Parforhold | rengøring og couple goals
© iStock

Lad din kæreste gøre rent i hjemmet – det er nemlig usundt for os kvinder

Hvis han læser dette, skal han nok svinge støvsugeren fremover!

5. marts 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Oh yes, ladies. I hørte rigtigt. Vi gør jo rent af og til, fordi det ikke er rart at leve i rod og møg. Er det oftest dig, der tager støvsugeren frem? Det bør slutte nu!

Skræmmende undersøgelse

En undersøgelse fra American Thoracic viser skræmmende beviser på, hvordan rengøringsmidler skader os. De har fulgt 6235 mænd og kvinder (i 30 års alderen) gennem 20 år. De konkluderer, at kvinder, som har med rengøringsprodukter at gøre dagligt, har større risiko for at skade deres lunger ved at reducere deres lungekapacitet – i forhold til kvinder, som ikke har med rengøringsprodukter at gøre. 

Det samme som at ryge

Undersøgelsen viser også, at rengøringsmidlerne har reduceret kvinders lungekapacitet lige så meget, som hvis de havde røget (hold nu fast!) omkring 20 pakker cigaretter på et år – det er godt nok voldsomt! Dog har mændene i undersøgelsen nærmest ikke taget skade af rengøringsprodukterne gennem de 20 år. 

Hvad dælen gør vi så?

Undgå rengøringsmidler med sprayfunktion, da de spreder kemikalierne ud i luften. Derudover behøver vi slet ikke alle de forskellige rengøringsmærker og -produkter, når vi gør rent. Vi har lidt svært ved at tro det selv, men forskeren fra undersøgelsen foreslår, at mikrofiberklude og vand er vejen frem til et sundt liv – og et rent hjem

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.