Mand og kvinde på blind date
Har du også haft disse tanker?© Getty Images

15 nervepirrende tanker, du nok har haft, hvis du nogensinde har været på en blind date

‘Hvad nu hvis jeg allerede har mødt vedkommende før?’

23. februar 2023 af Amalie Kjær Boel og Frederikke Brinkborg Jønsson

1. ‘Hvad nu hvis jeg allerede har mødt vedkommende før?’ Det er svært at holde styr på alle de datingsider... Og åh Gud, hvad nu hvis det er Mathias fra Tinder, der har superliket dig syv gange den sidste måned? Du vidste, du bare ikke skulle have fortalt din veninde om ham – jøsses! 

2. ‘... eller har haft sex med personen?’ Så ved du da, hvad I kan lave, hvis I ikke har noget at snakke om...

3. ‘Hvad gør jeg, hvis min date ikke dukker op?’ På den positive side betyder det måske gratis alkohol fra bartenderen... Som kun giver dig det, fordi du blev brændt af for to timer og 21 minutter siden – men hvem tæller egentlig?

4. ‘Jeg bliver nødt til at have en back-up plan!’ At din veninde pludselig brækker benet, kort efter du har sat dig ned, kan du jo ikke gøre for – men du er desværre nødt til at smutte.

5. ‘Hvordan ved jeg, at det er det er min date?’ Du kan tage en megafon med, stille dig op på en stol på restauranten og sige “Hvem her er den heldige vinder af en blind date med mig?” – så er du da sikker på, at du har gjort et stærkt førstehåndsindtryk! 

6. ‘Hvad gør jeg, hvis vedkommende er forsinket?’ Så sætter du dig bare selvsikkert ind på restauranten og begynder at græde dine sorger væk i alkohol – hvilket bringer os til det næste punkt.

7. ‘Bør jeg bare drikke mig stangbacardi nu?’ Svaret er højst sandsynligt ja – bestil du bare alle drinks på menukortet – ekstra stærke! For hvis du er så nervøs, så er det måske ikke så dumt slet ikke at kunne huske jeres date?

8. ‘Åh Gud! Hvad nu hvis personen er allergisk over for alt?’ Så kan I da dele en lækker skål med slatne salatblade og kigge dybt ind i hinandens øjne.

9. ‘Nej, nej, nej! Er det min veninde, der sidder derovre?’ Du skynder dig at finde dine solbriller frem – hun kan jo nok ikke genkende dig iført ‘forklædningen’.

10. ‘Lad være med at sige noget dumt, lad for Guds skyld være med at sige noget dumt.’ Spurgte jeg seriøst lige, om vedkommende kan lide ost?

11. ‘Kan jeg godt tillade mig at bestille hvidløgsbrød med ekstra hvidløg?’ Du kan gøre lige, hvad du vil. Hvad er det værste, der kan ske? At din date vil kysse dig? 

12. ‘Åh nej, har jeg har haft et af de slatne salatblade siddende mellem tænderne hele aftenen?’ Du kan i hvert fald ikke date vedkommende nu, eftersom han eller hun ikke har gjort dig opmærksom på det – det er jo bare et af dine 214 kriterier... 

13. ‘Bør jeg lade min date betale, eller skal jeg?’ Det blev jo kun 512,50 kroner for din steak, salat, dobbelt isdessert og alt det hvidløgsbrød...

14. ‘Hvad hvis mit kort bliver afvist?’ Du kan altid lige komme med en lille hvid løgn om, at det er din roomies kort, du kom til at tage, selvom du alligevel står i stort minus. Altså, det behøver vedkomende jo ikke at vide på jeres første date? 

15. ‘Læner personen sig forover for at kysse mig lige nu?’ Åh nej, du skulle vist alligevel ikke have spist hvidløgsbrødet med det ekstra hvidløg...