Kvinde med telefon er overrasket
© iStock

Disse 10 vilde ord SKAL du kende, hvis du har en datingapp på telefonen

Cuffing-sæson... a hva' for noget?

8. januar 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

De mange muligheder for at møde kærligheden (eller bare lidt hygge) online er en hel verden for sig selv. Især hvis du er ny på datingmarkedet, kan det være nervepirrende at downloade diverse datingapps, men det virkelige problem opstår for alvor, når du finder ud af, at denne verden ikke bare er stor og ukendt for dig.

Nej, du skal nemlig også til at lære et HELT nyt sprog for at kunne begå dig blandt de kærlighedshungrende personer bag tasterne på deres smartphones... Eller i hvert fald for at forstå, hvad det er der sker, når din date bliver ved at undgå at møde dig i virkeligheden.

Datingordbogen, du skal kende

Heldigvis for dig har Claire Certain, som er er Global Head of Trend hos datingappen Happn, her samlet de ti allervigtigste begreber, du skal kende, hvis du ikke skal sidde tilbage med et måbende fjæs, når ham den søde pludseligt skriver: “DTR nu, Amanda!” Er du helt blank på, hvad det betyder? Bare rolig. Datingordbogen her bliver din nye, bedste veninde. 

1. Ghosting

Ghosting opstår, når en person, du dater, pludselig bliver helt stille, uden at der har været tegn på, at hans interesse ikke længere er så stor.

2. Textlationship

Det lykkes for nogle at holde forhold kørende udelukkende ved at skrive, uden at I nogensinde ses i virkeligheden. På den måde kan du ende med et langtrukkent textlationship.

3. Slow fade

Slow fade minder om ghosting. Forskellen er, at det er mere langtrukket. Ham, du netdater, lader langsomt jeres forhold løbe ud i sandet ved at gøre mindre og mindre for at holde kontakten med dig.

4. Cuffing season

Vi befinder os lige midt i cuffing-sæsonen, som er vintermånederne, hvor singler, der normalt har det helt fint med singlelivet sommetider begynder at lede efter et seriøst og fast forhold.

5. DTR

DTR er en forkortelse af termen ”Define The Relationship”, og det indebærer ganske enkelt, at du får dig en snak med din date om, hvor jeres forhold egentlig er på vej hen.

6. Benching

Benching, eller at bænke nogen, er, når en person undgår at møde sin date og i stedet holder kontakten via meddelelser og sociale medier. Begrebet kaldes også for “breadcrumbing”. Disse personer holder altså sine dates på pinebænken, samtidig med at de udforsker deres andre muligheder. Du kender sikkert et par stykker af disse. Ikke?

7. Haunting

Haunting betyder, at en flirt, der tidligere har ghostet dig, dukker op igen, men uden at tage direkte kontakt. I stedet liker eller følger personen dine opslag på de sociale medier. De hjemsøger dig altså digitalt for at gøre dig opmærksom på, at de stadig eksisterer! Lidt skræmmende faktisk...

8. Tuning

Tuning kan forveksles med benching, men det er meget mere positivt. Tuners er personer, der faktisk er interesserede i dig, men som ikke tør være helt ærlige om deres følelser. De vil egentlig gerne have, at jeres forhold skal udvikles, og de flirter på mange forskellige måder. Samtidig er de dog ofte utydelige, hvilket kan medføre frustration.

9. Lemmingen

En lemming er en, der er lykkelig i et forhold, men som nemt falder tilbage til singlelivet, når vedkommendes venner slår op med sine partnere. Dette kan derfor ende med en pludselig afslutning af et forhold...

10. FBO

FBO står for Facebook Official. Det betyder altså, at I bekræfter sit nye forhold ved at skifte forholdsstatus på Facebook!


Kilde: Undesøgelse fra Happn

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.