mand og introvert kvinde på date
Er du introvert? Så er der gode råd at hente, når du skal på date.© Getty Images

11 datingtips til dig, der er introvert (eller bare hader smalltalk)

Drømmescenarie: At springe de første 7 dates over

17. august 2019 af Amalie Blixt

Datingverdenen er brutal – især hvis du er introvert. Det dræner dig faktisk at møde nye mennesker, fordi du skal igennem hele den overfladiske smøre af ligegyldig smalltalk med lange mellemrum af akavet stilhed. 

Men det er skam ikke, fordi du ikke kan lide at snakke eller ikke kan fordrage andre mennesker. Du foretrækker bare meningsfulde og velovervejede samtaler med de mennesker, du føler dig tryg sammen med...

Ting du skal vide, når det kommer til dating

Ovenstående præference er bare liiidt svær at forene med konceptet om ‘første date’ – og faktisk også anden, tredje og fjerde date.

Men bare rolig, du er ikke dømt til at være kattedame til dine dages ende, bare fordi du hellere vil bruge hver fredag aften på at læse en bog i stilhed end at være i byen til klokken fem om morgenen (og nu er det heller ikke sådan, at alle introverte foretrækker netop dette). 

Her er 11 ting, du skal huske på som introvert i den barske datingverden.

1. Smalltalk og første dates er desværre nødvendige

Nej, du kan desværre ikke springe de første syv dates over og gå direkte til tryghed og meningsfulde samtaler. Du skal jo møde din udkårne for første gang på et eller andet tidspunkt, ikke?

Smalltalk er en del af det, men tænk på det som research. Du skal lige kortlægge din dates baggrund og interesser, før du kan vurdere, om der er grundlag for at diskutere verdenssituationen.

2. Tænk dine skrækscenarier igennem og forestil dig, hvordan du bedst kan tackle dem

Du foretrækker at tænke, før du handler eller taler, og det kan gøre dig helt febrilsk, hvis du bliver spurgt om noget, som du ikke ved, hvad du skal svare til, eller hvis du spilder en kop kaffe ud over dit nøje udvalgte date-outfit. 

Men bare rolig, du kan ikke fucke det op med én sætning eller handling. Øv dig på at tackle uforudsete spørgsmål eller hændelser inden jeres date – og lær dig selv at ryste det af dig, hvis du siger eller gør noget, som ikke lige var en del af ‘planen’.

Introvert kvinde dater mand
Forbered dig på (den nødvendige) smalltalk inden – det kan gøre dig mindre nervøs.© Getty Images

3. Lad være med at snyde dig til noget, du ikke er (læs: ekstrovert)

Hvis jeres første date skal blive til tyvende date, så nytter det ikke noget at fortælle, at du er super ekstrovert og elsker at møde nye mennesker. Det sætter dig blot endnu mere på udebane, end du i forvejen er. 

Husk på, at der ikke er noget galt i at være introvert. En drømmekvinde er ikke nødvendigvis udadvendt, kæk og byens største festabe.

4. Vend din energi mod din date i stedet for mod dig selv

Dating kan sætte gang i de største usikkerheder – ikke kun hos introverte, men hos alle. Vi anstrenger os så meget for, at den anden person skal kunne lide os, at vi glemmer dynamikken.

Alt, hvad vi siger, giver ekko i vores egne hoveder med et efterfølgende “Årh, hvorfor sagde jeg det?” eller “Hvis jeg havde sagt …, havde det lydt lidt mere cool.” 

Men prøv at vende din energi væk fra dig selv og mod din date. Du skal finde ud af, om du er interesseret i ham eller hende – ikke omvendt.

5. Stil spørgsmål og gengæld din dates spørgsmål

Smalltalk, yes!” (…sagde ingen introvert nogensinde). Men der findes utallige smalltalk emner, som faktisk kan sætte gang i mere spændende samtaler. 

Udover hvor I kommer fra, hvor mange søskende I har, og hvad I laver til daglig, kan I jo tale om, hvor I ville rejse hen, hvis I skulle tage afsted i morgen tidlig. Du kan også stille din date et af disse 40 spørgsmål, der er gode, når du gerne vil lære en ny person at kende

Og husk så at gengælde de spørgsmål, din date stiller dig! Der er gode chancer for, at han eller hun spørger dig om noget, som vedkommende gerne selv vil snakke om.

Kvinde og mand på cafédate
Husk at gengælde din dates spørgsmål. © Getty Images

6. Date-aktiviteter kan blive din redning

Den akavede stilhed (din største frygt) larmer bare lidt mere, når jeres date går ud på at stirre på hinanden over en middag eller en kop kaffe. Derfor kan det være en rigtig god idé at planlægge en date, hvor jeres fokus kan rettes mod noget andet end KUN hinanden. 

Det kan være alt fra en gåtur med hunden til en tur på museum eller en klatretur – her kan du læse om flere gode idéer til sjove dates. Find en aktivitet, du føler dig tilpas med, og som stadig tillader, at I kan snakke sammen (ja ja, det skal jo ikke være for nemt).

7. Forvent ikke kærlighed og kemi ved første blik

Al den smalltalk med et menneske, du kun lige har mødt, sender dig langt uden for din comfort zone. Derfor kan der gå tid, før du rent faktisk hellere vil være sammen med din date end at være alene. 

Men mærk efter og giv det en chance (medmindre du kan mærke, at der virkelig ikke er nogen som helst chance for, at der kan opstå kemi imellem jer).

8. Stilhed er ikke altid akavet

Vi introverte er rigtig gode til at hvirvle en stemning op i vores hoveder. *Akavet stilhed*, *akavet stilhed* siger ekkoet i dit hoved, mens du febrilsk prøver at finde på noget at sige. Og det letter ikke ligefrem akavetheden, vel? 

Vend lige tilbage til punkt nummer 2 og punkt nummer 6 for at komme den tendens i forkøbet.

Introvert kvinde på date med mand
En gåtur på stranden eller i parken kan nogle gange være lettere end en kaffe-date.© Getty Images

9. Giv netdating et ærligt forsøg

Der findes mange fordomme om netdating, men det er faktisk ikke så meget anderledes end almindelig dating. Og på skrift får du lov til at tænke, før du sender, og det fungerer meget bedre for os introverte end at blive kastet ud i et spontant samtaleemne.

Om du søger en kæreste, en flirt, en ven eller et knald, så er der helt sikkert nogle derude, der søger det samme. Prøv en af de mange dating apps, der er på markedet – der er noget for enhver smag.

10. Vær ikke flov over at fortælle om dine introverte behov

Det kan være, du lige har brug for et par dage til at komme dig, efter din flirt har introduceret dig til alle sine venner – og det er helt i orden! 

Du bliver let overvældet af større forsamlinger, men din flirt kan misforstå det, hvis du aflyser eller går hjem før tid. Han eller hun bliver sikkert rigtig glad, hvis du fortæller, at du allerhelst bare vil være alene sammen med ham eller hende.

11. Alle får afvisninger – også ekstroverte!

Tag det ikke så tungt, hvis du bliver afvist, eller hvis du ikke får svar, efter I har været på date. Som sagt er datingverdenen brutal for alle. Heldigvis er der en masse fordele ved at være introvert – en af dem er, at du godt kan finde ud af at hygge dig i dit eget selskab.