Banan snacks
Alle disse snacks er nemme at lave. © Getty Images

10 lækre snacks med banan, der er så nemme at lave, at du bør prøve dem alle

Vi går i gang nu!

3. april 2020 af Rie Louise Kirkebjerg

Bananer smager himmelsk i smoothies og selv på havregrynene om morgenen. De giver en helt unik sødme, og derfor har vi her samlet en række lækre og søde snacks, du kan kaste dig ud i, hvis du vil eksperimentere med den gule frugt.

1. Velsmagende bananpinde

Skær bananerne over, sæt en pind i enden, og dyp dem i chokolade, som du har smeltet i et vandbad. Nu er det kun op til fantasien, hvordan du vil pynte dem! Hakkede nødder som pistacie- eller hasselnødder eller kokos kan klart anbefales.

Drys topping på, inden chokoladen stivner, og smid derefter dine bananpinde i køleskabet. 

2. Små bananspøgelser

Disse sjove bananpinde kan give et lille smil på læben (eller vække begejstring, hvis du en dag skal holde en uhyggelig temafest!). Drys dem med kokos, og lav spøgelsernes øjne og mund med smeltet chokolade i en sprøjtepose. 

Banan pinde
© Getty Images De små bananspøgelser er både og sjove og smager godt.

3. Banansushi

Hvem havde troet, at sushi kunne blive bedre? I snackform fungerer sushi også ganske fint, og her skal du bare overtrække en banan med hvid-, lys- eller mørk chokolade og herefter drysse din yndlingstopping på! Vi tvivler dog på, at chili-mayo går godt til. 

4. Små bananhapsere med chokolade og peanutbutter

Mhm! En lækker lille mundfuld fyldt med banan, chokolade, peanutbutter og kokos eller peanuts. Det er nemt at lave, men det smager det ikke dårligt af. Se, hvor hurtigt det kan gøres herunder:

5. Sunde bananpandekager

De kan både spises til morgenmad eller som en lækker eftermiddagssnack – og så kræver de kun, at du har banan og æg. Du kan med fordel tilføje havregryn eller proteinpulver. Se opskriften på proteinpandekager her.

Bananpandekager
© Getty Images Disse sunde pandekager er geniale om morgenen.

6. Sunde bananmuffins

En anden nem opskrift, hvori du kan bruge banan, kan du se i videoen herunder. Her skal du bruge mel, chokolade, banan, æg, bagepulver, havregryn og en lille smule salt. Mums, siger vi bare!

7. Nemme snacks med banan, peanutbutter og chokolade

Den lækre kombination af det søde, fede og salte fra chokolade, banan og peanutbutter er helt genial. Disse små hapsere laves nemt ved at skære en banan i skiver, lægge lidt peanutbutter mellem to skiver med en ske og herefter dyppe dem i smeltet chokolade. I køleskabet med dem – og voilá!

Banan peanutbutter og chokolade
© Getty Images Du kan også dyppe dem, så de er helt overtrukket med chokolade.

8. Sprøde bananchips

120 grader i ovnen indtil bananskriverne er sprøde. Det er nemt! Husk at skære bananen i tynde skiver, og herefter er det bare op på en bageplade med bagepapir og ind i ovnen. 

banan chips
© Getty Images Mhm! Banan i chipsform!

9. Små runde snacks med banan

Se lige den her opskrift, hvor det eneste, du skal bruge, er banan, kokos og chokolade. Vi er fans af opskrifter, når de er så nemme!

10. Banan-is

Banan-is er noget af det allernemmeste at lave, og det smager virkelig godt! Skræl et par bananer, skær dem i mindre stykker, smid dem i en pose og frys dem ned. Når de er frosne, skal de en tur i blenderen sammen med 2 deciliter mælk (mandelmælk kan anbefales!). Banan-isen kan sagtens fungere sådan, men du kan naturligvis også tilføje kakao, peanutbutter, jordbær, eller hvad du ellers er i humør til. 

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.