Kvinder | Is | Glæde | Vafler | Sommer | Sol
© iStock

Is er altid en god idé! Her er 5 overbevisende grunde til, at det er både sundt og sandt

Vidste du, at vaniljeis faktisk kan booste dit sexliv?

7. maj 2018 af Amalie Kjær Boel

Det er endelig blevet forår – solen skinner, græsset gror, fuglene synger, men din fryser er helt tom (udover den ene pose med grønne bønner...) Det kan da ikke være rigtigt? Du må hellere smide alt, hvad du har i hænderne og kapre din lokale Hjem-Is bil. For vi har nemlig samlet fem overbevisende grunde til, at is er sundt – så du ikke længere behøver at komme med undskyldninger for, hvorfor du er i gang med at spise din syvende is i dag. 

1. Is til morgenmad forbedrer din opmærksomhed og mentale ydeevne 

Det lyder måske lidt for godt til at være sandt, men det er skam rigtigt nok. En japansk undersøgelse viser nemlig, at hvis du spiser is lige efter, at du er stået op fra din skønhedssøvn, så vil du have en bedre reaktionstid og kunne yde mere end en person, der ikke har spist is! 

Det vides dog stadig ikke, hvorfor at det er godt for os, men vi klager bestemt ikke. Så længe at det er sundt, så skal vi nok spise det til morgenmad – og det er lige meget, om det er sodavandsis, vaniljeis eller sorbet, for vi spiser da bare det, vi kan få vores fingre i!    

2. Is kan hjælpe dig med at tabe dig

Det er selvfølgelig stadig en god idé at smutte ned i fitness eller gå en rask tur, hvis dit ønske er et vægttab. Men en svensk undersøgelse viser dog, at hvis du spiser en portion is med højt fedtindhold, så vil du tage mindre på, end kvinder der ikke gør det. 

Forskerne er ikke helt sikre på forklaringen, men de tror, at det skyldes konjugeret linolsyre (CLA), der indgår i mejeriprodukter. Det er en naturligt forekommende omega-6 fedtsyre, som kroppen ikke selv kan producere, og det er derfor vigtigt, at vi indtager den gennem kosten – så hvorfor ikke gennem en lækker, forfriskende is? 

3. Is får dig til at smile!

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor du bliver så glad, når du spiser is – udover det selvfølgelig smager sindssygt godt? Det valgte nogle forskere at undersøge. De fik derfor nogle is-elskere til at spise Carte D’Or med vaniljesmag, og derefter kiggede forskerne på, hvordan is-elskernes hjerne begyndte at reagere gennem hjernescanninger. 

Det viser sig, at når vi spiser is, så rammes det samme lystcenter af hjernen, som når vi vinder penge eller hører vores yndlingsmusik. Så du må hellere lige fylde din fryser med en masse vaniljeis.    

4. Is kan hjælpe dig med at bekæmpe barnløshed

Går du med et lille ønske om at blive mor en skønne dag, så bør du spise en masse is – selvfølgelig i moderate mængder. En undersøgelse viser nemlig, at det er nemmere at blive gravid, hvis du spiser is med højt fedtindhold i stedet for at spise mejeriprodukter med lavt fedtindhold. Så det kan være, at flødeis bliver din nye bedste ven de næste par år?

5. Vaniljeis kan hjælpe med at booste dit sexliv

Efter en lang og hård dag på arbejde, har du måske mere lyst til at gå på hovedet i seng i stedet for at lave noget lagengymnastik... Hvilket også er helt okay, men hvis du bare lige har brug for at få et lille sexlyst-boost, så skal du blot snuppe en portion vaniljeis. En undersøgelse viser nemlig, at vaniljeis har et højt indhold af kalk og fosfor (et vigtigt mineral i kroppen), der begge er med til at opbygge musklernes energi, men også din sexlyst. 

Undersøgelsen viste også, at når mænd kan dufte vaniljen, har de en tendens til at blive mere ophidsede. Så vaniljeis er en gave til jeres sexliv!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.