En mand og kvinde skændes i køkkenet
Er han i virkeligheden dårligt selskab for dig? Find ud af det her!


© Getty Images

16 tegn på, at han er en dårlig mand

Ender du altid med de forkerte mænd? Så er her tjeklisten, der viser dig, om han i virkeligheden er dårligt selskab

14. juni 2018 af Mette Andrea Boesgaard

Det kunne nu være meget rart, om du med det samme kunne se på en mand, om han var værd at spilde tid, kræfter og følelser på – ikke?

Helt kan det ikke lade sig gøre - men næsten! For her har Woman nemlig samlet 16 tegn på, at der er problemer af større eller mindre karakter i farvandet med den mand, du dater. 

Nogle af tingene kan I arbejde på (men gør det med det samme, inden problemet vokser sig stort). Andre ting bør få dig til at tage benene på nakken og løbe så hurtigt, du kan... Læs med og styr uden om de værste fejltagelser!

1. Han er ALT for charmerende

Han er superromantisk – næsten så romantisk, at der kun kommer klicheer ud af hans mund. Det overvælder dig og får dig til at føle dig som en million. Men pas på – måske opfører han sig sådan for at vinde dit hjerte, inden du opdager, hvordan han virkelig er, og det kan være et tegn på psykopatiske træk. Hvis han virker for god en mand til at være sand, så er han det sikkert også... Men selvfølgelig kan det ikke udelukkes at du simpelthen bare har fundet verdens mest romantiske fyr – og så er det bare med at nyde ham! 

2. Han siger, at han ikke er god nok til dig

Hvis I er kærester, bør I begge to vide, at I er mennesker, der er værd at elske. Hvis han hele tiden har brug for din bekræftelse for at vide, at han er god nok, vil hans lave selvværd og hans behov for dig og din støtte nok dræne dig for energi med tiden.

En mand kysser en kvinde i sengen
Er han for charmerende? Så gemmer han måske på en ubehagelig hemmelighed.© Getty Images

3. Han har ikke tid til dig

Han svarer ikke på dine sms'er. Han har ikke tid til at tale i telefon med dig. Ja, det er endda svært at komme til at se ham... Men hvis han ikke har tid til dig i den søde opstartsfase af jeres forhold, er der nok også andre ting, der trækker senere hen. Du vil altid være lavt på hans prioriteringsliste, og ærlig talt – du fortjener en kæreste, der gider dig! Så gør op med det med det samme eller slip ud, inden det bliver et mønster.

4. Du er ikke med i hans fremtidsplaner

Siger han aldrig nogensinde “vi” om jer, eller planlægger ting, I skal gøre sammen i næste uge eller til jul? Så er han nok ikke indstillet på, at jeres forhold skal vare så længe...

5. Du skal hive al information ud af ham

Deler han ikke sine tanker og hemmeligheder med dig? Det er reelt nok at være genert, og det er heller ikke alle, der deler alt, men han skal stole på dig og turde dele ting med dig, ellers bliver jeres forhold nok aldrig dybt og nært. Men hvis det heller ikke er det du søger, så er I nok som skabt for hinanden!

6. Han påtager sig ikke ansvar

Hvis du beder ham hænge sin jakke op i stedet for at smide den på gulvet, og han eksploderer, fordi du hakker på ham... Hvis han kun har dårlige ting at sige om sin eks... Hvis han ikke kan sige undskyld og påtage sig sin del af ansvaret, når I har haft et skænderi... Hvis han ved alt og aldrig tager fejl... 

Så har du nok fundet en mand, der ikke formår at vedkende sig sit ansvar og løfte sin del af arbejdsbyrden i et forhold. Med tiden vil alting nok blive din skyld – og måske ender du endda med at tro på ham...

En flot mand ordner hår mens han ser sig selv i spejl
Tænker han kun på sig selv? Så løb din vej så hurtigt, som du kan. © Getty Images

7. Han snakker kun om sig selv

Hvis han interesserer sig for dig, vil han spørge ind til dig og have lyst til at lytte til din mening og dine tanker. Men taler han kun om sig selv, så handler jeres forhold måske mere om, at han vil have din bekræftelse.

