Kvinde og mand i park
© iStock

9 ud af 10 singler lyver på deres datingprofiler – det vil en ny kampagne ændre

Er du også en af dem, som ikke fortæller hele sandheden?

9. juni 2017 af Katrine Vendelbo

En ny undersøgelse, som Epinion har foretaget på vegne af Renault, viser, at datingapps og online datingtjenester er mere populære end nogensinde blandt danske singler. 

Faktisk er det omkring hver tredje single i Danmark, som enten bruger eller har gjort brug af én eller flere af de forskellige datingtjenester. Men alligevel mener næsten alle de adspurgte singler, at netdatere lyver om sig selv.

Netdating er overfladisk

I undersøgelsen svarer kun 7 procent, at de kan stole på det billede, andre singler præsenterer på eksempelvis Tinder. Fire ud af 10, som bruger eller har gjort brug af datingtjenester, synes ligefrem, at netdating er overfladisk. Derfor eftersøger næsten en fjerdedel af de adspurgte singler et mere dybdegående alternativ til denne form for ”quick-dating”.

“Mange er efterhånden blevet trætte af, at vi omgås hinanden, som om vi er en ’to go’ kaffe, man lige tager i farten,” fortæller parterapeut Martin Østergaard.

23 procent af de adspurgte singler svarede, at de høj eller nogen grad savner et alternativ til netdating – og det forsøger bilproducenten Renault nu at komme med.

Prøv en blinddate i en bil

Renault har forsøgt at gøre op med den overfladiske og flygtige datingscene. Med initiativet Dating Reversed har de ladet danske singler tilmelde sig en blinddate, hvor de først går på ‘date’ med familien og vennerne, inden de bliver præsenteret for deres date. Blinddaten foregår ikke på en cafe eller en bar, men i stedet i en bil.  

“Vi ved fra tidligere undersøgelser, at 80 procent af danskerne bruger bilen som samtalerum med sin partner, da en bil er et af de få steder, hvor man stadig kan tale uforstyrret og ufortrødent. Derfor danner bilen den perfekte ramme for et dybere dating-eksperiment,” siger Søren Hyltoft, som er PR- og informationschef hos Renault Danmark.

Har du stadig mod på netdating?

Hvis du alligevel tror på, at kærligheden kan findes på netdating, skal du ikke miste modet. Vi har lavet en simpel guide til, hvordan du bliver en formidabel netdater

Det handler især om at stille krav i profilteksten, undgå klichéer, tage initiativ  – og så er det vigtigt, at du har modet til at mødes med ham i virkeligheden, for så undgår du skuffelser. 

Selvom netdating og Tinder-universet måske kan virke overfladisk og som lidt af et spil, er der faktisk en masse kvinder derude, som har haft succes og fundet kærligheden. De giver dig her deres bedste tips til at blive et hit på Tinder. Hvis du også har lyst til at lade de kære mænd guide dig til at blive en Tinder-gudinde, kan du finde deres gode råd til, hvilke billeder du IKKE skal lægge op på din profil her

God fornøjelse – og husk så lige, at ingen andre end dig bestemmer, hvor DU vil lede efter kærligheden.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.