Kage til barnedåb
Hvis du mangler inspiration til barnedåbskagen, er du landet det rigtige sted.© BakingSins_kage_design/@bakingsins_kagedesign

Hvilken kage skal du vælge til barnedåben? Her er 7 smukke barnedåbskager

Vi ville (næsten) ikke nænne at spise nogle af dem

15. maj 2023 af Rie Kirkebjerg

Skal din baby snart døbes? Så er der flere ting, I skal have styr på: Hvilken kirke skal dåben foregå i? Skal I leje et forsamlingslokale eller slå telt op i haven? Skal I pynte op? Hvad skal I spise til barnedåben? Hvordan skal gæsterne inviteres? Og hvilken kage til barnedåben skal I servere?

Sidste spørgsmål kan vi forhåbentlig hjælpe dig på vej med i denne artikel om kager til barnedåb. Her kan du få en masse inspiration til, hvordan kagen skal se ud. 

Nem kage til barnedåb

Skal barnedåbskagen være nem at tjekke af på din huskeliste til festen? Så kan du selv bage kagen. 

Hvis du holder barnedåb om sommeren, vil denne lækre citronkage være perfekt i sommervarmen. Du kan også bage simple chokolademuffins med peanutbutter og karamel som kage til barnedåben. De er nemme lige at hapse, så du undgår at skulle have fat i tallerkener og bestik, og så kan de ret simpelt pyntes med en sprøjtepose, slik eller krymmel. 

Bestil en kage til barnedåben

Hvis du ikke selv er den store konditor, eller vitterligt bare ikke magter at skulle bage barnedåbskage til alle jeres gæster, kan du bestille en kage til barnedåben. 

Prisen på en barnedåbskage kan variere meget, alt efter kagetype, smag, pynt og selvfølgelig antal gæster. 

Herunder har vi samlet en række vanvittigt smukke og lækre barnedåbskager, som vi helt sikkert ville være stolte af at servere til barnedåben – måske du får inspiration til, hvordan jeres barnedåbskage skal se ud?

1. Bogstavskage til barnedåben

Det helt oplagte valg som kage til barnedåben er en bogstavskage, hvor du enten staver hele din babys navn eller blot får bagt første bogstav i barnets navn. Du kan jo lige overveje, om Alexandra-Maria er et lidt for langt navn til dine 30 gæster (men okay, så er der i hvert fald ingen dårlig samvittighed over at rende til kagebordet mere end én gang!). 

En bogstavskage kan pyntes på alverdens måder med alverdens farver, så det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Bogstav kage til barnedåb
En bogstavskage til barndåben er et oplagt valg. © Maybritt Grubbe Høi/@mayers_laekre_kreationer

2. Høj kage til barnedåben

Wow, den her kage er vild. Hvis du virkelig vil imponere dine gæster, er en flot høj kage med barnets navn et hit. Her er der valgt et havtema med en nuttet hval, muslinger og rindende vand – så flot! 

Kage til barnedåb
Sikke en smuk barnedåbskage. © Natasha Nielsen/@natashas_kager

3. Macarons som barnedåbskage

Så simpelt – og SÅ fint. Byd dine gæster på en lækker macaron med dit barns navn, eller få dem pyntet med fine, små babyfødder. En macaron er både ret fancy, men også meget praktisk at servere, da den er supernem lige at hapse, så du ikke er nødsaget til at skaffe bestik og tallerkener til barnedåbskagen. 

Macarons til barnedåb
Utrolig fin måde at servere kage til barnedåben. © MyElla - Macarons/@myelladk

4. Smuk kage uden babynavn

Dine gæster ved (forhåbentligt), hvad din babys navn er, så du behøver slet ikke skrive det på barnedåbskagen. Du kan sagtens få bagt en virkelig smuk kage som denne, som i stedet passer til sæsonen eller et farvetema. Vi ville elske en kage som denne til barnedåben!

Barnedåbskage
Se lige en smuk barnedåbskage. © KAGEVÆRK/@kagevaerk_

5. Cupcakes til barnedåben

Hvor pæne er de her cupcakes ikke lige? Udover at være vanvittigt smukke, er de også virkelig praktiske hapsere, som ikke engang resulterer i fedtede fingre. Den eneste ulempe ved disse kager er, at vi simpelthen ikke ville kunne vælge, hvilke af de fine cupcakes vi skulle sætte tænderne i!
Kager til barnedåb
Byd dine gæster på smukke cupscakes som disse. © Julie Dorgan/@kagebydorgan

6. Smuk kage med navn

Okay, den her kage til barnedåben er både tallerkener-og-bestik-opvasken værd, for se lige, hvor gudesmuk den er. Vi ville (næsten) ikke nænne at skære et stykke – i hvert fald ikke uden at forevige den på vores kamerarulle først. 

Kage til barnedåb
Fejr din babys navn med en smuk barnedåbskage med navn. © BakingSins_kage_design/@bakingsins_kagedesign

7. Kage med dato til barnedåben

Datoen for barnedåben kan foreviges virkelig pænt på en smuk kage. Du kan også vælge, at det i stedet for selve datoen for barnedåben, er dit barns fødselsdag, der står skrevet på kagen – det er helt op til dig. 

Disse flotte kager er en kombination af både barndåbsdato, fødselsdato og navn – en virkelig god idé!

Kage til barnedåb
Du kan også få barnedåbsdato eller fødselsdato på kagen. © Malene Vedersø/@malenevedersoe

Den helt rigtige barnedåbskage

... kan være svær at sætte ord på! Uanset om du vælger en traditionel bogstavskage som kage til barnedåben eller fine macarons eller cupcakes, er vi sikre på, at dine gæster vil nyde smagen og selskabet på denne skønne og mindeværdige dag. 

Mangler du mere inspiration til barnedåben? Få inspiration til bordpynt til barnedåben her