8. Han vil have dig for sig selv

Det er smigrende, at han vil beskytte dig og have dig og kun dig – hele tiden. Men det er også et tegn på jalousi. Er han paranoid over hver en sms, du får, hver en mandlig ven, du har eller hvem du sidder ved siden af, så er der noget galt. 

Du har brug for en kæreste, der kan stole på dig, ellers bliver du kvalt. Hold også øje med, om du begynder at isolere dig fra venner og familie. Du tror måske, at du opgiver dem frivilligt for at undgå konflikter, men pas på – i virkeligheden er det nok ham, der får dig til at isolere dig, så du kommer mere i hans magt.

9. Han vil holde jeres forhold hemmeligt

Det er fint nok at ville tage tingene stille og roligt, når I begynder at date, og at der går et stykke tid, før I gør hele verden opmærksom på, at I er kærester. Men det er også helt naturligt at ville fortælle hele verden om sin dejlige kæreste, når jeres forhold er nået dertil. 

Hvis han ikke vil fortælle sine venner og familie om jeres forhold, er der nok noget galt. Måske skammer han sig over dig..? Du er altså bedre værd end at være en, din kæreste skammer sig over!

10. Han får andres advarselslamper til at blinke

Hvis dine forældre, søskende eller bedste venner – de mennesker, der kender dig bedst og holder af dig – tvivler så meget på ham, at de finder det nødvendigt at dele det med ham eller dig, så vær opmærksom. Lyt til dem og undersøg sagerne.

11. Han har ingen venner eller forhold til sin familie

Hvis han ikke har mindst en person – og gerne flere – som han har nære forhold til, så bør dine advarselslamper blinke. Er det fordi andre ikke kan holde ham ud? Eller fordi han ikke kan finde ud af at vedligeholde nære forhold?

En mand med en tom tegnebog
Skal du ofte hjælpe ham økonomisk? Så har han måske større problemer end som så...© Getty Images

12. Han er altid på røven

Alle kan blive arbejdsløse eller måtte være på røven for at forfølge en drøm, men hvis du er i den situation, så knokler du nok hårdt for at nå et bestemt sted hen. 

Hvis han er over 30 år og stadig går og venter på at blive rockstjerne eller supermodel, eller han bare driver den af dagen lang, har han nok et urealistisk billede af, hvem han er og hvad der kan lade sig gøre...Så her må du nok gøre op med dig selv, om det er sådan en mand, du vil leve med... Hvis ikke, så er det nok på tide at at stoppe det her.

13. Han får dig til at gøre ting, du ikke kan lide

Det er helt ok, at han får dig til at gøre nye ting og udforske nye tanker og ideer; det er trods alt en del af processen med at lære et nyt menneske at kende. Men han må aldrig få dig til at gøre ting, du ikke har lyst til, hverken i sengen eller uden for den. Hvis han ikke respekterer dit nej nu, gør han det nok heller ikke senere.

14. Han nedgør dig

Det er indlysende, at du aldrig må finde dig i en mand, der slår dig eller skader dig fysisk – du fortjener altid bedre! Men du skal heller ikke finde dig i en mand, der nedgør dig verbalt – gør grin med dig, nedgør dig over for andre eller bagtaler dig. 

Respekt er grundstenen i et sundt forhold, og hvis han håner dig for at få sig selv til at se bedre ud, er der ikke noget at bygge videre på.

15. Han er ond mod dyr, børn eller fremmede

Hvis han er ond mod andre – uanset hvem de er – er der sikkert ikke langt til at være ond mod dig!

16. Han skræmmer dig

Skifter han personlighed, når I er alene? Kan du godt tage dig selv i at være lidt bange for ham, når han er vred? Så er det muligvis din underbevidsthed, der prøver at fortælle dig, at han er dårligt nyt. Lyt til den – du skal aldrig være bange for en kæreste!

Matcher han flere eller alle punkterne? Så er det nok tid til at vurdere om han er manden, du skal være sammen med. Det er selvfølgelig ikke automatisk ensbetydende med, at han er en dårlig mand, hvis han er meget charmerende, introvert eller mangler penge og gode venskaber – det er helt op dig at vurdere, for folk er forskellige, og han kan sagtens have mange flere gode egenskaber end dårlige. Men det er nok aldrig en helt dårlig idé, at lytte lidt til dem der kender dig allerbedst.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.