© Getty Images

4 ting, du skal overveje, før du køber en ventilator

Bliver det for varmt indendøre?

25. juni 2020 af Rie Louise Kirkebjerg

Sommervarmen kan for nogen være ubeskriveligt ubehagelig og lummer, og derfor ender mange med at købe sig en ventilator, de kan have stående indendøre i soveværelset, på kontoret eller på arbejdet. Men hvad kan du med fordel tænke over, før du køber en blæser? 

1. Hvilken type ventilator du skal vælge

Tårnventilator, gulvventilator, bordventilator, miniventilator – der findes sandsynligvis flere slags blæsere, end du lige forestiller dig, og inden du swiper dankortet, kan du med fordel tænke over, hvilken slags ventilator du har brug for derhjemme:

  • Tårnventilator: En høj og tynd ventilator, som kan stå på gulvet. Den på billedet koster 699 kroner hos AvxEksperten og kan købes her.
  • Gulvventilator: En klassisk ventilator, som du helt sikkert er stødt på i fitnesscenteret eller i en butik. Den på billedet koster 339 kroner hos Skousen og kan købes her.
  • Bordventilator: En klassisk ventilator, som du eksempelvis kan have stående på skrivebordet. Den på billedet koster 70 kroner hos Bauhaus og kan købes her.
  • Miniventilator: En lille ventilator, du kan have med dig på farten. Den på billedet koster 299 kroner hos CoolStuff og kan købes her.
© Avxeksperten, Skousen, Bauhaus, CoolStuff

2. Om ventilatoren skal kunne noget specielt udover at køle

Vi tilbringer op til 90 procent af al vores tid med at arbejde, studere, spise, træne, sove og lege bag lukkede døre. Indeklimaet har afgørende indflydelse på dit velvære, for luften indendøre kan faktisk også være forurenet. 

I soveværelset, hvor du tilbringer cirka en tredjedel af dit liv, kan luften påvirkes af eksempelvis kosmetik, hårspray og parfume. Det samme gælder i køkkenet og dagligstuen, hvor du gør rent med rengøringsmidler, og under madlavningen på komfuret frigives der partikler og lugt. 

Derfor kan du med fordel overveje, om din nye ventilator skal kunne mere end bare at nedkøle rummet. Ventilatoren Dyson Pure Cool Me på billedet herunder forbedrer din luftkvalitet ved at udsende køling og filtreret luft. Den koster 2590 kroner hos Dyson og kan købes her.

© Dyson

3. Hvor du skal stille ventilatoren

Har du svært ved at sove, når det er varmt, og er det derfor i soveværelset, at du skal have blæseren stående? Eller er det på kontoret, at det bliver ulideligt varmt? 

Du kan naturligvis altid rykke rundt på ventilatoren, men hvis det både er kritisk i soveværelset om morgenen og på hjemmearbejdskontoret, kan du overveje, om du skal investere i mere end en enkelt blæser. Især hvis du bor med en roomie eller kæreste, som også skal have gavn af den kølige luft.

4. Om ventilatoren skal stå fremme hele tiden eller gemmes væk

Inden du køber en blæser, kan du med fordel overveje, om blæseren skal stå fremme og være en del af din indretning, eller om den skal gemmes væk, når du får gæster på besøg. 

Hvis du investerer i en dyrere ventilator, er de ofte også designet, så de er pæne at have stående fremme, mens en billig en fra byggemarkedet måske skal gemmes ind i skabet, hvis hele familien kommer til fin middag.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.