Juleshopping
© iStock

Disse ting kan du skære væk, så du får penge til julegaver

Voilá – december uden overtræk!

23. november 2016 af Maria Denise Christoffersen

1. En ny julefrokostkjole

Sæsonens fester og julefrokoster plejer at være den perfekte anledning til at investere i en lækker, ny kjole + tilhørende sko og bling. Men hånden på hjertet, har du så ikke allerede et fint outfit i skabet, som du kan accessorize op til at ligne en million? Det er helt sikkert kun dig selv, der lægger mærke til, om du møder op i spritnyt tøj eller sidste års sorte blondekjole. Er du villig til at bruge noget fra skabet, er der i hvert fald mange penge at spare, som du kan købe julegaver for. Ka-ching!

Tip: Har du ikke selv noget hængende i skabet, så lån en kjole af en veninde eller kollega. Du får oplevelsen af nyt tøj for lige præcis 0,- kroner.

2. Streamingtjenester

Hvis du har Netflix, Spotify og måske endda et abonnement mere (såsom HBO eller Viaplay), så sæt dem i bero en måned eller to. Hør (gratis) radio, se almindeligt tv, eller genfind boksen med alle 10 sæsoner af Venner. December er alligevel en tid, hvor udbuddet af underholdning er så stort, at du dårligt kommer til at savne det, du plejer at vælge mellem.

Tip: Når januar kommer, kan du jo vælge at forny abonnementet på alle tjenesterne – eller bare den ene, du har savnet mest. Så sparer du endnu flere penge, win!

3. Takeaway og cafébesøg

December er i forvejen en måned, hvor vi styrer slalom gennem en lavine af lækkerier. Derfor er det i denne tid, du sagtens kan aftale med dig selv, at du sparer på takeout og cafébesøg. Invitér veninderne på en kande hjemmebrygget te, og snup en rugbrødsmad i stedet for pizza og fritter fra den lokale fastfood-pusher. Sammenlagt er der mindst én julegave at købe for de penge, du sparer. You can do it!

Tip: Alliér dig med de veninder, du plejer at gå på café eller restaurant med, og aftal, at I laver et solidt, velsmagende måltid derhjemme for den halve pris. De andre er sikkert lige så pressede på pengepungen i december, som du selv.

4. Dyre byture

Med mindre du er typen, der nasser andres drikkevarer (hold op med at være så nærig, det er ikke charmerende!), så kan du spare et par hundrede kroner, hvis du fravælger en bytur eller to i løbet af de kommende par uger. Skal der absolut alkohol på bordet, så inviter til rødvinssmagning, hvor alle medbringer en flaske vin, og du står for nogle enkle snacks.

Tip: Gå i den helt anden grøft, og hold spilaften for dit sædvanlige partycrew. Med en festlig flok damer som jer, bliver det helt sikkert sjovt!

5. Impulskøb

Er du også slem til at investere i dimser fra Nettos tilbudshylde eller flå Tigerbutikken for sjovt nips? Så lav en pagt med dig selv om, at du holder dig fra det (indtil efter jul). Der er mange penge at spare, hvis du holder dig til indkøbssedlen og dermed kun de nødvendige indkøb, når du handler.

Tip: Er du især forfalden til julenips, så overvej alle de fine, farverige og billige ting, du selv kan lave.

6. Gamle ting, du ikke længere bruger

Har du en lækker kjole, som du ikke længere kan passe? Eller en stak fagbøger fra din studietid, som en anden kunne være interesseret i? Så sælg dem. Gå dine ting igennem med sælger-briller på: måske har du noget liggende, der kan indbringe dig et par hundrede kroner til julegaver.

Tip: Har du ikke nogen ejendele at sælge, kan du prøve at udleje din bolig for en weekend.

Vil du have flere sparetips, deltage i konkurrencer og få spændende nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.