Glad mand og kvinde
© iStock

11 mænd fortæller om søde, svære og rørende milepæle i deres kærlighedsliv

Hvordan føles det for ham at flytte sammen, blive droppet eller vende hjem til kæresten efter at have været i krig?

12. februar 2017 af Redaktionen

Kærestesorger, familieforøgelse og langdistanceforhold. Her fortæller 11 mænd om ting, de oplevede for første gang i deres kærlighedsliv – og som slog benene væk under dem på både den gode og dårlige måde.

Første gang jeg...

...flyttede sammen med en kvinde

“Vi havde været sammen i syv måneder, da min kæreste fortalte, at hendes storebrors lejlighed snart blev ledig. Vi kiggede på hinanden og grinede – pludselig vidste vi bare, at vi skulle bo sammen. Jeg bestilte i al hemmelighed et dørskilt med vores efternavne på, som jeg overraskede hende med den første aften. Mine ejendele kunne være i tre flyttekasser – hendes fyldte fjorten! Vi har boet sammen i otte år nu, og hun er en fantastisk roommate – væsentlig mere renlig end mig, til gengæld fanger jeg edderkopperne!”

– Oliver 

...sagde: ‘Jeg elsker dig’

“Første gang, jeg sagde de tre ord til en kvinde, var jeg 19 år og smaskforelsket. Vi havde mødt hinanden på Roskilde Festival, og weekenden efter festivalen sluttede, gik vi i biografen sammen. Filmen var vildt romantisk, og jeg var nok lidt i et andet univers, da vi gik ud derfra. Vi sad på en bænk, og hun tog min hånd. og så røg det bare ud af mig: ‘Jeg elsker dig!’. Hun sagde ikke noget tilbage, og det var ret akavet. Vi var kærester i en måned, og så mistede vi begge interessen. Det var alligevel ikke den store Hollywood-kærlighed.”

– Nicolas 

...var utro

“Min kæreste og jeg havde været sammen siden 1. g, og nu var vi studenter. Vi havde et stærkt forhold og blev enige om, at vi godt kunne klare nogle måneders adskillelse, mens hun tog på højskole, og jeg rejste til Australien. Men efter en måned i Sydney fik jeg job i en isbutik, hvor jeg mødte den smukkeste danske pige. Vi flirtede meget, og en lørdag efter lukketid tog vi i byen sammen og endte med at have sex. Hun kendte intet til mit forhold derhjemme, og vi levede som kærester i to måneder. Da hun rejste videre, tog jeg hjem og flyttede sammen med min kæreste. Hun spurgte mig faktisk, om jeg havde været sammen med nogen, men jeg løj og sagde nej. Jeg var selv overrasket over, hvor lidt det påvirkede mig at lyve. Vi gik senere fra hinanden af andre grunde, og hun opdagede aldrig min løgn.”

– Malthe

(Psst...Læs mændene afsløre, hvorfor de har været utro her).

...havde sex efter et keglesnit

“Da min kæreste fik konstateret celleforandringer på livmoderhalsen, kunne jeg godt mærke, at det påvirkede hendes sexlyst. Hun kunne ikke give sig hen og blev hurtigt ked af det. Hun fik lavet et keglesnit, og det blødte i en uges tid, hvor vi ikke måtte dyrke sex. Den første gang vi lå nøgne i sengen sammen, var det lidt underligt, og det føltes næsten mere skelsættende end vores ‘rigtige’ første gang sammen. Jeg følte et tæt bånd med hende, som om oplevelsen havde bragt os tættere sammen – og det har den.”

– Morten

...blev slået op med

“Min kæreste og jeg boede sammen, og da hun tog til Sydamerika i to måneder, blev jeg hjemme og studerede. Hun sms’ede, at hun havde mødt en homoseksuel amerikansk fyr, som hun ville besøge i USA. Det tog jeg helt roligt. men den dag hun landede i København, fortalte hun, at hun var forelsket i fyren, som alligevel ikke var bøsse. Jeg var ulykkelig over det længe, græd meget og lå søvnløs. mine venner prøvede at trøste mig, og det hjalp faktisk. Jeg opdagede, at livet gik videre, sorgen forsvandt, og jeg mødte siden en fantastisk kvinde, som jeg nu skal giftes med.” 

