5 mandetyper fra SATC, du skal undgå

Lær af Sex and the City-damernes fejltagelser og gå uden om de værste fusere

21. maj 2010 af Christina Nyvang Andersen

Hvorfor begå dine egne fejl for at lære af dem? Hvorfor kysse de forkerte frøer, der ikke behandler dig ordentligt? Ja, hvorfor ikke bare lære af dine bedste New Yorker veninders erfaringer, når du jagter mænd?

Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha har allerede mødt de værste fusere og fundet ud af, hvem det er bedst at gå en stor bue udenom, og hvem der har potentiale til at være Mr. Right. Brug deres oplevelser og styr uden om de mænd, der alligevel ikke er værd at samle på. 

Vi har samlet 5 af de værste mandetyper fra Sex and the City her...

Den alt for usikre mand


I Sex and the City kender du ham som: Carries usikre kæreste, Jack Berger, der ikke kan tåle, at hun har succes med sin bog, mens hans egen ikke sælger. Selv om Carrie roser bogen, hører han kun, at hun driller ham med, at han har givet en af hovedpersonerne en grim elastik i håret.

Sådan genkender du en Berger-type: Denne mand er meget følsom, og hans selvtillid er virkelig dårlig. Hans humør er lige så stabilt som det danske sommervejr, og det gør ham usikker, når du har succes og er glad. Han kan slet ikke tåle kritik, og du skal være hans støtteperson, der konstant fodrer ham med tryghed og bekræftelse. Men lige meget hvor dejlig du fortæller ham, han er, tror han kun, du siger det for at gøre ham glad.

Derfor skal du holde dig fra ham: I visse tilfælde vil den usikre mand søge bekræftelse i at vende sin usikkerhed udad og snakke grimt til og om andre mennesker - også dig. Han er umulig at gøre tilfreds, fordi han ikke tror på ros og komplimenter, og det er virkelig svært at blive ved med at tænde på en mand, der ikke tænder på sig selv. Du vil hurtigt blive træt af, at du skal bruge energi på både at deale med dine egne og hans dårlige hårdage og gang på gang forsikre ham om, at hans røv ikke ser for stor ud i de bukser.


Den intiativløse mand

I Sex and the City kender du ham som: Charlotte's mand/eksmand, Trey MacDougal, der bare svarer ”oki doki”, når hans mor foreslår, hvad han skal bestille, når de er ude at spise, og da hun vil bestemme, hvilken seng de skal købe til deres soveværelse. "Oki doki" er også hans svar, da Charlotte spørger, om de skal gifte sig.

Sådan genkender du en Trey-type: Her er der tale om en mand, der simpelthen bare er for kedelig at være sammen med. Han overrasker dig aldrig på nogen måde, og når der skal tages initiativ til noget, er det dig, der skal tage det - hver gang. Han er den uselvstændige medløber, der aldrig får sine egne idéer, men altid bare hopper med på de andres. Derfor er han også meget forudsigelig, og han er sjældent med på noget spontant.

Derfor skal du holde dig fra ham: Du kan nemt sno den forudsigelige mand om din lillefinger, men han bliver alt for kedelig i længden, fordi du overhovedet ikke får noget modspil fra ham. Han overrasker dig heller aldrig med en buket blomster eller en biograftur, og når du er i selskab med ham, tænker du mest på, hvordan du undgår at gabe højlydt. I soveværelset siger han pænt godnat, slukker lyset og vender ryggen til dig, hvis du ikke tager initiativ til sex.

Den dominerende mandI Sex and the City kender du ham som: Carries russiske kæreste, Aleksandr Petrovsky. Da han endelig kan finde tid til at møde hendes venner og veninder, gider han kun at deltage i samtalen, når de snakker om ham og hans kunst. Han får Carrie til at opgive sin klumme, sit liv og sine veninder i New York for at flytte med ham til Paris.

Sådan genkender du en Petrovsky-type:
Her er en mand, der er så vigtig, at han kun har plads til andre i sit liv, hvis de indordner sig under ham. Han vil hele tiden bestemme over dig og fortælle dig, hvordan du skal leve dit liv. Selvom han er meget egoistisk, kan du sagtens føle dig forkælet af ham. Komplimenterne, overraskelserne og gaverne er bare altid på hans præmisser. Han sætter altid sine egne behov før andres, og han elsker at høre sig selv snakke om de ting, han synes er interessante - også selv om han er den eneste, der gider at høre på det.

Derfor skal du holde dig fra ham: Vores formødre har kæmpet for at vi frit kan træffe vores egne beslutninger, følge vores drømme og danne os vores egne meninger. Derfor skal du ikke lade dig dominere af en mand, der synes, du skal leve dit liv efter hans idealer. En mand, der altid kun snakker om sig selv og sine interesser og aldrig spørger dig, hvordan du har det, er ikke værd at samle på!

Den arrogante mand

I Sex and the City kender du ham som: Samanthas chef og første rigtige kærlighed, Richard Wright, med den perfekte, lyserøde pik. Hun tager den hævn, alle kvinder drømmer om, da hun smider en drink i hovedet på ham og hænger advarsels-plakater op i hans kvarter efter at have taget ham på fersk gerning med hovedet begravet mellem benene på en anden kvinde.

Sådan genkender du en Richard-type: Mr. Ego har ofte stor succes med sin karriere, og han er en flot og eftertragtet fyr hos kvinderne. Han elsker sin veltrimmede krop og blanke hår, og han bruger lang tid foran spejlet. For ham er du en smuk accessory, der kan være med til at booste hans image. Du er hans ejendel, og han skal bruge dig til at vise frem og til at tilfredsstille sine behov.

Derfor skal du holde dig fra ham: Han elsker sig selv så højt, at han ikke har plads til at elske andre. Han tænker på sig selv, før han tænker på dig. Derfor er det også helt tilfældigt, hvis du får noget ud af et knald med ham. For ham går sex og alt andet i livet nemlig ud på, at han skal have tilfredsstillet sine behov. Du kan heller ikke regne med, at han kan nøjes med dig som den eneste kvinde i sit liv.

Den negative mand

I Sex and the City kender du ham som: Mirandas aggressive kollega Kevin, som hun dater i en kort periode, fordi hun tror, at han kun er sur og stresset, indtil han bliver forfremmet på jobbet. Men han skælder stadig ud og brokker sig, da de fejrer forfremmelsen, og han siger, at hun lever i Never Never Land, når hun ikke forstår, hvor hårdt, han har det. Det får Miranda til at rejse sig og sige: "Jeg skal tilbage til Never Never Land. Og forresten, never never ring til mig igen!"

Sådan genkender du en Kevin-type: Den negative mand brokker sig konstant over alt. Enhver samtale bliver kørt op til en stor diskussion, så du føler, at du er til et debatmøde eller på anklagebænken for en forbrydelse, hver gang du er sammen med ham. Han er altid i dårligt humør og skælder ud - både på dig og alle andre. Han kan ikke se det positive i noget som helst, og han synes selv, han har et ekstremt hårdt liv, lige meget hvor godt det går ham.

Derfor skal du holde dig fra ham: Der er ikke noget galt med en god diskussion engang imellem. Men det er altså skide irriterende og trættende, når du hele tiden føler, at du skal forsvare dig selv, og du konstant skal høre på ligegyldig brok og beklagelser. Han roser dig aldrig, og i hans øjne kan du ikke gøre noget rigtigt. Det er simpelthen for trættende, deprimerende og stressende i længden.