Tage ud i byen og spare penge sammentidig
© iStock

9 geniale tips til at spare flest penge, når du tager i byen

Selvom det er sidst på måneden, er det ingen undskyldning for ikke at tage med!

23. marts 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Det er ved at være sidst på måneden, og din konto stråler ikke just af glæde. Alle dine veninder og venner skal ud, og du vil sindssygt gerne med dem – det kan bare ikke lade sig gøre, for det bliver altid dyrt, når I tager i byen. Frygt ej! Med disse ni geniale tips til at spare penge kan du sagtens tage med i byen her i weekenden – uden kontoen ender i minus. 

1. Lav natmaden klar hjemmefra

Du ved, at I enten ender med to XL-pølsehorn fra 7-Eleven, blandede godter fra McDonalds eller en kebab nede fra den lokale på vejen hjem... Alkoholen er en diva til at forlange fedtet og saltet mad, når byturen er ved at slutte – men det løber altså hurtigt op, når du er fuld og lige pludselig glemmer at tænke over priserne. Den bedste idé er at droppe takeaway på vej hjem- Inden du tager ud, bør du lave klar til en saftig nat-toast, sandwich, nudler eller andet lækkert, som du ved, du vil glæde dig til at sætte tænderne i. Så undgår du også at bruge unødvendige penge.

2. Undersøg stederne med happy hour 

Hvem elsker ikke at betale for én drink – men få to drinks med i købet? Rigtigt mange diskoteker og barer tilbyder happy hour tidligt på aftenen. På nettet kan du finde et hav af tilbud, og det er oplagt at google sig frem til, inden I vælger at tage ud et sted, så I kan spare flest penge. Udover to drinks for én drinks pris er der ofte også gratis entré, hvis I kommer tidligt på aftenen – det er jo perfekt!

3. Lad kortet blive hjemme

Det farlige ved at tage i byen er helt sikkert, at kortet frister. Hvis du har nogle penge, du kan tage fra en opsparing (som du har lovet dig selv, at du ikke ville gøre...), eller bare har de allersidste penge (som du burde bruge på mad for at overleve de sidste dage inden lønningsdag), så er det dumt at tage kortet med! 

Det er så let lige at lægge kortet på kortterminalen og bum, så har du betalt. Du tænker ikke rigtig over det, fordi du ikke kan se pengene forsvinde som med kontanter. Hæv derfor et lille beløb, inden du tager ud, så du kun må bruge – og så kan du aldrig blive overrasket, når du tjekker kontoen næste morgen.

4. Tag altid en lille taske med

På den måde kan du have et par vodkashots med, hvis du fylder en tom flaske med lidt alkohol, du alligevel bare har liggende derhjemme. Den er snedig, hvis du står i kø og venter på at komme ind på baren eller er på vej hen til stedet, hvor I skal feste. På den måde kan du lige blive ekstra tipsy – uden at betale dyre domme for det helt samme i baren.

5. Tag på bar i stedet for diskotek

Et diskotek kan godt have tendens til at skrue rigeligt op for priserne. Sommetider bliver prisen fordoblet i forhold til, hvad det koster på en helt almindelig bar. Derfor bør I nok vælge at tage på bar i stedet for diskotek. Der er ofte gode tilbud, ingen entrépris og lidt færre mennesker, så der faktisk er plads til at danse på dansegulvet – og snakke med hinanden uden at trommehinden springer! 

6. Bliv venner med dem bag baren

Oh yes, det gavner at have kontakter og være venlig. Hvis I kender en, som skal stå bag baren den aften, så tag derhen og håb på gode rabatter! Ellers kan du sniksnakke med ham eller hende bag baren. Det kunne jo være, at du var i tvivl om, hvilke shots du ville købe eller kunne lide... så måske de kunne give dig nogle smagsprøver?

7. Drik øl i stedet for drinks

Hvis du ikke er fan af øl, er det vildt ærgerligt! Øl er altid det billigste at drikke, når du er ude. Det er også ofte det, som bedst kan betale sig at købe en kande af for at spare en masse penge. Drinks er dejlige, men de kan virkelig være dyre... desværre.

8. Vind dig frem til gratis alkohol

Hvis I befinder jer på en bar, er der ofte bordfodbold, kort eller terninger. Dette her tip kræver dog, at du er god til at spille, for ellers skal du punge ud for de andre! Er du glad for spænding og konkurrence, så er denne perfekt til dig. I kan jo eventuelt spille om, at taberen giver en omgang øl eller shots? Ikke nok med at spillet bliver sjovere, så kan du også ende med en masse gratis alkohol!

9. Hold festen selv

Orker du egentlig bare ikke i byen, fordi det virkelig er dyrt? Trods alle disse tips og forslag, ved du måske, at du ikke kan styre dig. Så slå dig sammen med vennerne, del en kasse øl eller noget billig vin, og hyg jer med en god aften i godt selskab og foruden fristelser til at bruge en masse dumme penge...

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide