© istock

Hvad er sundest – frosne eller friske grøntsager?

Vi har fundet svaret

2. februar 2016 af Isabelle Lundberg

Det er dejligt nemt at have friske grøntsager liggende klar til at spise, men er det egentlig det sundeste?  

Svaret er nej. Undersøgelser viser faktisk, at frosne grøntsager er sundere end friske.

Når forskere har sammenlignet vitaminindholdet i frosne og friske grøntsager, har det nemlig vist sig, at de frosne grøntsager har et højere indhold af C-vitamin.

Årsagen er, at langt størstedelen af grøntsager taber vitaminerne umiddelbart efter høsten, nogle allerede få timer efter, det gælder især ærter og bønner. Og ellers sker det indenfor et døgn. Fordelen ved frosne grøntsager er, at de blancheres og fryses allerede indenfor 24 timer efter høsten og taber derfor ikke ligeså mange næringsstoffer som friske grøntsager, når de lagres.  

 

Rodfrugter er lidt bedre til at holde på vitaminerne.  

Det vil derfor være en god idé, at du blancherer, altså koger dine friske grøntsager i vand i et par minutter, og nedfryser dem derhjemme, i hvert fald, hvis du ikke skal bruge dem indenfor de næste par dage. Selvom det ser friskt ud, ligger det og mister næringsstofferne.

Kilde: Forskning.no

Læs mere fra samme kategori