beskeder til at afslutte forhold
Skal du afslutte et forhold? © Getty Images

21 beskeder, du kan sende, hvis du vil afslutte et forhold, uanset hvilken situation du er i

Har du været på tre dates, og kan du mærke, at det ikke skal være jer?

13. januar 2023 af Maria Dalby Kamper

Nogle gange er det bare muligt at mærke, at et forhold eller en relation har nået sin ende – også selvom det måske lige er startet. Men det kan være svært at finde de rigtige ord til at afslutte det hele på en god måde. Det er dog ofte bedre at skrive en besked i stedet for bare at ghoste

Vi har her samlet 21 forskellige beskeder, som du kan sende, hvis du ønsker at afslutte et forhold – uanset hvilken situation, du befinder dig i. Husk også på, at i mange tilfælde kan det være bedst at tage en snak ansigt til ansigt. 

1. Når du efter første date kan mærke, at gnisten ikke er der

Skriv dette: “Tak for en hyggelig aften i går! Jeg synes ikke, jeg kan mærke en romantisk gnist, men jeg ønsker dig alt det bedste på dine fremtidige dates.”

2. Når I har skrevet sammen hver dag i en periode, men du egentlig ikke har lyst til at mødes

Skriv dette: “Hey, tak for den gode ping-pong frem og tilbage! Jeg ved, det er svært at lære nogen at kende gennem beskeder, men jeg synes ikke, at vi er et godt match lige nu. Jeg er ikke interesseret i at mødes fysisk, men jeg håber, du finder en, som har lyst til netop det!”

3. Når den, du skriver med, virkelig godt kan lide dig

Skriv dette: “Du virker som en virkelig sød person, og det var hyggeligt at møde dig, men jeg synes ikke, vi passer sammen på en romantisk måde. Jeg ved, at den rette for dig er derude og leder efter dig! Tak for din tid, og jeg ønsker dig det bedste fremover.”

4. Når I har været i seng sammen et par gange

Skriv dette: “Det har været sjovt at være sammen, men jeg kan ikke se det her ende ud i et forhold. Jeg leder efter noget mere end bare uforpligtende hygge, men jeg er sikker på, at der er nogen derude, som vil passe bedre til os hver især.”

5. Når din date var ubehøvlet overfor andre på det sted, I var på date

Skriv dette: “Jeg skriver, fordi jeg vil fortælle, at jeg på ingen måde var komfortabel med den måde, du opførte dig på daten i går. Jeg tror ikke, vi er et match, og jeg har desværre ikke rigtig lyst til at fortsætte kommunikationen med dig.”

6. Når I har været på tre dates, men du kan mærke, at det ikke skal være jer

Skriv dette: “Tak, fordi du har givet mig chancen for at lære dig bedre at kende. Jeg tror dog, vi leder efter noget forskelligt, så jeg er desværre ikke interesseret i endnu en date, men jeg ønsker dig alt det bedste fremover.”

7. Når I har været på fem dates, men du kan mærke, at det ikke skal være jer

Skriv dette: “Jeg har haft det så sjovt, men det er gået op for mig, at jeg ikke er klar til et forhold lige nu. Det at date har fået mig til at indse, at jeg bliver nødt til at tage noget tid for mig selv, og jeg har ikke lyst til at være uretfærdig overfor dig. Det håber jeg, du vil forstå.”

8. Når den, du skriver med, er lidt for insisterende, men du har brug for mere luft 

Skriv dette: “Tak for din interesse i mig, men jeg har ikke lyst til at mødes eller fortsætte samtalen. Du vil helst ikke kontaktes igen.”

9. Når du opdager, at du har for travlt til at date 

Skriv dette: “Jeg har virkelig nydt vores dates, men min kalender er så booket lige nu, og jeg kan ikke se, hvornår jeg skulle finde tid til, at vi skulle mødes. Det kan være, at vores veje krydses i fremtiden, hvor timingen måske er lidt bedre. Indtil da, så ønsker jeg dig alt det bedste.”

10. Når din date stadig bruger lidt for meget tid på at snakke om en eks

Skriv dette: “Efter at have lært dig lidt bedre at kende, synes jeg, det er tydeligt, at du ikke er helt klar til at date. Det kan tage tid at komme sig over et forlist forhold – jeg har selv prøvet det, men det er vigtigt, at du tager dig den tid, du skal bruge. Jeg håber, at du finder dig selv, og at du finder en, som kan gøre dig glad.”

11. Når du er blevet ghostet og “left on read

Skriv dette: “Jeg bryder mig ikke så meget om spøgelser, og derfor skriver jeg for at sige, at jeg er glad for, at vi mødtes, men jeg ser ikke en fremtid med os to sammen. Det føles rigtigt at være åben omkring det, så det her får en ordentlig afslutning, og så det ikke bliver alt for akavet, hvis vi skulle støde ind i hinanden igen.” 

12. Når jeres værdier og synspunkter er for forskellige

Skriv dette: “Det er ret tydeligt, at vores synspunkter er for forskellige, og at dette vil ikke fungere. Hav det godt!”

13. Når din date gerne vil have, at I bliver eksklusive, men det ikke er det, som du har lyst til eller er klar til

Skriv dette: “Det har været sjovt at være sammen og at lære dig at kende, men jeg tror ikke, vi er på samme side i forhold til, hvordan dette forhold er ved at udvikle sig. Det virker til, at du ser os blive et par, men det er ikke der, hvor jeg er lige nu. Det er altid svært, når der er denne ubalance, men jeg ønsker dig kun gode ting. Jeg håber derfor også, at du vil respektere mit ønske om at slutte nu, så det ikke udvikler sig til, at en af os bliver yderligere såret.”

14. Når du opdager, at den, du dater, ikke kun dater dig, selvom I har aftalt kun at date hinanden 

Skriv dette: “Jeg kan forstå, at du, efter vi har snakket om kun at date hinanden, stadig skriver med andre på diverse dating apps og går på andre dates. Det er tydeligt, at du og jeg ikke leder efter det samme, og jeg har ikke lyst til at blive såret. Derfor er jeg sikker på, at det er for vores fælles bedste, at vi afslutter dette.”

15. Når du egentlig hellere bare vil være venner

Skriv dette: “Jeg er nødt til at få fortælle dig, at mine følelser for dig er langt mere venskabelige end romantiske. Kunne du have lyst til at fortsætte vores forhold som venner fremadrettet? Jeg vil virkelig gerne have, at du stadig skal være en del af mit liv.”

16. Når langdistanceforholdet så småt fader ud

Skriv dette: “Jeg har indset, at distancen imellem os er for stor, og det ser ikke ud til, at det ændrer sig lige foreløbigt. Jeg kan mærke, at jeg ikke er bygget til dette, og jeg er ked af det, men jeg er nødt til at stoppe dette og komme videre, for det gør simpelthen for ondt at blive i.”

17. Når den eks, som du slog op med, skriver, og du ikke ønsker kontakt

Skriv dette: “Jeg har faktisk virkelig ikke lyst til at skrive sammen mere, så du bedes respektere min beslutning om at afslutte vores forhold og forsøge at komme videre uden konstant at skrive til mig.”

18. Når den, du har datet, ikke forstår dine hints

Skriv dette: “Jeg har nu prøvet at gøre det klart et par gang, men lad mig skære det ud i pap via denne besked: Jeg er ikke interesseret i at fortsætte dette forhold. Vær sød at respektere dette, så vi begge kan komme videre.”

19. Når vedkommende har været dig utro

Skriv dette: “Jeg ville ønske, at vores forhold ikke sluttede på denne måde, men du har mistet al min tillid, efter at du har valgt at være utro. Vores forhold er forbi.”

20. Når I har en tendens til at skændes meget

Skriv dette: “Vores forhold er ikke rart at være i, og derfor er jeg ikke interesseret i at fortsætte det. Hvis du skriver til mig, så har jeg ikke tænkt mig at svare. Jeg afslutter det her nu, og jeg håber, du finder et bedre forhold med en anden.”

21. Når vedkommende er kontrollerende 

Skriv dette: “Jeg skriver, fordi jeg ikke længere er komfortabel og villig til at blive i dette forhold. Vær sød at respektere mine grænser. Jeg håber, at du forstår, at det er det, som er bedst for os, hvis vi skal komme videre og blomstre hver især.”