Forelsket par
Find ud af, om du er forelsket.© Getty Images

13 tegn på, at du er forelsket

Du kan hverken sove, spise eller tænke på andet end ham – du er smaskhamrende forelsket! Men hvorfor gør kærlighed os egentlig så skøre?

10. juli 2019 af Julie Lund Mikkelsen

1. Søvn? Nej tak!

Hvorfor skulle I dog lægge jer til at sove? De timer, I sover, er jo timer, I kunne have brugt på at høre om hinandens barndom. Selv om du skal tidligt op næste morgen, vil du meget hellere ligge og kigge ind i hans øjne.

Derfor:

Hormonerne fiser rundt i kroppen, og det giver dig en masse ekstra energi. Derfor er dit søvnbehov er ikke nær så stort som normalt – eller sådan føles det i hvert fald.

2. Timelange kys

Smaaaask, savle, savle... Alle andre er ved at brække sig over at være i nærheden af dig og din lover, for I kan ikke holde læberne fra hinanden. Det føles bare så godt, at I slet ikke kan lade være.

Derfor:

Det er faktisk slet ikke så mærkeligt, at I har lyst til at kysse hele tiden. For det giver jer mulighed for at udveksle stoffet MHC, der afslører, om jeres immunsystemer passer sammen. Det er vigtigt, at I kompletterer hinanden, hvis I skal have sunde børn – og det finder jeres kroppe altså ud af, mens I snaver.

3. Ustyrlig sexlyst

Du er pludselig gået fra pæn pige til nymfoman. Hver gang du ser ham, får du lyst til at kaste dig over ham, og intet er mere fantastisk end at ligge nøgen sammen med ham i dobbeltsengen.

Derfor:

Når forelskelsen pumper i dit blod, føres østrogen fra æggestokkene op i hjernen. Og det sender dit sexdrive op på et niveau, hvor selv Duracell-kaninen må give op.

4. Smil til verden

Pludselig smiler du for dig selv i køen i Netto, og du kan ikke lade være med at flashe perlerækken for buschaufføren. Kæberne går i krampe sidst på dagen, fordi mundvigene hele tiden er trukket op under ørerne.

Derfor:

Hos den forelskede producerer hjernen dobbelt så meget fenyletylamin. Det er en slags naturlig amfetamin, der gør dig lykkelig. Det samme stof findes faktisk i chokolade. Så spis du baret ekstra stykke, når engang forelskelsen falmer.

5. Tjekker hans Facebook

Neeej, han er blevet tagget i billeder fra en konfirmation! Og han er blevet fan af fadøl! Hans Facebook-profil er stort set din startside på computeren, og du priser dig lykkelig for, at han ikke kan se, hvor mange gange du klikker ind på hans side dagligt (det kan han ikke, vel? Vel???).

Derfor: 

Når du er head over heels forelsket, vil du vide alt om din hjertenskær. Hvad kan han lide? Hvad lavede han, før du mødte ham? Hvordan ser hans grandfætter ud? Jo mere du ved om ham, desto tættere føler du dig knyttet til ham.

6. Du spiser ingenting

Du kan ikke klemme en bid ned, heller ikke selv om du intet har spist siden klokken 13 – i går. Alle dine livretter kunne stå foran dig, og du ville stadig ikke have lyst til at sætte tænderne i noget af det.

Derfor:

Igen spiller hormonerne ind. Når du er forelsket, bliver mængden af hormonet cortisol i blodet øget, og det kan få dig til at miste appetitten.

7. Du duller dig op 

Pludselig barberer du benene grundigt hver dag, og halsen får lige et ekstra sprøjt af den dyre parfume. Du gør alt for at virke mere attraktiv.

Derfor:

Mænd føler sig draget af feminine kvinder. Det får dem nemlig til at føle sig mere maskuline. Og ubevidst får du derfor lyst til at gøre dig mere kvindelig over for Prince Charming.

8. Kærlighedssange på repeat

Når du har kærestesorger eller føler dig singletrist, bliver kærlighedssangene gemt langt væk. Men nu kan du slet ikke lade være med at råspille alle de store kærlighedshymner. Alanis Morisette og Fiona Apple kan sige, hvad de vil. Mænd er da fantastiske!

Derfor:

Når sommerfuglene basker rundt i maven, er det fantastisk at høre andre sætte ord på de samme følelser, som du har. Du vil gerne omgive dig med mennesker, der er lige så smaskforelskede, som du selv er. 

9. Du kan kun tænke på ham

Du kan bare ikke få ham ud af hovedet! Fra du slår øjnene op om morgnen, og til du går i seng om aftenen, vandrer han rundt
i dine tanker. Du har bare lyst til at være sammen med ham hele tiden.

Derfor:

Undersøgelser viser, at det at være forelsket på mange måder kan sammmenlignes med at have tvangstanker. Du er så fokuseret på det ene menneske, selv om du godt ved, at det måske ikke er helt rationelt at bruge al din vågne tid på at tænke på ham.

10. George Clooney?! Hvem er han?

Alle andre mænd, step aside! Ingen af dem kan måle sig med din nye loverboy. Han er nemlig flottere, mere fantastisk og mere dejlig end alle andre.

Derfor:

forskning har vist, at når du bliver forelsket, begynder du automatisk at synes, at lækre personer af det modsatte køn er mindre tiltrækkende, end du tidligere gjorde. Når du ser med forelskelsens øjne, er kun din udkårne helt perfekt.

11. Mmm... Sved! 

Når han ikke er i nærheden, kan du finde på at gøre sindssyge ting som at bore hovedet ned i den pude, han har sovet på i nat, og snuse heeeelt ind. Eller endnu værre: Du stikker næsen ned til hans brugte, svedige T-shirts. Adr!

Derfor: 

Lugtesansen er en af de kraftigste sanser inden for forelskelsens biologi. Hvis du tænder på hans duft, er der stor sandsynlighed for, at I kan få sunde børn sammen. Lidt sært og lidt klamt. Men meget smart.

12. Tæt på mobilen

Han skal kunne komme i kontakt med dig hele tiden, så mobilen følger dig trofast rundt. I træningscenteret, til familiefesten, på toilettet. Og om natten sover du med mobilen i hånden. Du vil ikke misse én eneste af hans sms’er.

Derfor:

Biiip, biiip! Lyden af en ny sms fra ham er sød musik i den forelskedes ører. Det øger dit selvværd, at der et sted i verden sidder et andet menneske, der tænker lige så meget på dig, som du tænker på ham. Og den følelse vil du ikke gå glip af. 

13. Totalt overskudsagtig

“Overarbejde? Intet problem! Jeg kan da også hente kaffe til jer alle sammen, hvis det skal være.” Du har tonsvis af overskud og vil gerne dele ud af din nyfundne energi ved at hjælpe alt og alle med deres gøremål.

Derfor: 

Når du er forelsket, øges mængden af hormonet noradrenalin i kroppen. Det giver mentalt overskud og øger blodtryk og puls. Der er derfor en fysiologisk forklaring på, at du føler dig totalt på toppen. 

Bragt første gang i Woman nr. 169.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.