Mand og kvinde på date
Prøv en anderledes og sjov date.© Getty Images

10 fede og hyggelige steder, du skal tage din date med hen i Odense

Var det noget med en aktiv date?

20. august 2020 af Zenia Andine Kehlet

Hvis du allerede har drukket en kop kaffe med din Tinderdate, mens I har gået en tur rundt om åen, så er det måske på tide med nye alternativer?

Der findes mange hyggelige ting at gøre derude, og måske har du prøvet noget af det, men vi håber, at vi stadig kan give dig lidt inspiration alligevel! 

Få de 10 gode steder at tage på date i Odense her. 

1. Vandcykler i åen 

Denne er ikke så ny endda, men den skal selvfølgelig med på listen. Der er da ikke noget bedre end at finde ud af allerede på denne date, om I kan samarbejde om at komme rundt i åen. 

I kan eventuelt pakke en lille kurv med en flaske vin og nogle snacks, så er I good to go! 

Læs mere om Odense åfart og deres vandcykler her.

2. Papas Papbar

Var det noget med en tur på brætspilscafé? Hvad med at udfordre hinanden i et spil, som ingen af jer har spillet før? Det er sjovt, når I begge står på bar bund – og bare rolig, selvom I måske begge er garvede brætspillere, så har de mere end 750 forskellige spil. Så vi tvivler altså på, at I har prøvet dem alle sammen.

Til spillet kan I få både kaffe, nachos eller en kold øl, alt efter hvad I har lyst til. 

Læs mere om brætspilscaféen her.

3. En tur i Havnebadet

Hvis I er mere til en aktiv date, så skal du tage din date med i Havnebadet. Her er der mulighed for at plaske rundt i poolen, inden I går en tur i saunaen og nyder varmen. 

Men det kræver selvfølgelig lidt mod at smide tøjet på første date. Til gengæld vil det være en anderledes date, der helt sikkert vil blive husket.

Læs mere om Havnebadet her.

4. Den Fynske landsby

Tag din date med til Den Fynske Landsby, hvis han/hun ikke selv er fra Odense. Her kan I begge to lære meget om Odense og Fyns historie, som I nok ikke vidste i forvejen. Du vil opleve, hvordan livet fungerede i 1800-tallet, hvilket i sig selv er meget inspirerende. 

Læs mere om Den Fynske Landsby her

5. Storms Pakhus

Lad turen gå til Storms Pakhus, hvor I finder en masse forskeligt og lækkert street food i hele 24 forskellige madboder(!), og der er helt sikkert noget for jer begge to. Der er både inden- og udendørshygge, så det er helt op til jer. 

I kan eventuelt kombinere denne date med nummer tre – altså et smut i havnebadet. Når I har fået tørt tøj på igen, så må det være tid til en lækker bid mad eller nogle lækre cocktails! 

Læs mere om Storms Pakhus her.

6. Odense Zoo

Hvis I elsker at kigge på dyr, så skal I helt sikkert tage en tur i Odense Zoo. Ikke alene er der de mange søde og interessante dyr, der er også nogle lækre restauranter eller steder, hvor I kan få noget at spise eller drikke. 

Hvis I gerne vil spare lidt, så kan I også snyde og gå en tur rundt om åen i stedet – derfra har I stadig mulighed for at kigge ind til blandt andet tigrene, løverne og kamelerne. 

Læs mere om Odense Zoo her

7. Boulders

Endnu en aktiv date, hvor I måske kan få lidt sved på panden. Det er nok ikke lige på denne date, du skal hoppe i stiletterne eller have de fineste nylavede negle – du skal nemlig kunne tage godt fat! 

Til gengæld skal du kun leje et par sko for at komme i gang, og så kan du ellers klatre op til 4,5 meter. 

Læs mere om klatring og Boulders her.

8. Skovsøen

Er vejret godt, så er det en fantastisk måde at udnytte det på. Gå til skovsøen langs åen og få bygget en god lækkersult op, så I begge kan spise en stor og lækker is, når I kommer frem. 

Det er så hyggeligt et sted, og enten kan I slå jer ned på græsset, eller fortsætte jeres rute, mens I spiser en rigtig lækker is.

9. H.C. Andersens hus

Kom helt tæt på den berømte forfatter, der opvoksede i Odense. Tag din date med, hvor H.C. Andersen boede og hørte hjemme. I kan på H.C. Andersen-museet købe billetter, hvilke også gælder til hans barndomshjem – det giver simpelthen adgang til hele oplevelsen. 

Læs meget mere om H.C. Andersen museet og hans barndomshjem lige her.

10. Gå en tur rundt om åen

Er du ikke blevet helt træt af at tage en date med rundt om åen, så er det altså også stadig virkelig hyggeligt. 

Tag eventuelt en kaffe fra Nelle's to go, og så er I ellers klar til at snakke om løst og fast. Så bestemmer I jo helt selv, hvor I vil tage den derfra. Hvis vejret ikke er godt, så kan I også altid sætte jer inde i kaffebaren, hvor der er en super hyggeligt atmosfære.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.