© iStock

5 (ekstremt) nemme genveje til et rent hjem

Fordi der er så meget andet at bruge tiden på!

2. november 2017 af kommerciel redaktion for Electrolux

Helt ærligt… hvem synes, det er fedt at gøre rent? Du kan skyde genvej til et smukt hjem, der er så rent, at selv din mor vil blive stolt.

Så bestemmer du selv, hvad du vil bruge tiden på i stedet! 

1. Robotterne kommer!

Lad robotstøvsugeren klare det for dig. Helt seriøst. I dag findes der robotstøvsugere, der effektivt kommer ind i alle hjørnerne og gør super grundigt rent.

PUREi9 fra Electrolux laver en 3D-scanning af rummet, så den ikke kører ind i dine møbler – og den ved præcist, når den er færdig og har været rundt over det hele!

Du kan endda sætte robotstøvsugeren i gang via en app på din telefon, så der er gjort rent, når du kommer hjem.

Aaaaahhh… så blev der alligevel tid til lige at ligge liiiidt på sofaen. Er det ikke noget med, at der lige er kommet nye afsnit af Stranger Things på Netflix? Ja, tak.

2. Ajax-tricket

Det er et ældgammelt trick, men det virker! Vrid en karklud op i lunt vand og lidt Ajax, og tør dine paneler af. Det giver lynhurtigt en frisk duft, der breder sig i hele hjemmet - så der dufter som om, du har gjort hovedrent.

3. Sylt kalken væk (næsten)

Helt almindelig husholdningseddike er din ven til at få bugt med kalken på badeværelset og i køkkenet. Ja, den helt almindelige fra supermarkedet, som din mor måske brugte til at sylte rødbeder med. Eddike opløser nemlig kalk – uden at skade miljøet.

Spray eddike i brusekabinen, lad det virke, og skyl efter med vand. Fyld en skål med eddike, og læg brusehovedet deri – vupti, så er det fri for kalk. Også elkedlen bliver som ny, hvis du fylder den med eddike, og lader den stå natten over. Prøv også eddike i toilettet, hvor det opløser de grimme kalkringe i kummen.

Et rigtigt husmor-tip er at putte lidt citron- eller appelsinsaft i eddiken. Så får du også en frisk duft. Bonus!

4. Frem med fnugrullen

Har du kæledyr – eller bare en tendens til at få hår og fnuller overalt? Fnugrullen er seriøst din ven i hjemmet. Med et snuptag kan du rengøre overfladen på din sofa og puder, så de ser flotte ud igen.

5. Frisk luft under vingerne

Frisk luft = rent førstehåndsindtryk.

Du ved det allerede godt – det er virkelig vigtigt for et godt indeklima at lufte ud hver dag, gerne flere gange om dagen. Det anbefales at du lufter ud 2 gange hver dag i 5 - 10 minutter, så fugt og støv kan forlade lejligheden. Farvel, og tak for besøget.

PUREi9 fra Electrolux er en effektiv robotstøvsuger, som du kan styre med din smartphone via en app. Du kan sætte støvsugeren til at klare rengøringen, når du ikke er hjemme. Dens innovative 3D Vision System™ scanner rummet nøjagtigt for at styre uden om forhindringer i hjemmet.

Også hjørner og svært tilgængelige steder bliver rengjort på grund af støvsugerens trekantede design og PowerBrush™, der når hvert et hjørne og rengør grundigt langs vægge.