Chokolade
© iStock

Jubiiii! Derfor skal du starte din dag med at spise chokolade

Det er jo næsten dumt at lade være...

16. oktober 2016 af Mikkel Hede / Bobedre.dk

Der forskes heftigt i chokolade i disse år. Det er, som om at videnskaben har fundet ud af, at noget, der smager så godt, må være godt for noget.

Flere og flere videnskabelige undersøgelser peger faktisk også på, at chokolade ikke kun er noget for sidebenene, men også noget for hjernen.

En undersøgelse fra Syracuse University viser, at de personer, der som et led i et forsøg indtog chokolade, scorede højere i tests for hjernerelateret performance end personer, der ikke havde havde spist chokolade.

En beslægtet undersøgelse fra Institute for Health på University of South Australia peger på, at folk, der jævnligt spiser chokolade, klarer sig påfaldende bedre i kognitive test end folk, der sjældent spiser chokolade.

De enkelte undersøgelser er i sig selv ikke et bevis på, at chokolade er god for kvaliteten af hjerneaktiviteten. Det er dog tankevækkende, at flere og flere undersøgelser peger i netop denne retning.

Hvis man kombinerer disse resultater med videnskabelige undersøgelser, der forsker i diæter og overvægtighed, så er den overraskende konklusion snublende nær, at man faktisk både kan tabe sig og stimulere sin hjerneaktivitet ved at spise chokolade på ét bestemt tidspunkt af dagen.

Chokolade som slankekur

Verden er langsomt ved at vænne sig til, at chokolade ikke længere i sig selv er årsagen til fedmeepidemier og hele civilisationens forfald. Chokolade kan, hvis den anvendes rigtigt, måske ligefrem have den modsatte effekt og bidrage posititiv til slankekure.

Der er andre videnskabelige undersøgelser, der peger på vigtigheden af at time sine måltider rigtig, hvis man ønsker at tabe sig – og endnu vigtigere: Hvis man ønsker at fastholde et vægttab.

Et studie fra Tel Avivs Universitet har for eksempel vist, at det fremmer vægttab, hvis man begynder dagen med et større måltid fuld af kulhydrat og protein. Det reducerer nemlig behovet og hangen til at overspise resten af dagen.

Hvis man kombinerer dette med chokoladens evne til at vække hjernen til live og give den et boost, så er sagen klar: En chokoladekage eller andre chokoladefristelser kan meget vel være den bedste, sundeste og mest slankende måde at starte dagen på.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.