Spis dig glad
© iStock

Sådan spiser du dig glad

YES! Endelig en god grund til at spise kulhydrater

21. november 2016 af iform.dk

Kulhydrater er hjernens yndlingsmad, og de kan gøre dig glad i en fart. Det skyldes især, at kulhydrater leverer hurtigt brændstof til hjernen.

Mørke måneder kan for mange være lig med dårligt humør – heldigvis kan du implementere en masse gode vaner, der redder dig fra vintertristheden. Men nu kan du også spise dig glad, og særligt to fødevarer gør dig i bedre humør.


2 modne bananer:

Bananer giver et hurtigt smil på læben, fordi de med deres mange kulhydrater får dit blodsukker til at stige relativt hurtigt. Det giver din hjerne godt med effektivt brændstof. Bananer indeholder desuden masser af B-vitamin, der er særdeles vigtigt for hjernens funktion og evnen til at føle velvære. Kroppen kan ikke lagre større mængder B-vitamin, så du skal helst spise B-vitamin hver dag.

80 gram chokolade: 

Mangler du verdens bedste undskyldning for at spise chokolade? Så får du den her! Chokolade er nemlig lidt af et mirakelmiddel med masser af hurtige kulhydrater, der giver dit humør et løft. Chokoladen fremmer desuden produktionen af lykkestoffet serotonin og indeholder flere andre opkvikkende stoffer, eksempelvis koffein.


Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori