Kvinde spiser pizza
Du tjekker garanteret din mobil lidt for tit... © Getty Images

11 ting, du kender lidt for godt, hvis du er den eneste single til familiefesten

Du vil hellere spise tyve frosne fiskefileter end få datingtips fra onkel Bent...

30. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. “Har du fundet en dejlig kæreste?” er introspørgsmålet i alle dine samtaler. Helt ærligt, moster, hvis jeg havde fået en kæreste, stod jeg sgu da ikke her mutters alene, men havde naturligvis slæbt ham med, så jeg kunne undgå dit evigt irriterende spørgsmål. 

2. Du hater lidt på din kusines nye kæreste. Åh ja, misundelse er en ufattelig grim ting her midt i rejecocktailen...

3. Du har lidt for ofte fået plads ved børnebordet. Okay, det er selvfølgelig lækkert at føle sig ung, meeen behøver I at ydmyge mig fuldstændig?

4. “Du skal nok finde den rigtige”-kommentaren er en klassiker. Ja, tak, tante Bente, men skru lige ned for medlidenheden – jeg er jo ikke syg. Hmmm, men din læge er da faktisk ret lækker... mon han er single? 

5. Du tjekker din mobil lidt for tit (for at lade som om du har en hot fyr på linjen). “Ja, jeg skriver lige lidt sammen med en sød fyr,” svarer du, da din fætter spørger, hvad du laver. En lille hvid løgn har da aldrig skadet nogen, vel?

6. Du har et lusket emne parat som afledningsmanøvre, når snakken falder på dit kærlighedsliv. “Har I forresten hørt, at granfætter Mads har en affære med sin chef, og en kollega opdagede dem på kopimaskinen til en firmafest? Pinligt, hva'?” 

7. Du slipper (heldigvis) for “Er der mon snart børnebørn på vej?”-spørgsmålet. Nogle fordele skal du vel også have!

8. Apropos børnebørn – du kan godt mærke, at du ikke er favoritten hos dine egne bedsteforældre mere. Bevares, kusine Mette har allerede leveret to oldebørn til mormor og morfar, men de skal altså ikke afskrive dig helt endnu.

9. Alle dine onkler vil gerne lege Kirsten Giftekniv og finde en god, solid mand til dig. Tjah, det er jo ikke, fordi Tinder har givet jackpot, men du stoler ærlig talt ikke på, at ‘Thomas nede fra værkstedet’ er manden i dit liv. Ellers tak, onkel Bent!

10. Du synes i virkeligheden, at familietamtam er nogle komplet ubrugelige fester. Du må jo ikke score en eneste mand i lokalet! Spild. Af. Tid. 

11. Der er én løsning på dine kvaler: Alkohol. Du kan faktisk ikke huske, hvornår din familie sidst har set dig ædru... 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori