Kvinde datingtips
Vælg film med omhu, hvis I skal i biografen. © Getty Images

8 datingtips, alle singler bør kende – ifølge videnskaben

Skal du komme fashionably late eller ankomme før din date? Se videnskabens svar her

12. november 2021 af Isabella Wedel Hansen

1. Kom altid før aftalt tidspunkt – og gerne før din date 

Troede du også at være fashionably late, var dét, der virkede bedst? Så tro om igen. Et studie har nemlig vist, at hvis du ankommer før din date, vil der være større tendens til, at personen synes om dig. Studiet er lavet i forbindelse med speed dating, men gælder også for almindelige dates. Så sørg altid for at komme i god tid, hvis du gerne vil score din date! 

2. Er du på date med en kvinde? Så må du faktisk gerne afbryde hende

Et studie har vist, at kvinder ikke har noget imod at blive afbrudt, når de taler (så længe det er på en sød, anerkendende måde selvfølgelig!). Det viser sig nemlig, at hvis du afbryder en kvinde med engagerende og nysgerrige spørgsmål, bliver du ofte opfattet som mere sympatisk. Men husk! Hvis du afbryder hende, skal det IKKE være for at føre samtalen over på dig selv, men for at forlænge samtalen om dét, hun allerede snakker om. 

Kvinder på date
Vidste du, at du ved at afbryde din kvindelige date kan virke mere sympatisk. © Getty Images

3. På date med en mand, der snakker engelsk? Brug ordet “I” for at skabe en bedre connection mellem jer

Et engelsk og et amerikansk studie har vist, at hvis du bruger ordet “I” i sætninger, hvor du fortæller noget personligt om dig selv, vil mænd ofte føle, at der er en bedre connection mellem jer – gad vide om det samme gælder, hvis du dater danske mænd? 

4. Tag din favorit røde læbestift på for at fastholde hans opmærksomhed

Du har måske hørt det før. Mænd elsker flot, rød læbestift. Et studie viser nemlig, at specielt mænd bliver tiltrukket af røde læber. Så på med den flotte røde farve næste gang du skal på date! Studiet viser også, at røde læber hjælper med at fastholde mænds opmærksomhed i ekstra lang tid. 

Kvinde der tager læbestift på
Endnu en god grund til at tage din røde yndlings læbestift på! © Getty Images

5. Sørg for at dit kropssprog er afslappet og afdæmpet

Bliver du også helt anspændt i kroppen, når du er på date? Så kan det påvirke din dates opfattelse af dig. Studier viser nemlig, at hvis du vil lære din date bedre at kende, har du størst succesrate, hvis du har et afslappet og afdæmpet kropssprog. I følge studiet betyder det, at du skal have langsomme og små bevægelser, og sørge for ikke at gå ind i din dates intimsfære. Men det kommer selvfølgelig helt an på, hvilket kærlighedssprog, din date har. 

6. Efterlign din dates bevægelser og handlinger

Selvfølgelig ikke, så det bliver helt vildt tydeligt... men fint og diskret, så er det altså en sikker vinder. Studier viser nemlig, at vi bliver tiltrukket af mennesker, der agerer ligesom os selv. Hvis vi sidder med krydsede ben selv, kan vi altså helt ubevidst godt lide, at andre også sidder med krydsede ben. Og tager din date en tår af sin drink, vil det have en tiltrækkende effekt, hvis du også tager en tår af din drink. Det smarte er, at vi helt ubevidst imiterer nogens kropssprog, hvis vi synes om dem. Smart! 

Kvinde på date
Tag en tår, når din date tager en tår – så vil du virke mere tiltrækkende. © Getty Images

7. Skal I på date i biografen? Vælg filmen med omhu

Hvis du skal i biografen med en mandlig date, er der en helt særlig (og meget speciel) forholdsregel, du skal tage. Et studie viser nemlig, at mænd er mindre sexuelt tiltrukket af lugten af tårer. Ja, du læste rigtigt: tårer. Hvem havde i det hele taget troet, at tårer havde en lugt? Så hvis du ikke kan holde tårerne tilbage til en sød, sørgelig eller romantisk film, vil vi råde dig til at vælge en anden genre – i hvert fald bare på de første par dates. 

8. Spis dessert med din date

Vi er helt vilde med dette datingtip! For hvem elsker ikke at have en videnskabelig anbefaling for at skulle spise dessert? Vi siger ja tak i hvert fald!

Et studie har nemlig vist, at folk er mere tilbøjelige til at have romantiske tanker efter de har indtaget sukker – måske fordi de forbinder den søde smag med kærlighed. Sødt!

Så frem med dessertkortet, næste gang du skal på date! 

Kilde: Bustle.com

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide