Kirsebærtræer og cykler i København
I København kan du se de smukke, lyserøde kirsebærtræer og tage en god cykeltur og gå på opdagelse. © Getty Images

12 ting, du kan lave i København, når det er godt vejr

Bæredygtige delikatesser, en kold dukkert eller blomsterplukning? København har det hele!

26. juni 2020 af Helene Desirée Jørgensen

København burde hedde 'mulighedernes by', for hvis du mangler noget at lave til sommer, så smut forbi hovedstaden og få én på opleveren. Du kan finde gode loppefund på et af de mange loppemarkeder, tage en sejltur langs kanalerne eller udforske lækker mad og afslutte med en cocktail eller to? 

Vi har samlet 12 ting, du kan lave i København, når vejret er godt. 

1. Is, is og masser af is

Nu er det sommer, og det betyder: is! Om du er til champagnesorbet, bubble waffles eller en gammeldags isvaffel med flødeskum og guf, så rummer København en (masse!) lækre issteder, og du kan finde nogle af dem her

2. Oplev København på cykel

København er flere gange blevet kåret som verdens bedste cykelby (sejt!). Med mere end 350 kilometer cykelstier fordelt i byen, er der rig mulighed for at opleve både indre by, gamle, hyggelige veje og huse, havnen, natur og meget mere. Så op på cyklen og afsted. 

3. Tag en sejltur i Københavns kanaler 

Oplev København på en helt ny måde – nemlig fra vandet. Du og veninderne kan leje en sejlbåd, en GoBoat, tage på kanalrundfart eller hoppe på Havnebussen, hvor I kan nyde Københavns mange smukke bygninger og hyggelige kanaler, mens I spiser en lækker picnic og drikker lækre (alkoholfri) drinks

4. Kigge på de smukke kirsebærtræer 

Flere steder i København kan du finde de velkendte, nyudsprungne kirsebærtræer der lyser himlen op med lyserød. De findes blandt andet i Kongens Have, Langelinje Park og Sønder Boulevard. 

5. Find fine ting på et loppemarked 

Elsker du også at finde flotte og charmerende loppefund? Alt efter om du er til bæredygtig mode eller har en forkærlighed for delikatesser og design, kan du finde forskellige slags loppemarkeder. Tjek eventuelt Facebook for at blive opdateret om, hvilke loppemarkeder der afholdes og hvornår. 

6. Tag en dukkert i Havnebadet 

Hvis du har brug for at blive kølet af, er Havnebadet på Islands Brygge det oplagte sted. Hvis du er til solbadning, er der også rig mulighed for det, og med en is i hånden bliver det ikke bedre. 

7. Spil udendørs spil i de grønne arealer 

Var det noget med en god omgang kongespil? Eller måske Limbo? Saml veninderne og tag i en af de mange parker som for eksempel Kongens Have, hvor mange unge tager hen og nyder sommeren. Vi har samlet en liste med nogle super sjove udendørslege, som I kan hygge jer med her

8. Besøg Christiania

At besøge Christiania er som at besøge et helt andet samfund for sig selv midt inde i København. Har kan du blive inspireret af den kreative street art og kunstgallerier, nyde den rolige og smukke atmosfære, eller spise på et af de mange økologiske spisesteder. 

9. Pluk en smuk buket i Byskoven

På Amager ligger Byskoven, hvor du gratis kan plukke den fineste buket til spisebordet. Her vil du finde vilde blomster som kornblomster, valmuer og morgenfruer, og du vil blive mødt af det flotteste blomsterhav i blå, lilla, gule, lyserøde og orange nuancer. 

10. Nyd sommeren med en lækker cocktail 

Efter en lang dag på farten er det da på tide med en cocktail, og så er du heldigvis kommet til den rigtige by. København er fyldt med cocktailbarer og hvad er mere hyggeligt end at sidde udenfor i varmen og nyde en kold Daiquiri eller Blueberry Mojito? 

11. Botanisk Have 

Er du vild med planter ligesom os? Så skal du da (selvfølgelig!) i Botanisk Have og se på den største samling af planter i Danmark og hvem ved – måske finder du din nye favoritblomst eller -plante! 

12. Smag på fremtidens mad 

Hen over sommeren kan du besøge Den Grønne Kødby, hvor grønne mad-iværksættere disker op med et dynamisk gadekøkkenet, der står på lækker og grøn madlavning. Derudover kan du lytte til musik med et koldt glas rosé fra den lokale rosévogn og meget mere. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.