Blandet salat i en skål
Salat kan nemt blive kedeligt i både smag og udseende... © Getty Images

Sådan holder du din nyindkøbte salat frisk i længere tid

Ét simpelt trick kan forlænge holdbarheden til 10 dage

17. oktober 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Du kender det formentlig godt... Du havde håbet på, at salaten fra i mandags stadig var god, så du bare kunne bruge resterne til det mad, du havde tænkt at lave i aften. Det viser sig så, at salaten både er blevet kedelig i smag og udseende. Øv! 

The Kitchn har sat sig for at undersøge, hvad vi kan gøre for at få vores salat til at holde sig i længst mulig tid (hvilket jo er superpraktisk, så vi kan spare lidt penge). Konklusion er, at du kan få salaten til at holde i op til 10 dage med en ganske simpel løsning...

Sådan forlænger du salatens holdbarhed

Er du klar til det smarte trick? Du putter ganske simpelt resterne af salaten ned i en bøtte, der kan lukkes, og propper så køkkenrulle (eller lignende) ned i. Når du har vasket og tørret din salat, så lægger du den ned i en bøtte – hvor der i bunden skal ligge et stykke køkkenrulle – og så lægger du yderligere et stykke køkkenrulle ovenpå salaten. Lad være at presse en masse salat derned i, da det vil forringe holdbarheden. Læg låg på til sidst og så har du en fremragende salat-levetids-forlænger. 

Madkasse og køkkenrulle
En bøtte med låg og noget papir – så har du en perfekt opbevaring til salat. © Getty Images

Ja, det er ganske enkelt ikke mere kompliceret end det. Det kræver selvfølgelig, at du har en madkasse eller anden bøtte, der kan lukkes, og at du har en form for papir, der kan puttes ned i sammen med salaten (og nej ikke sådan et stykke papir, som der tegnes på). Men så har du også en robust og god opbevaring af din salat, der kan holde det friskt i op til 10 dage. 

Hvis du generelt gerne vil have, at din mad skal holde lidt længere, så har vi her samlet nogle vildt simple tricks, der forlænger holdbarheden på dine madvarer

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori