Derfor er det okay for flotte mænd at være upassende

Charme og selvtillid er åbenbart ikke det vigtigste længere...

18. august 2016 af Babak Arvanaghi / illvid.dk/

Førstehåndsindtrykket er vigtigt, når to fremmede mennesker mødes. Det danner i høj grad grundlag for, hvordan relationen og forholdet mellem dem bliver fremover.

Førstehåndsindtrykket bliver til på baggrund af flere forskellige indtryk: blandt andet udseende og sociale evner. Et nyt amerikansk forskningsprojekt har koblet de to ting til hinanden. Det viser sig, at attraktive mænd i langt højere grad kan slippe afsted med at opføre sig socialt upassende end grimme mænd.

Flotte mænd slipper billigere

Forskerne fra Eastern Kentucky University præsenterede 170 kvinder for to mænd – en mindre attraktiv og en meget attraktiv. De havde mange ens træk, og kvinderne reagerede nogenlunde ens på dem på trods af de ydre forskelle. Men lige så snart mændene kastede sig ud i socialt uacceptable gerninger og ord, blev der ændret drastisk på dette.

Undersøgelsen viste, at mens den dårlige opførelse ikke rokkede så meget ved kvindernes opfattelse af den attraktive mand, så havde det en ekstremt negativ indflydelse på deres opfattelse af den grimme mand.

Mindre attraktive mænd straffes hårdere

I USA kan den nye forskning blandt andet observeres i landets retssale. En klar tendens viser, at mindre tiltrækkende mænd bliver dømt hårdere, end flotte mænd som har begået samme forbrydelse.

Skønhed på formel

Hvad kvinder så betragter som tiltrækkende og smukke mænd er biologisk betinget - og styret af små ting som næsens bredde, afstand mellem øjnene og kindbenenes placering.