priserne er det? Så vil du ELSKE Soup Stone! Her kan du vælge imellem supper, lækre karryretter, sandwiches og meget mere. Et besøg værd, både til frokost og til aften. 

Soup Stone Café, Store Gråbrødrestræde 11 – 5000 Odense C og Campusvej 1, Campus House – 5230 Odense M

10. Nam – Aalborg

Den tidligere medejer af den kendte restaurant TABU har slået dørene op til et andet madunivers, og vi har længe ikke kunnet få armene ned! På Nams menu finder du en kombination af vietnamesiske og nordiske, små, savleværdige retter, og så kan du også få gourmet takeaway. Optur!

Nam – Social dining og drinks, Vesterbro 74-76 – 9000 Aalborg

11. We Do Burgers - Aalborg

Snasket, saftig og uimodståelig – sådan skal en rigtig burger være. Det koncept har We Do Burgers virkelig taget til sig, og det er på kort tid blevet Aalborgs bedste burgersted – og så er de faktisk også at finde både i Esbjerg og på Islands Brygge i København. 

We Do Burgers, Borgergade 25 og Sankelmarksgade 9a – 9000 Aalborg C (We Do Burgers har også restauranter i Esbjerg og på Islands Brygge i København) 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide