Kvinde med sparegris
© iStock

Her er de bedste tips fra kvinder, der rent faktisk kan finde ud af at spare op

Orker du ikke at lytte til din kedelige bankrådgiver? Så læs med her

19. juni 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. “Mind dig selv om, hvad du sparer op til. Jeg har ofte en liste eller et billede hængende, som viser den ferie eller de sko, som jeg sparer op til. Det motiverer virkelig meget og mindsker min lyst til at bruge penge på ligegyldige ting.”  

- Sofie, 24

2. “Drop impulskøbene. Når du ser noget, som du gerne vil købe, så gå hjem og overvej, om du virkelig gerne vil have det. Når der er gået (mindst) en uge, kan du beslutte, om du skal købe det eller ej. Det virker virkelig godt for mig, og jeg shopper langt mindre end tidligere.” 

– Kathrine, 27 

3. “Skru ned for madbudgettet. Det er overdrevet lækkert med take away og lækre specialiteter, men det duer ikke, hvis du gerne vil spare op. Jeg har et minimalt madbudget, og det kan lade sig gøre, fordi jeg planlægger og ligger en madplan (ja, det lyder kedeligt, men det er det faktisk slet ikke!).”

– Marie, 25

4. “Tal om penge med dine veninder. Mine veninder og jeg havde nogle meget forskellige forventninger til, hvad en tur i byen eller en gave skulle koste. Det betød, at jeg ofte brugte langt flere penge, end jeg havde lyst til. Jeg har lært at være åben og fortælle, hvad mine økonomiske grænser er, og det kan mærkes på bankkontoen.”

– Sandra, 28

5. “Gennemgå dit klædeskab. Der gemmer sig sikkert guld derinde, så du ikke behøver at købe nyt, og måske er der også noget, du kan sælge. Win-win!”

– Caroline, 31

6. “Læg et budget, og opret en budgetkonto. Jeg ved godt, at jeg lyder som en tør bankrådgiver, men det virker, fordi det skaber overblik over min økonomi. Jeg ved, hvad jeg har at gøre med, og det er blevet helt naturligt, at jeg hver måned sætter en bunke penge af til opsparing.”

– Matilde, 26

7. “Tag cyklen i stedet for bussen. Du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare, hvis du hopper op på jernhesten!”

– Oliva, 23 

8. “Find sparegrisen frem. For et par år siden fandt jeg min gamle sparegris, og siden da har jeg lagt et par mønter og sedler i den, når jeg har haft nogle kontanter. Der gemmer sig i dag en lille formue (okay, en meget lille formue) i sparegrisen, og jeg føler ikke engang, at jeg har lagt penge til side.” 

– Rie, 27

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.