En kvinde svinger støvsugeren i sit hjem
‘Juhuuu, rengøring’ – er ikke altid det første vi tænker, når vi kommer hjem.© Getty Images

Snyd dig til et rent hjem på ingen tid

Er det lidt for længe siden, at du gjorde hovedrent?

14. februar 2018 af Mette Andrea Boesgaard & Freyja S. Anderberg

Rengøring er dødsygt. Hvad mere er: Det er faktisk heller ikke særlig sundt, for det hvirvler støv op, og det kan genere følsomme luftveje. Så alt i alt er der altså absolut ingen grund til at gøre rent oftere end én gang om ugen.

Men alligevel kender du sikkert scenariet: Du kommer sent hjem og opdager, at dit hjem ser Herrens ud – og din nye date kommer på besøg om et kvarter. Hvad gør en klog kvinde så? Jo, hun følger selvfølgelig Womans lynguide til at få huset ryddeligt:

1. Luft ud

Åbn vinduerne, så du får masser af frisk luft ind (gerne gennemtræk) – et udluftet hjem kan gøre en verden til forskel. 

2. Fjern alt det overfladiske rod

Tag en kurv eller en kasse og gå igennem hytten, mens du samler alle ting, der bare ligger og roder – gamle aviser, blade, breve, neglefile, tomme krus og hvad det nu end måtte være. Sorter ikke i det, det er der ikke tid til nu! Stil kurven ind i skabet, ud på bagtrappen, ned i kælderen eller et andet sted, hvor gæsterne ikke kan se den.

3. Tør kritiske overflader af

Tør alt det synlige snavs, som springer dig (og sikkert også din gæst) i øjnene, væk med en fugtig klud. Det kan for eksempel være støv, krummer og fedtede fingeraftryk – på den måde vil dine overflader hurtigt og nemt fremstå rene og pæne.

4. Sving støvsugeren

Har du tid, er det nu, hvor du har fejet skidtet ned på gulvet, du skal støvsuge. Men gør det kun, hvis nullermændene ligefrem befinder sig i øjenhøjde – hvad du ikke kan se, kan dine gæster nok heller ikke se.

Pæn og ren stue med organiserede lys og planter
På overfladen ser dit hjem rent og pænt ud – men skuffer og skabe er en anden ting.© Getty images

5. Rengør det mest beskidte på badeværelset

Dit badeværelse kan virkelig afsløre dig, hvis du er lidt af et rodehoved. Derfor: Gør vasken rent og skrub lokummet. Voila, dit badeværelse ser funklende rent ud og dufter dejlig friskt.

6. Organiser dine pyntesager 

Sørg for, at dit hjem ser overordnet pænt ud. Ret stakken af blade, så de ligger lige, sørg for at bøgerne står pænt i reolen. Red sengen. Ryst sofapuderne. Stil de snavsede tallerkener ned i vasken. 

7. Duft gør underværker

Få huset til at dufte dejligt: Spray rengøringsmiddel på elpærerne, så vil duften fra dem få alle til at tro, at du har gjort rent. Alternativt kan du maskere dårlig lugt med duftlys eller røgelse, hvis du kan lide den slags.

8. Fremhæv det levende i dit hjem

Tænd et stearinlys og arranger en buket blomster, så dit hjem ser hyggeligt ud. Alternativt kan du friske potteplanterne op ved at spray'e dem med lidt vand, så kommer de nemlig til at se helt friske ud.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.