Har du også en følelse af, at der bare bliver VED med at dukke støv op, uanset hvor meget du støvsuger og tørrer overfalder af? Så er der faktisk noget om snakken.
Støv er nemlig overalt, og vi kan ikke komme af med det, uanset hvor meget vi prøver.
Men selvom støv kan være forfærdeligt irreterrende, kan det faktisk også hjælpe på nogle punkter (tro det eller ej).
Her kan du læse seks facts om støv, som du måske ikke vidste.
1. Atmosfærisk støv kommer fra Sahara
Ja, du læste rigtigt, Sahara. Og selvom det virker helt vildt, at atmosfærisk støv kan rejse så langt, så er den god nok.
Atmosfærisk støv er små partikler, som svæver rundt i luften. En stor del af det atmosfæriske støv kommer fra ørkenen Sahara. Og fordi det meste af det støv, du har i dit hjem, kommer fra luften, betyder det, at der altid vil være en lille bille smule af Sahara i dit hjem. Vildt!
Der udsendes omkring fem billioner tons støv i jordens atmosfære om året. Den enorme mænge påvirker faktisk vores liv meget mere, end vi lige går og tror. Atmosfærisk støv er nemlig både med at til påvirke klima, vejr og nedbør!

2. Den første støvsuger skulle trækkes af heste
Det er altså ikke kun nu om dage, at vi gør alt, hvad vi kan for at komme af med støvet. Den første støvsuger blev nemlig opfundet helt tilbage i 1901.
Men den så nu meget anderledes ud, end en støvsuger gør i dag. Støvsugeren var nemlig gigantisk stor. Faktisk så stor at den blev trukket fra hus til hus af heste!
Så hvis du af og til synes, at din støvsuger er uhandy, og at ledningen altid ligger i vejen, når du støvsuger, så skal du være glad for, at du i det mindste selv kan trække rundt med den...
3. Støv kan hjælpe med at opklare kriminalitet
Støv har faktisk også nogle gode egenskaber. Det har nemlig i over 200 år hjulpet efterforskere med at opklare kriminalitet.
Fordi der ligger et lille, tyndt lag støv på alle overflader, er det en fantastisk måde, hvorpå efterforskere kan se efter fod-og fingeraftryk på gerningsstedet. Både fod-og fingeraftryk bliver nemlig bevaret i det tynde lag støv i en rum tid. Genialt!
Så hvis din lejlighed støver en smule, kan du altid sige til dig selv, at det er fordi du kriminalitetssikrer din lejlighed. “Forsvind forbrydere, der er støv i min lejlighed”... Eller...

4. Størstedelen af støvet findes i luften
Selvom det meste af det støv, vi kan se, ligger bag sofaen, på tv-bordet, rundt om toilettet og mange andre steder, så er det kun en brøkdel af alt det støv, der faktisk er tilstede i dit hus eller din lejlighed.
Faktisk kan støvpartikler svæve rundt i luften i mere end fem dage, før de dumper ned på tv-bordet (og alle andre steder). Og luften er desværre fyldt med støvpartikler, så der er altså ikke noget at sige til, at du føler, du konstant skal tørre støv af diverse overflader, for der falder nemlig konstant støvpartikler ned på dem.
5. Et hjem genererer (rigtig) meget støv
Støv er alle vegne, men det er alligevel som om, at vi lægger allermest mærke til det i vores hjem, og det er der også god grund til!
Det viser sig nemlig, at et gennemsnitligt hjem i USA genererer, hold nu fast, hele 18 kilo støv om året! Det er altså virkelig meget støv, især når vi tænker på, hvor let det er.
Puha, vi tør næsten ikke forestille os, hvor meget 18 kilo støv fylder...

6. Støv kan bestå af alle mulige ting
Har du nogensinde spekuleret over, hvad den grålige, luftige masse, som bliver suget op i støvsugeren – også kaldet støv – egentlig består af?
Det er faktisk ikke helt enkelt at svare på, for støv kan bestå af rigtig mange forskellige ting. Det støv, du har i hjemmet, består for det meste af sand, jord, pollen, døde hudceller, dyrepels, fibre fra møbler og kosmetikprodukter.
Så støv er altså en god blanding af alt, du har i dit hjem.
Kilde: cleaning-sharks