Kvinde med solhat på stranden
© iStock

15 fede ting ved at være single

Singlelivet handler om andet end at længes efter en kæreste

23. maj 2018 af Rikke Rudbæk

1. Du bestemmer menuen

For mange mænd er kød den absolut vigtigste ingrediens i ethvert måltid, men som enerådig kok er det op til dig at bestemme. Nyd derfor, at du kan mæske dig i spændende salater og kilovis af bagte rodfrugter uden at få skulende blikke. Har du lyst til leverståhej, havregryn eller is med chokoladekiks til aftensmad, er der heller ingen, der protesterer. Hurra!

2. Du kan shoppe amok

Du kan shoppe, til dine arme ikke kan bære flere poser, og dit dankort slår gnister – uden at høre et eneste ondt ord for det. Og du slipper for at gemme poserne under sengen eller vente flere dage med at flashe dine nye jeans. Du står nemlig kun til ansvar over for dig selv (og din egen kassekredit), når garderoben skal opgraderes.

3. Du har magten over fjernbetjeningen

De unge mødre, Paradise Hotel, Topmodel you name it! Når du er single, er der kun én, der bestemmer over flimmerkassen: dig. Du slipper for at se mærkelige programmer om mærkelige dyr, du slet ikke vidste eksisterede, og så behøver du heller ikke lade, som om nyhederne interesserer dig, mens du i virkeligheden er mere spændt på se det nyeste afsnit af din yndlingsserie.

Kvinder ser tv og spiser popcorn
© iStock

4. Du kan slå en prut, når du vil

Ahh! Nogle gange kan det være svært at holde på gasserne, og når du alligevel ligger alene i din seng, er der ingen grund til at holde igen eller frygte, at snigerprutten bliver silent, but violent. Prut løs, og nyd, at der ikke ligger en mand ved din side, som synes, du er ufeminin, fordi du giver efter for naturen. 

5. Du kan være søndagsgrim 

Let’s face it: Nogle dage er det rart bare at trisse rundt i joggingbukser med hængerøv, fedtet hår og ingen makeup. Som single er du så heldig at have den slags søndagsrutiner i fred. Så vidt mændene ved, ligner du altid den drøm, der indtager dansegulvet lørdag aften – og det gælder om at nyde det, så længe det varer. 

6. Du lærer dig selv at kende

Hvem er jeg egentlig? Det spørgsmål kender du om nogen svaret på, for tiden som single giver dig chancen for at være alene og fundere over tilværelsen. Alt, hvad du foretager dig, er dit eget valg, og derfor finder du ud af, hvad du selv står for. At hygge dig i dit eget selskab er en vigtig evne, for uanset hvad fremtiden bringer, vil du altid være din egen trofaste følgesvend. Andre mennesker (og mænd) er bare krydderi.

7. Du kan hænge ud en hel weekend

Pyjamasparty fredag, brunch, luftguitar og cocktails lørdag og seriehygge under dynen søndag. Din weekend er helliget dine veninder, og lige nu gælder det bare om at nyde hinanden og al den fantastiske tid, I har sammen.

8. Du har dynen for dig selv

En hel nats søvn under en dejlig varm dyne. Ikke dårligt, vel? Nyd, at der ikke ligger en dynetyv ved siden af dig, som i nattens mulm og mørke vrister din varme ven fra dig og giver dig kolde fødder. 

Kvinde smiler i sengen
© iStock

9. Du kan analysere mænd i timevis 

Det kan godt være irriterende, at de kære mænd aldrig er til at blive kloge på, men helt ærligt: Det er jo også meget rart at få din veninde over for at tyde, hvad hans sidste sms betød. Som single er du ofte i kontakt med flere hankønsvæsener, så der er rig mulighed for at samle veninderne til en hyggelig omgang psykoanalyse.

10. Du kan snakke i telefon når du vil 

Der er ikke noget som helst mærkeligt i at bruge en hel aften på at snakke i telefon med din veninde, selv om I faktisk så hinanden i går og skal i byen i weekenden. Mens I ligger på hver jeres sofa, kan I endda fordrive tiden med at snakke om det program, I samtidig begge ser i fjernsynet. Hvor er det hyggeligt!

Læs også: 14 ting, singlekvinder er trætte af at høre på

11. Du styrer selv din tid 

Det er kun dig selv, der bestemmer, hvad du vil bruge din tid på, for du har ikke en kærestekalender, du skal koordinere med. Spontanitet er din ven, og har du lyst til at drikke papvin med dine veninder en sen onsdag aften, er der ingen, der kan stoppe dig. Skål! 

12. Du kan flirte alt hvad du vil 

Der er ingen grund til at holde dig tilbage, når du er i byen. Du kan flirte med alle de mænd, du har lyst til, og føler du for at tage den skridtet videre, er der heller ingen, der spænder ben for det. Bottom line: Du kan opføre dig som et frådende barn i en slikbutik. Halleluja!

13. Du slipper for sure sokker

Der er ingen skægstubbe i håndvasken eller sure sokker på stuegulvet – kun hvis du selv har lagt dem der (sokkerne, altså). Mænd har ikke altid samme renlighedsbehov som kvinder, men det behøver du slet ikke tænke på, for hjemme hos dig er du chefen.

14. Du kan have uforpligtende sex

Uforpligtende sex kan sagtens være en god ting, for det giver dig mulighed for at prøve nogle grænser af. Er du genert, kan det være svært at fortælle om dine seksuelle fantasier, men med en fremmed, du aldrig ser igen, bliver det hele pludselig meget lettere. Glem heller ikke fordelen i, at du får lov at prøvekøre en del mænd, før du slår dig ned med den eneste ene.

Få inspiration til, hvad du og din date skal lave sammen, her.

Kvinde smiler til mand
© iStock

15. Du kan lade skraberen ligge 

Du skal aldrig lade andre bestemme, om du skal have hår på benene eller ej. Men hvis du synes, det er rart med glatte ben, når du er sammen med en mand, kan du tænke sådan her: Hvorfor bruge sparsom tid under bruseren på at hive skraberen frem og barbere ben, når det kun er dig selv, der kan mærke, at stubbene er nået stikke-stadiet? Nyd det privilegium, at du kun behøver trimme dine hår, når det er weekend, og byen (og mændene) kalder. Det er også så koldt uden pels til vinter. 

Hvis du har brug for at komme lidt væk, har vi her samlet de allerbedste råd til dig, der vil på singleferie

Bragt første gang i Woman nr. 143.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.