– Dennis

...genforenedes efter at have været i krig

“Jeg var udsendt som soldat i Afghanistan, og det var nogle hårde måneder. Om aftenen, når jeg lagde mig til at sove, så jeg på billedet af min kæreste og forestillede mig, hvordan det ville blive, når jeg skulle se hende igen. Vi talte selvfølgelig i telefon, men livet derhjemme føltes meget langt væk. Da hjemrejsedagen kom, smilede jeg under hele flyveturen til Kastrup. Jeg vidste, at min kæreste ville stå og vente på mig ude i ankomsthallen. Da dørene åbnede, og jeg så hendes smukke ansigt i mængden af rød-hvide flag, eksisterede der intet andet. Jeg kyssede hende, og vi holdt hårdt fast om hinanden. Min familie var der, men jeg kunne slet ikke slippe min kæreste. Tårerne løb ned ad hendes kinder, og hun sagde, at hun havde savnet mig. Jeg har aldrig været så glad i hele mit liv.” 

– Kasper

Er du også i et langdistanceforhold? Læs her, hvordan du håndterer det. 

...gik i parterapi

“Jeg foreslog min kæreste, at vi gik i parterapi, fordi vi blev ved med at have de samme skænderier i vores forhold. For eksempel var hendes relation til min familie ret dårlig. Første gang vi sad hos psykologen, føltes det akavet og som på film. Psykologen sagde: ‘Mange kommer, fordi de tror, at det er den anden, der skal ændre sig,’ og det havde han ret i. Men jeg lærte faktisk vildt meget om mine egne reaktionsmønstre, om at tage min kærestes parti over for familien, og om hvordan jeg kan gøre tingene bedre i stedet for værre.” 

– Jesper

...var på en akavet date

“Jeg var lige startet på mit studie, hvor en af pigerne fuldstændig slog benene væk under mig. Så efter en uge tog jeg mig sammen og inviterede hende på en ‘stå på skøjter-date’. Da jeg mødte op ved skøjtehallen, fik jeg en mental mavepuster. Hun havde slæbt en anden mand med! Det siger næsten sig selv, at det ikke var særlig romantisk, og da de to var bambi på glatis, endte det med, at de klamrede sig til hinanden, mens jeg tullede alene rundt. Verdens værste date (Læs også om de 10 mest frygtindgyndende dates her). I dag diskuterer vi stadig, om det var mig, der ikke var tydelig nok, eller om hun fuldstændig misforstod budskabet, for vi har været kærester i mere end seks år. Trods den kiksede date var pigen alligevel den helt rigtige.” 

– Morten

...forlod en kæreste

“Vi havde været sammen i fire år og havde længe været på boligjagt, da vi købte drømmelejligheden. Vores forhold var lidt kedeligt, men jeg sagde til mig selv, at det jo er sådan, det er, når man har været sammen længe. Men da vi stod i den nye lejlighed med alle vores flyttekasser, gik det op for mig, at jeg ikke ville mere. Det sagde jeg til hende, og hun kiggede helt chokeret på mig. Jeg tog hjem til mine forældre og flyttede mine ting ud weekenden efter. Jeg sov på venners sofaer og var ked af det længe, men jeg var aldrig i tvivl om min beslutning. Det store skridt, som boligkøbet var, fik mig til at se mine følelser helt klart. Det skulle ikke være os.” 

– Mikkel

...græd foran en kæreste

“Jeg er militærmand og ikke typen, som græder særlig ofte. De gange det er sket, har jeg sørget for at være alene (Hvorfor holder mænd ofte tårerne tilbage, når du er der?). Sidste år døde min mor efter et længerevarende kræftforløb, og jeg gjorde alt for at være stærk for familien. En aften, da jeg kom sent hjem fra en uges øvelse med arbejdet, opdagede jeg, at min kæreste havde hængt et barndomsbillede af mig og min mor op i stuen. Jeg blev så rørt over hendes omsorg, at tårerne begyndte at løbe ned ad mine kinder. Jeg gik ind til min sovende kæreste, lagde mig ind til hende og græd. Det var et meget stærkt øjeblik i vores forhold.”

– Lasse

...arrangerede en stor overraskelse

Min daværende kæreste havde et meget tæt forhold til sin mor, som hun ofte bekymrede sig om. Moren havde altid været økonomisk trængt, og det gik min kæreste på, at hendes mor sjældent havde råd til at opleve noget nyt eller købe ting til sig selv. Min kæreste var selv på SU og kunne ikke hjælpe så meget. Til jul overraskede jeg min elskede med en rejse for to til Paris, og den, hun skulle afsted med, var hendes mor. Hun blev så rørt over gaven, at hun begyndte at græde. De havde den bedste tur sammen, og jeg levede højt på hendes glæde i lang tid efter.” 

– Christian

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og skrevet af Maria Denise Christoffersen.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.