© depositphotos.com

3 fordele ved forældrekøb (som du kan sige videre til dine forældre)

“Men mor, det er jo en investering!”

31. januar 2023 af Annoncør

Hvem drømmer ikke om en lækker lejlighed i storbyen? De er desværre bare ret svære at få fat i, især uden en vis “voksen-indkomst”. Så måske er det mere realistisk at drømme om et forældrekøb?

Der er faktisk nogle fordele, som du kan sige videre til dine forældre. Det kan jo være, at du kan overbevise dem om forældrekøbets værdi - f.eks. at de måske selv kan flytte ind i boligen engang. Her er 3 af de vigtigste fordele.

1. Du kan få hjælp til alt det besværlige

Hvis dine forældre ikke har gjort et forældrekøb endnu, kan det være, at de finder processen en smule uoverskuelig og besværlig. For hvordan ser juraen omkring forældrekøb lige ud, og hvad skal man være opmærksom på? Her er den gode nyhed, at der er hjælp at hente.

Du kan blive sat i forbindelse med en advokat, f.eks. gennem AVOUE.dk, som samarbejder med dygtige advokater landet over. På den måde kan du få indsigt i al det juridiske, du kan få advokat-rådgivning til det fornødne, og du kan få hjælp til at udforme en række dokumenter i forbindelse med køb/salg af bolig og ejendomme.

En af fordelene ved at få hjælp gennem AVOUE er, at du kan få kompetent rådgivning under hele processen, så både du og dine forældre er helt sikre på de juridiske aspekter ved et forældrekøb.

2. Det er en investering

En anden fordel, som du kan sige videre til dine forældre, er, at et forældrekøb er en investering. I dag vælger rigtig mange at investere i ejendomme, fordi det er ret værdifast og inflationssikkert. Det kommer selvfølgelig an på området, boligpriserne og markedet generelt, men med det rette forældrekøb kan der skabes en god opsparing.

For mange er det en investering, som skaber tryghed og stabilitet. I modsætning hertil er lejemarkedet et usikkert sted at befinde sig, og pengene “arbejder ikke for én” på samme måde. Nogle kalder det ligefrem penge ud af vinduet. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvordan du formulerer det, når du siger det videre til dine forældre.

3. Dine forældre kan også flytte ind

… altså, når du er flyttet ud. Flere oplever, at forældrekøbet også ender med at komme forældrene til gode i sidste ende. Når du så er flyttet videre - eventuelt i hus med en partner - kan dine forældre flytte ind i lejligheden.

Når ungerne er fløjet fra reden, oplever mange forældre pludselig at stå med et stort, tomt hus. Og så kan det være en fordel at kunne flytte i en mindre lejlighed. På den måde ender de jo selv med at få rigtig meget glæde af lejligheden - og så er et forældrekøb jo ret smart, ikke?