Kvinde med sparegris
© iStock

6 økonomi-hacks, alle kan overkomme – også dig!

Vi elsker, når vi har en undskyldning for at shoppe løs!

26. august 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Det er blevet den tid på måneden... ugen... eller dagen, hvor lysten til at købe nyt tøj melder sig. Du har selvfølgelig prøvet at holde lysten lidt fra døren ved at lave utallige ønskelister på diverse shoppingsider, men nu går den ikke længere. Du så en kjole på Asos for et par dage siden, og du kan godt nok ikke helt huske, hvordan den ser ud, men du MÅ eje den!   

Her giver vi dig seks tips til, hvordan dine jævnlige shopping sprees kan blive lidt billigere. 

Vær med i en klub!

Er du ikke allerede medlem af Club Matas og H&M? Mange butikker kører pointsystem, som gør, at når du har brugt penge nok i deres butik eller online hjemmeside, så får du gratis ting eller rabat på næste køb.

Bare husk, at det kun er et økonomi-hack, hvis du ikke bruger det som en undskyldning for at shoppe ekstrameget for at opnå rabatterne... 

Google dig frem til en rabatkode

Vi elsker rabatkoder! Lige pludselig er det lige meget, om den lidt for dyre kjole ikke er på tilbud. Du har nemlig en magisk kode, der gør, at den lige blev meget billigere!  Og de er ikke nødvendigvis så svære at finde. 

Så har du fundet en smart ting, som du gerne vil eje? Søg på Google efter en discountkode. Det er især, hvis det, du ønsker at købe, er meget populært, at der florerer rabatkoder rundt omkring på nettet. Så med lidt held er der en blogger eller en hjemmeside, der udbyder en kode til lige præcis den ting, du gerne vil have.  

Kom dine ting i kurven – og efterlad den

...Altså ikke i butikken, hvor det eneste resultat af et sådant stunt vil være at give ekspedienten overarbejde. Men hvis du shopper online, vil du nogle gange modtage tilbud fra butikken om billigere priser, hvis du efterlader tingene i kurven og så forlader sitet. 

Det kan være lidt af et sats – nogle sider slettet bare kurvens indhold efter en time – men som det gamle ordsprog lyder: 'dem, der satser stort, får nogle gange trukket 10% fra totalprisen'.

Husk at spørge efter studierabat

Hvis du er studerende, er der rigtig mange steder, hvor du får 10-20% studierabat. Og det er altså ikke alle steder, der reklamerer med det. Så spørg! Du går glip af en del besparelser, hvis du går ud fra, at de ikke giver rabat, bare fordi du ikke lige kan se, at det står nogle steder. 

Husk, at dit studiekort også kan give adgang til besparelser i udlandet! 

Spørg efter rabatkoder

Når du shopper på nettet, så kommer der næsten altid den der chatboks op, som du lukker ned med det samme: Du er jo kommet ind på siden for at shoppe – ikke for at chatte med medarbejderne! Men lad være med at lukke den ned. Spørg i stedet din nye chat-ven, om personen ikke har nogle discountkoder. Det har de nemlig næsten med garanti!

Følg dine yndlingsbrands på de sociale medier 

Det er en en farlig balancegang mellem at spare penge og komme til at bruge flere penge, hvis du følger dine yndlingsbrands på facebook. Her vil du nemlig hele tiden blive opdateret på nye kollektioner, og har du et veludviklet shoppegen, så kan det ikke undgå at blive pirret. Til gengæld får du også adgang til særlige tilbud, som du ikke ville få andre steder. 

Valget er dit! Få muligheden for gode tilbud – eller fri dig selv fra fristelsen? 

Kilder: cosmopolitan.comself.com

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide