Fastelavnsboller fra Andersen og Cafeministeriet
Bare en af hver, tak!© Instagram: @Andersenbakery, @Cafeministeriet

9 steder med vanvittigt gode fastelavnsboller (anbefalet af os, der ELSKER fastelavnsboller)

Hvor skal du have din næste fastelavnsbolle fra?

20. januar 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Det kan godt være, vi ikke længere klæder os ud som hekse, prinsesser eller Pippi Langstrømpe og vandrer fra dør til dør, mens vi synger: “Boller op, boller ned, boller i min mave”, men det har heller aldrig været det fedeste ved fastelavn, vel? Det absolut bedste ved fastelavn er derimod fastelavnsbollerne, og dem bliver vi aldrig for gamle til!

Her på redaktionen kan vi hverken få nok af den smørfyldte dej, den fløjlsbløde creme eller den søde flødeskum, og vi har derfor fundet ni steder med helt vanvittigt gode fastelavnsboller. 

Velbekomme!

1. Bageriet brød i København

Er du vild med croissanter? Og er du vild med fastelavnsboller? 

Så ville denne crossiant-semlor helt sikkert sætte dine tænder i vand! En semlor er svenskernes bud på en fastelavnsbolle, og den er helt ærligt ikke helt dum. Slet ikke i denne udgave, du kan sætte tænderne i på Vesterbro i København. 

Du kan få fingrene i denne lækre sag på Enghave Plads 7 i København.

2. Lagkagehuset, der ligger i hele Danmark

På denne tid af året står kæden Lagkagehuset fuldstændig i fastelavnenstegn – til vores held! Og særligt hvis du er vild med flødeskumsudgaven af den lækre bolle. 

Der er nemlig hele fire enormt lækre flødeskumsudgaver at vælge imellem hos din lokale Lagkagehuset: den klassiske med vanilje, en udgave med blåbær og nougat, en med hindbær og Sarah Bernhardt og sidst, men ikke mindst, årets nyhed: en udgave med kaffe og karamel. Vi skal bare have en af hver, tak!

Lagkagehuset har afdelinger i hele Danmark. Du kan se lige her, hvor du finder din nærmeste butik. 

3. Andersen Bakery i København

Måske årets mest Instagrammede fastelavnsbolle? Og med god grund – se lige, hvor smukke de her fastelavnsboller fra Andersen Bakery på Islands Brygge er! 

Og vi lover jer for, at alle seks versioner er lækre. Du kan vælge imellem: choko-saltkaramel-nougatcreme (oh my god), rabarber-vaniljecreme, yuzu-æble-vaniljecreme (wow!), matcha-hindbær-vaniljecreme, solbær-citronverbena-mascarponeskum (mmmh) og ristetmandelcreme-vanilje-flødeskum. De er tilmed lavet på en bund af smørbagt croissantbolle og toppet med mandelkiks. 

Hvis du skal have fingrene i denne fastelavnsbolle, skal du dog være indstillet på lidt kø – den er populær, og folk står gerne i kø for at få denne basse med hjem til kaffen.

Find de overdrevent lækre (og smukke!) fastelavnsboller på Thorshavnsgade 26 i København. 

4. Mor Anna i Aarhus

Mor Anna er en gammel kending i Aarhus, og her har så mange gymnasieelever fra “Katten” og den resterende befolkning i Mejlgade fået stillet deres kaffe og kagetrang i utallige år. 

På Mor Anna laver de helt traditionelle gammeldags fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme, remonce og chokolade samt dekoreret med chokoladeganache på toppen. Hvor lækkert lyder det ikke lige?

Du finder Mor Anna på Mejlgade 5 i Aarhus.

5. Cafeministeriet i Aalborg

Okay, okay, okay – hvor vanvittig overdådig ser denne lækkerbisken ikke lige ud? Og der er gode nyheder til dig, der skal et smut forbi Aalborg, for der findes nemlig ikke mindre en to udgaver, af den her mundvandsfremkaldende bolle. 

Cafeministeriets Bestseller bolle er fyldt af vaniljecreme, oreos, toffee, flødeskum og blåbær samt toppet med chokoladesauce, nøddeknas, frysetørrede hindbær og bærstøv. Men det er ikke den eneste bolle, cafeen byder på. Du kan nemlig også sætte tænderne i deres baileys bolle, der bestemt ikke er for børn – den er nemlig fyldt af bailey, kaffe, brombær, rutebiler, valnødder, nougat og flødeskum og toppet med ristede valnødder og hvid chokolade. 

Slå vejen forbi Møllegade 19 i Aalborg og glæd en sukkermund (dig selv, eventuelt?) med disse lækre boller. 

6. Il Buco i København

Er du mere til vandbakkelse end til wienerbrød? 

Så skal du slå vejen forbi Il Buco på Islands Brygge. Her sælger den nemlig en choux med fyld af alverdens lækre creme og frugt. De er stadig i gang med at udvikle deres fastelavnsbolle, men du kan prøve smage fra i dag, den 20. januar, så ses vi i køen til Il Buco nede på Bryggen senere? Det tror vi nok lige, at vi gør. 

Il Buco ligger på Njalsgade 19 i Købehavn. 

7. Cafe Kaf i København

Denne fastelavnsbolle ser måske ikke ud af så meget – men helt seriøst, giv den et skud! De smager himmelsk!

Fastelavnsbollerne er veganske, og du kan dermed sætte tænderne i en skum af soya, lækker mørk chokolade og fløjlsblød creme. Dejen er så sprød og dekoreret med chokoladeglasur, og det er altså alt sammen uden skyggen af animalske produkter – ret godt gået!

Du finder Kaf' på Birkegade 21 i København. 

8. MIB i Aarhus

Ved MIB Bageriet i Aarhus skal der træffes svære valg – skal det være en gammeldags med creme og syltetøj eller en med fløde?

Årets flødeversioner hos MIB er med Sarah Bernhardt mousse, creme, remonce og solbær samt den anden variant med hindbær, creme, remonce og friskpisket fløde. Den gode gammeldagsversion kan fås med remoncecreme og belgiske chokoladestykker eller med hindbær og remoncecreme. 

Du finder MIB bageren på Mariane Thomsens gade 1 på Aarhus Ø, på Skanderborgvej 18-24 på Langenæs eller på Vindrosen 37 i Risskov. 

9. La Glace i København

La Glace er Danmarks ældste konditori, og der er altid et hav af lækre sager at kigge på i montrene inde i Indre By – men om muligt endnu lækrere lige for tiden, hvor du kan få fingrene i deres fastelavnsbolle.

Denne runde sag er smørbagt og fyldt med enten solbær- eller jordbær-sylt og lageret vaniljecreme. Det er jo seriøst bare guf!

La Glace er altid et besøg værd, og kan findes på Skoubogade 3 i København. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.