Vores bøn er blevet hørt! Nu kan vi spise slik med god samvittighed

Der findes faktisk nogle (ret fede) sundhedsfordele ved slik

7. april 2016 af iForm

Du har travlt, føler dig stresset og slikskålen sender dig lange blikke. Du ved godt, at det er bedre at lade være, men hvad hvis vi fortalte, at det ikke altid er tilfældet.

Slik indeholder generelt store mængder fedt og sukker, som sundhedsmæssigt ikke er godt for os. Der findes dog nogle sundhedsfordele ved de søde sager.

Vi har samlet de bedste undskyldninger for at forfalde til slik i ny og næ.

De søde sager kan dulme stress

Når vi er stressede eller tænker mange negative tanker, så udskiller vores krop stresshormonet kortisol. Kortisol giver os lyst til søde sager og derfor vil man ofte føle ekstra trang til slik i stressede perioder.

Hvis man indtager sukker produceres signalstoffet serotonin, som hæmmer udskillelsen af mere stresshormon. Derved opnår man rent faktisk en dulmning af stressen.

Mørk chokolade mod hjerte-kar-sygdomme

Mørk chokolade er smækfyldt med kraftfulde antooxidanter, som er gode for os.

Et studie, som er publiceret i British Medical Journal påviser, at mennesker, som spiser god mørk chokolade nedsætter deres risiko for hjerteanfald og slagtilfælde med hele 39 procent. 

Slik kan lindre den begyndende depression 

Chokolade indeholder både det føromtalte serotonin, der kan virke antodepressivt og det kemiske stog PEA, som forbedrer humøret.

Hvis man lider under en begyndende depression ved man, at det er vigtigt at få disse stoffer. Det er dog vigtigt, at det foregår i de rette mængder og på de rette tidspunkter - og det er derfor ikke en god idé blot at kværne en hel plade chokolade. 

Tyggegummi mod stress

Studier påviser, at man ved at tygge tyggegummi kan påvirke området i hjernen, som er ansvarligt for, at vi kan fokusere. Derved kan stress nedtones. 

Der findes altså eksempler på, at slik kan have gavnlig effekt på vores sundhed. Det er dog vigtigt at huske på, at sundhedsfordelene til stadighed ikke har indvirkning på den store mængde sukker og fedt som vi udsættes for, når vi forfalder til de søde sager. 

Læs mere fra samme kategori