Monica og Richard fra "Venner"
© Warner Bros. Television

De tre (strengt videnskabelige) grunde til, at kvinder tænder mest på behårede mænd

Nej, det er ikke kun, fordi sådan en brystmåtte er blød som en teddybjørn 🐻

18. august 2017 af Sarah Lyster Nielsen

Om mænd skal have hår på brystet eller ej, er typisk en smagssag a la ananas på pizza: Nogle er vilde med det, mens andre takker pænt nej.

Spørger du videnskaben, viser en undersøgelse dog, at kvinder faktisk foretrækker behårede mænd og især dem med skæg; så hvis du er mest til mænd med hår, er du slet ikke alene!

Men hvorfor er det så, at vi godt kan lide de behårede mænd – ud over, at de er lækre, altså?
Ifølge mediet Your Tango er der tre rigtigt gode og rent videnskabelige grunde til det:

1. Mere testosteron i kroppen

Testosteron fremmer kroppens hårvækst, så mere testosteron betyder mere kropsbehåring. Mænd med et højere testosteronniveau har i mange tilfælde også mere lyst til sex, de lever længere, har mere selvtillid og er mere ærlige, energiske og optimistiske. Det er jo nogle attraktive egenskaber, og da mænds kropsbehåring indikerer deres testosteronniveau, finder kvinder altså de behårede mænd mere tiltrækkende.

2. Behårede mænd er klogere

En amerikansk undersøgelse udført af en psykiater ved navn Dr. Aikarakudy Alias fandt frem til, at der er en forbindelse mellem intelligens og kropsbehåring. Undersøgelsen tog udgangspunkt i mandlige medicinstuderende, og den viste, at 45% af dem var “meget behårede,” mens det kun gjaldt for 10% af befolkningen generelt – og de mest behårede fik også de bedste karakterer. Dr. Alias fandt også frem til samme forbindelse, da han undersøgte mænd med højere og lavere uddannelsesniveauer.

3. Mænd med mere kropsbehåring er sundere

Det er nemmere for mænd med meget kropsbehåring at opdage og fange parasitter, da hårene hæmmer snylterne og advarer manden mod den ubudne gæst. Derfor er det muligt, at kvinder foretrækker mænd med mere hår, fordi det tyder på, at han er dejligt parasitfri - det er jo generelt en attraktiv kvalitet.

Så hvis du i forvejen godt kunne lide behårede mænd, har du nu endnu mere grund til at elske dem. Hurra!