Et par på date
Måske går du glip af noget særligt, hvis du afviser ham efter første date.© Getty Images

3 overbevisende grunde til at gå på date nummer 2 (selvom du ikke er helt tændt)

Du ved ikke, hvad du måske går glip af, hvis du afviser for tidligt...

14. december 2018 af Freyja S. Anderberg

Nu om dage har vi uendelige muligheder, når det gælder online-dating. Og det lader til, at vi har rig mulighed for at finde nye mennesker at date – som kan vise sig at være drømmepartneren. 

Men det betyder måske også, at vi kan have tendens til at stille ret høje krav til dem, vi dater, og derfor er nogle af os hurtige til at afvise folk, som i virkeligheden kunne have noget interessant at byde på, på baggrund af overfladiske ting eller på grund af manglende sommerfugle i maven.  

Men hvad nu hvis sommerfuglene først kommer senere? Det kunne jo være, at de blev væk af nogle særlige årsager, som vil ændre sig, hvis I ses igen... 

Få ekspertens gode råd

Vi har talt med sexolog og parterapeut Katrine Berling, som har hjulpet os med at sætte ord på det, du måske går glip af, hvis du afviser en date efter første møde. Med hjælp fra Katrine har vi opstillet tre gode grunde til at gå på date nummer to, selvom du måske ikke er helt tændt, og dem får du her:

1. Nervøsitet kan hæmme jer – men det aftager

Katrine fortæller, at det ikke er alle, der er lige gode til at date. Nogen er måske meget nervøse på især første date, og det kan have en betydning for, hvordan I begge oplever daten. Måske er han eller hun mere afslappet, snakkesalig, nysgerrig eller noget helt fjerde, når du lærer vedkommende bedre at kende.

Så måske skal du ikke lade dig snyde af det første nervøse indtryk. Tænk også lige over det indtryk, du selv giver på en første date... Afspejler det dig, som du er? 

Et par er på kaffedate
Måske er din date mere snakkesalig på en aktiv date end over en kop kaffe på en cafe. © Getty Images

2. Prøv noget andet – så ser I nye sider af hinanden

Katrine forklarer, at det kan føles ret akavet at sidde ned og tale med et helt nyt menneske, som du måske ville gøre på en kaffedate – især hvis du i forvejen har svært ved at møde nye mennesker. 

Derfor foreslår hun, at I gør noget sjovt og skørt på en anden date. Og hun fortæller, at hvis I laver noget anderledes og uforudsigeligt sammen, kan det hjælpe jer med at se andre sider af hinanden. Måske rummer han eller hun mere, end du troede... Og det kan ifølge Katrine hjælpe mulige følelser lidt på vej.  

3. Forelskelsen kan være længe undervejs

Det er nok her, at mange giver op for tidligt – fordi vi måske forventer sommerfugle og følelser for hurtigt. Og selvfølgelig er det da også individuelt, hvor hurtigt vi falder for folk, men Katrine fortæller, at vi sommetider kan have en forventning om, at forelskelsen skal slå ned i os som et lyn, men det sker bare ikke altid – og heller ikke for alle. 

“Nogle af os skal lige se hinanden lidt an, måske se nye sider af hinanden, før følelserne begynder at vokse,” fortæller Katrine. Og hun uddyber med, at nogle gange skal der altså mere end en, to eller tre dates til, før forelskelsen kan mærkes. 

Et par på date til jul
Måske skal du bare bruge lidt længe tid med din date, før følelserne blomstrer. © Getty Images

Og så fortæller Katrine, at vi skal nyde processen, det er at date, og at det kan byde på en masse oplevelser med andre mennesker, som måske kan føre kærligheden med sig. Hvem ved...?

Katrines gode råd:

“Har du mødt en, som er dejlig at være sammen med, så giv ikke op med det samme, bare fordi sommerfuglene mangler – giv ham en chance til. Jeg har mødt kvinder, der er blevet forelsket efter 14 dage, to måneder og flere måneder,” siger hun. 

Tre mulige date-scenarier

Katrine forklarer desuden, at vi skal betragte første date som et hurtigt “kemitjek”, for at se om vi kan sammen eller ej. Vi kan ikke bruge første date til at tjekke, om vi får sommerfugle af ham eller hende, vi dater, for de kan jo sagtens komme lidt senere, uddyber hun. 

Hun opstiller tilmed tre forskellige date-scenarier, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du føler efter en date – og om du har overbevisende grund til at se ham eller hende igen. 

Scenarie 1: Du kan tydeligt mærke, at du gerne vil se vedkommende igen – så selvfølgelig skal du det. 

Scenarie 2: Daten er egentlig hyggelig nok, men du har ikke sommerfugle i maven. Du går derfra og er en smule upåvirket af daten, men du ville ikke have noget imod at se vedkommende igen, selvom du nok heller ikke vil være ulykkelig, hvis ikke det sker – denne person skal du virkelig give en chance mere, for her er der – ifølge Katrine – muligheder for mere. 

Scenarie 3: Der er noget i dig, der lukker ned, når du taler med din date, og du føler dig ikke set eller hørt. Samtalen glider ikke rigtigt, og der er noget i dig, som siger “nej tak” – så ham eller hende behøver du ikke give en anden chance. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.