Kvinde drikker øl i solen
Skal du snuppe en øl med veninderne til sommer?© Getty Images

Kan du ikke fordrage øl? Lær at elske det med disse 6 simple tips

Kender du en, som skal til at lære det i en fart?

19. april 2021 af Helene Hyldgaard-Jensen

Hvis du har et ønske om godt at kunne lide øl, er du landet det rette sted. 

Husk, at du naturligvis kun skal “lære at drikke øl”, hvis det er noget, du har lyst til. Hvis det er det, så får du lige her guiden til at lære at kunne nyde en kold bajer.

1. Du skal ændre dit synspunkt

Hvis du siger til dig selv, at du ikke kan lide øl – jamen, så kommer det ikke til at ændre sig. Din attitude ændrer sig i takt med din holdning. For eksempel når du skal finde en parkeringsplads og med det samme tænker ‘Jamen, der er jo ikke nogen’ – med den indstilling finder du aldrig en ledig parkeringsplads. 

Der er endnu større chance for, at du finder en plads, hvis din indstilling er ‘Jeg skal da nok finde en god parkeringsplads.’ Så hvis du siger til dig selv, at du godt kan lide øl, så er du allerede godt på vej til at elske det.

Lækker og kold fadøl
Hvis du godt kunne tænke dig at kunne lide øl, er guiden her perfekt til dig.© iStock

2. Prøv de forskellige øl 

Der findes et hav af forskellige øl, så hvis du kun har prøvet en klassisk pilsner, og du tænkte ‘ellers tak’, skal du ikke give op så hurtigt! 

Der findes jo både mørkere øl som Tuborg Classic med en kraftigere smag, de mere vandede og ikke særlig kraftige som eksempelvis en Heineken og hvedeøllene med en sødere smag – prøv eksempelvis en Kronenbourg 1664 Blanc, som er en hvedeøl med citrus.

Hvis du har det svært ved øl, så har du nok ikke prøvet dem alle. Det er dog en perfekt undskyldning for at lave din egen ølsmagning med veninderne. Måske endda med bind for øjnene, og så kan du vurdere, hvor gode øllene er – og til sidst se, hvilken der i virkeligheden er din favorit? 

3. Forsøg med cider-øllene

Hvis alt er galt, og du bare slet ikke kan fordrage det, er det måske cider-øllene, du skal sværge til. De bliver ofte kaldt for Radler og er lys øl blandet med citrus-sodavand. Disse slags øl er den perfekte blanding til dig, der synes Sommersby og Mokaï er for sødt, men øl er for bittert.

Øl gør det utrolig sjovt at være med på de sjove druklege (beerpong!) og ikke mindst leve billigere i byen og på festivaler, end hvis du normalt kun er til dyre drinks. 

Forskellige slags lyse øl
Prøv med en lækker, lys øl. © iStock

4. Drik øl til maden

Lidt som med snaps, så mener mange, at det smager endnu bedre, når du drikker en øl til maden. Øl og en lækker ret skaber en god harmoni, og maden kan hjælpe med at afdæmpe den lidt bitre smag fra øllen. 

Måske du skal prøve at lave denne lækre cæsarsalat og drikke en øl til den?

5. Glasflaske i stedet for dåse

Der er et eller andet med en kold øl på glasflaske fremfor en kold øl på dåse. Metalsmagen kan godt trænge lidt ind i øllen, hvis du drikker den på dåse – så det er en god idé for dig, som er i gang med at lære at kunne lide øl, at drikke den fra en glasflaske. Et pænt stort ølglas kan også hjælpe på, at øllen ser mere lækker og indbydende ud. 

Kvinder drikker øl på festival
En kold øl er hyggelig at nyde på en festival.© Getty Images

6. Giv det tid

Måske har det taget dig tid at blive glad for kaffe, rødvin eller fisk? Det kan også tage tid at blive glad for øl. Dine smagsløg ændrer sig i takt med, at du bliver ældre, så en dag skal øl-smagen (forhåbentlig) nok blive godkendt i dit system! Alt godt kommer til den, der venter. Det husker du vel nok! 

Hvis du har et ønske om at lære at kunne nyde en øl med veninderne, kan det være, at disse tips kan hjælpe dig til at elske øl. Og måske du en skønne dag pludselig sidder med denne følelse: ‘Gud, hvor kunne jeg godt drikke en kold øl lige nu.’ Så har vi kun en ting at sige: Skål!