Kvinde hader at gøre rent
Underhold dig selv, mend du gør rent. © Getty Images

5 tips til et rent hjem til alle os, der hader at gøre rent

Vil du hellere spise rugbrødsmadder hver dag end at gøre rent? Så læs med her

30. september 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Vi kan vist godt blive enige om, at rengøring ikke er det sjoveste i verden, med mindre du altså er Monica fra Venner – og lad os være ærlige, det er der jo ingen af os, der er...

Disse tips er til dig, der på ingen måde har aspirationer om et skinnende rent hjem, men bare gerne vil gøre den ugentlige rengøring lidt lettere, så du hurtigere kan komme tilbage til din yndlingsserie. 

1. Undgå rod

Efter en lang dag er de fleste af os tilbøjelige til at skifte til noget mere behageligt tøj, mens vi bare smider de stramme jeans og bh'en på gulvet. Men prøv at vænne dig til at lægge ting på plads, når du har brugt det. Tøj, bøger, tallerkner... Det tager ikke så meget ekstra tid, men det er nemmere at overskue at gøre rent, hvis dit hjem ikke roder. 

2. Red din seng

Du har altså bare mere overskud, når der er ryddeligt omkring dig. Prioriter derfor også at rede din seng om morgenen: Når du står op om morgenen, så læg dynen i fodenden, og gå så igang med din morgenrutine. Når du er færdig, så reder du din seng. 

Der er to fordele ved dette: En redt seng ser pænere ud og ved at lade din seng "lufte ud", er det også mere hygiejnisk.

3. Lad være med at have for meget nips 

Du kommer rigtig langt med bare at få dit hjem til at syne mindre rodet, men du er jo altså nødt til at gøre rent en gang imellem. Følg boligmoden, og lev minimalistisk. Det er meget nemmere at overskue at gøre rent, når der ikke er en masse ting, der skal flyttes rundt på.

4. Skaf dig en fnug rulle! 

Og ikke kun til dit tøj. Kør fnugrullen hen over alle overflader. Det er både sjovere og lettere end at støve af med en klud. 

5. Kom ALT (næsten da) i opvaskemaskinen

Det kunne eksempelvis være dine sko, hårbørste, kartofler (ja, hvorfor ikke?), falske blomster og diverse plastiksager, der kan klare mosten. Det eneste, du skal gøre, er at stille tingene på plads igen, når din opvaskemaskine har gjort arbejdet for dig.  

Kan du SÅ komme i gang!

Kilder: Buzzfeed.comAdebtfreestressfreelife.comMydomainehome.com

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide