Lave mad
Er du også helt vild med køkkenudstyr? © Getty images

14 ting, du helt sikkert kan genkende, hvis du (virkelig) elsker at lave mad

Nogle mennesker har et proppet klædeskab, men du har et proppet køleskab... Og køkkenskab... Og fryser...

21. april 2023 af Ida Hagsholm Jonassen

Madlavning er en kunst, der deler vandene. Nogle elsker at lave mad fra bunden, købe nyt køkkenudstyr og tage eksotiske steder hen for at smage på nye retter. Mens andre foretrækker, at middagen består af en færdigret fra Netto, så det kræver mindst muligt effort at få mad på bordet. 

Er du mest den mad-elskede type, og er køkkenet dit favorit-rum i hjemmet? Så vil du helt sikkert kunne genkende disse 14 ting. 

1. Glem sengetøj og nye smykker – du ønsker dig altid køkkengrej til fødselsdag og jul. Du har efterhånden også så meget, at du kunne åbne din helt egen Imerco-butik derhjemme. 

2. Du er helt pjattet med at få gæster, for så har du nemlig en fantastisk anledning til at stå i køkkenet i flere timer og kokkerere. Til stor glæde for dine gæster. Mums! 

3. Dine gæster er vilde med at komme til middag hjemme hos dig. Altså, hvem siger nej tak til fantastisk værtsskab og en velkomponeret treretters menu? Ikke os i hvert fald! 

4. Du har overvejet at melde dig til Masterchef mere end én gang. Og en lille drøm om at blive den nye Tim Vladimir lever stadig i dig. 

5. Nogle mennesker har et proppet klædeskab, men du har et proppet køleskab... Og køkkenskab... Og fryser... 

6. Du har ingen livret – hvordan kunne du dog vælge mellem alle de fantastisk retter, der findes? Det er jo ligesom at vælge mellem sine børn.  

7. Hvis din nye flirt eller kæreste skal gøre dig ekstra glad, så skal personen glemme alt om friske blomster og biografbilletter. Men et nyt spændende krydderi, du kan bruge i din madlavning? Ja, tak! 

8. Hvis din glæde ved at studere bare var halvt så stor som din glæde ved at lave mad, ville dit liv bare være meget lettere. Tæller det som læsning, hvis det er i en kogebog? 

9. Dit køkken er uden tvivl dit yndlingsrum i hele dit hjem. Du elsker det endda mere, end du elsker din seng – og der skal altså meget til!

10. Når du er på restaurant, bestiller du gerne hele menukortet, så du kan blive inspireret af smagene til dine egne retter derhjemme. Og så er det jo altid lækkert med meget mad. 

11. Du står med glæde op klokken syv en lørdag morgen for at sætte en langtidsstegt oksemørbrad i ovnen og forberede en dressing til salaten. Normalt er du måske ikke et A-menneske, men madlavning kan altid få dig tidligt op. 

12. Du har altid elsket at se madprogrammer – også dengang du var et barn. Sebastians ulækre madder var bare det fedeste TV. 

13. Du elsker at besøge lokale restauranter, når du er på ferie, så du kan smage alle de traditionelle retter. Du kan faktisk godt finde på at vælge en feriedestination udelukkende på grund af maden... 

14. Din største drøm er en dag at få plads til et viktualierum i dit hjem. Tænk engang, et helt rum kun til dine råvarer. Du må være i himlen.