København i påskeferien
Nyd påskeferien i skønne København. © Getty Images

7 spændende aktiviteter, du kan bruge din påskeferie på i København

København byder på alt fra loppemarkeder til kunstudstillinger og musicals

31. marts 2023 af Ida Hagsholm Jonassen

Påskeferien er lige om hjørnet. Og udover at spise skønne påskefrokoster med alle dem, du holder af, så er det også en perfekt anledning til at opleve nogle af alle de skønne aktiviteter, som finder sted i København. 

Uanset om du elsker loppemarkeder, kunstudstillinger, teater eller forlystelser, så garanterer vi, at du vil finde noget, du har lyst til at bruge din påske på. 

Vi har samlet en guide med syv bud på aktiviteter, du kan lave i din påskeferie i København. Læs om dem her. 

1. Oplev Statens Museum for Kunst (med børn)

Tag forbi Statens Museum for Kunst i din påskeferie, som er Danmarks største kunstmuseum og huser mere end 700 års kunst. 

På det smukke museum i hjertet af København kan du blandt andet opleve den aktuelle udstilling af Carl Bloch, en af Dansk kunst største malere. Den kan du se indtil den 29. maj. Så hvis du har en formiddag eller eftermiddag i ferien, hvor du ikke lige ved, hvad du skal tage dig til, er det bestemt et besøg værd,

Museet har åbent mandag til søndag fra klokken 10 til 18 – og endda helt indtil klokken 20 om onsdagen. 

Har du selv børn, eller holder du påskeferie med dine nevøer, niecer, søskende eller andre små sjæle over 3 år, så kan I fra den 6. til 10. april besøge museets familieværksted, hvor der er højt til loftet og kun fantasien sætter grænser. 

Her kan I udfolde jer kreativt på de små værksteder, hvor I kan prøve kræfter med at lave skulpturer af insekter, fisk og madvarer, som tager udgangspunkt i Carl Blochs kunstudstilling på museet.

Familieværkstedet holder åbent fra klokken 10 til 15, og du kan læse meget mere om det her.  

2. Få vind i håret i Tivoli

Efter tre måneders vinternedlukning åbner Tivoli atter dørene til deres besøgsværdige og fortryllende forlystelsepark. Om du er til god mad, en gåtur rundt på parkens smukke stier, teaterforestillinger, vilde forlystelser eller sjove udfordringer, så er Tivoli et godt bud på en perfekt aktivitet til påsken. 

Forlystelsesparken har åbent hver dag mellem klokken 11 og 22, så du har rig mulighed for at bruge mange timer i både Dragebådene, Ballongyngen, Radiobilerne, Tivolis akvarium og Villa Vendetta (hvis du tør). 

Tivoli har desuden et hav af underholdende, gennemførte og eventyrlige forestillinger, som ofte er med i billetprisen. Se for eksempel forestillingen Harlekin Skelet i Plantomimeteatret eller Tivoli Illuminator i Tivoli søen. 

Læs mere om Tivolis program for påskedagene her

Påskeferie i tivoli
Der er uanede muligheder for sjov i tivoli! © Getty Images

3. Find brugte skatte på loppemarkeder

Elsker du at finde fedt tøj og tilbehør til gode priser? Så skal du da bruge din påskeferie på at lede efter gemte skatte på nogle af Københavns loppemarkeder. 

Solens stråler begynder så småt at lune, og det betyder, at Veras Market under Buen igen åbner op til et paradis for loppegængere. Her kan du finde alverdens trendy loppefund, mens du nyder en god kop kaffe fra den lille kaffevogn. 

Besøg Veras Market under Buen den 9. april fra klokken 10 til 15 på Bispeengen 15, Frederiksberg C. 

Hvis du stadig synes, at vejret er for koldt til at ose udendørs, så bare rolig – der findes også indendørs loppemarkeder i din påskeferie. Veras Market afholder nemlig også et indendørs loppemarkeded den 9. april i Nørrebrohallen klokken 11 til 16. Vær dog opmærksom på, at entré koster penge. 

Lørdag den 8. april kan du også finde kikkerten frem efter loppefund. Der afholder Folkehuset Absalon nemlig loppemarked. Her vil du helt sikkert kunne finde lige det, du går og mangler, om det er nyt tøj, bolignips eller børnelegetøj. Bliver du sulten under sin shoppingtur, kan du købe kaffe, kage og frokost i baren. 

Tag til loppemarket i Folkehuset Absalon den 8. april klokken 10 til 15 på Sønder Blvd. 73. 

4. En syngende og dansende musical

Kridt danseskoene, varm stemmen op og få den fedeste oplevelse i Falkoner Salen på Frederiksberg, hvor musicalen Grease The Musical vender tilbage til Danmark i en ny og (om muligt) endnu bedre version. 

Med Neel Rønholt og Silas Holst på scenen sammen med et fantastisk cast kan det ikke andet end at blive højdepunktet i påskeferien, når du får mulighed for at synge med på alle de sange, du kender fra filmen.

Men skynd dig at booke dine billetter, for musicalen går kun til og med den 9. april. Køb billetter og læs mere om den her

5. Christiania byder på gruppe-rundvisning

Oplev et stykke af København, som du ikke finder andre steder, nemlig fristaden Christiania. Fællesskabet på Christiania lukker op for en masse forskellige kulturelle og inspirerende oplevelser, du kan besøge. 

Ønsker du at opleve Christiania med en guide, kan du alle ugens dage booke en gruppe-rundvisning, som varer lidt under to timer. Rundvisningen indeholder et foredrag samt en gåtur rundt på området. Det er en perfekt måde, hvorpå du kan få et indblik i fristandens liv, og så er du sikker på at få det hele med (da området ellers kan være en smule forvirrende at bevæge sig rundt i).

Læs mere om, hvordan du booker en rundvisning her

6. Få varmen på Glyptoteket

Kom i ægte forårsstemning med et besøg på Glyptoteket. I den altid frodige vinterhave kan du nyde varmen, mens du får en lille snert af troperne ind under huden. 

Du kan i påsken også opleve særudstillingen Amarna – Solgudes by, hvor vi rejser tilbage i tiden til oldtidens Ægypten. Udstillingen består af Glyptotekets samling af genstande fra byen Amarna samt internationale indlån fra museer i New York, Paris og Berlin samt fra Nationalmuseet og Den Kongelige Afstøbningssamling i København. 

Derudover kan du få en gratis omvisning af Glyptotekets mange marmorskulpturer den 9. april klokken 14 til 15, hvor du kan høre om de banebrydende opdagelser, forskerne på Glyptoteket har gjort. Læs mere om det her

7. Se lysinstallationen i cisternerne

Brug din påskeferie nede i cisternernes underjordiske kamre, som kunstner Kimsooja har forvandlet til et betagende lysunivers midt i mørket. 

Hvert år inviterer Frederiksbergmuseerne en ny kunstner til at forvandle cisternernes hele 4400 kvadratmeter til en kunstinstallation. Og i år er invitationen sendt til ingen ringere end den sydkoreanske, kvindelige kunstner Kimsooja, som er en af de mest skelsættende internationale kunstnere i denne tid. 

Kunstinstallationen er noget for sig og drager de besøgende ind i et fantastisk rum, hvor lys spaltes i alle regnbuens farver og giver en sanselig oplevelse. Installationen hedder Weaving the light og er skræddersyet til cisternerne og til at give de besøgende en oplevelse for sig. 

Besøg cisternerne alle påskens dage mellem klokken 11 og 18. Læs mere om udstillingen her