Sex and the City
© HBO: SATC

6 sejlivede datingmyter, du skal stoppe med at tro på lige nu

Inklusive det endelige svar på det med sex på første date...

15. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Lad os lige slå én ting fast: Hvis manden er vild med dig, så kan du næsten ikke gøre noget galt (så skal du da i hvert fald arbejde virkelig hårdt for det).

Ofte er det dog sådan med dates, at han ikke nødvendigvis kender dig godt nok til at være vild med dig (endnu), og så er det rart, at der faktisk er nogle regler at følge. Men hvad er gode regler, og hvad er myter?

1. Mænd kan ikke lide, når du inviterer ham ud

En undersøgelse fortaget af datingsitet Match viser, at mændene har det lige så fint med, at det er kvinden, der tager initiativet.

Så næste gang du ser en sød mand, er det bare med at invitere ham på en kop kaffe. Uanset hvad svaret er, så bliver han næsten med sikkerhed flatteret over, at du spurgte.

© HBO: SATC

2. Kvinder er mere romantisk anlagte end mænd

Det viser det sig, at hvis kvinder bliver spurgt om, hvem der var først til at sige "jeg elsker dig", så er svaret i over halvdelen af tilfældene, at det var manden. Et andet studie viser, at mænd i højere grad end kvinder tror på kærlighed ved første blik.

Vi kvinder er måske mere til fals for romantiske komedier, men når det gælder det virkelige liv, så er det faktisk mændene, der er de sande romantikere.  

3. Hvis du gerne vil noget seriøst, skal I aldrig knalde på første date

Ærligt talt, så er det fuldstændig op til dig. Hvis du ikke er tryg ved at være så intim med en mand, du lige har mødt, eller hvis du bare helst vil vente, selvom du føler dig vildt tiltrukket af ham, så vent. Men du behøver ikke. 

Har du nogensinde tænkt, at du ikke var interesseret i en mand, fordi han var gået i seng med dig på første date, eller tænkt, at han var billig af den grund? Nej, vel? Og sådan tænker mænd altså ikke om kvinder... Så hvorfor tænker vi det om os selv?

4. Du skal bare være 100 procent dig selv, for han skal kunne lide dig som du er

Ja, du skal være dig selv: Du skal da i hvert fald ikke være en anden.  

Dette er defor ikke en opfordring til ikke at være dig selv, men tænk på, hvilket signal du sender, når du opfører dig på bestemte måder, eller møder op helt afslappet klædt på. 

Det handler faktisk bare om gode manerer og høflig opførsel. Med tiden skal han nok lære alle dine mange sider at kende, men på den første date er det okay bare at vise ham de bedste. 

5. Svar ikke på hans beskeder for hurtigt

Hvis du har mødt en sød mand på Tinder eller andre dating platforme, så er det nærliggende at tænke, at du ikke skal virke desperat – og du behøver heller ikke svare sekundet efter, at han har skrevet, men: En undersøgelse viser, at jo længere tid, du venter med at svare ham, jo mindre chance er der for, at han svarer tilbage. 

6. Det er op til ham at tage kontakt til dig efter første date 

Er du kommet hjem fra en helt fantastisk første date? Og går der så nogle dage, uden du hører fra ham? Lad det ikke stoppe dig fra at skrive til ham. 

Mænd kan bestemt også tvivle på sig selv, hvilket kan holde ham fra at sende dig en besked: Hvis du ikke hører fra ham, så skriv først. Måske var han faktisk bare oprigtigt i tvivl om, hvorvidt du var interesseret, og så bliver han jo glad for at høre fra dig. 

Kilder: Nordic.businessinsider.comThedatereport.comProfessorshouse.com

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.